Back to Top

Route 1 : 

Parijs – Orleans, 8 dagen

Uw tocht begint bij de Tour de Saint Jacque in Parijs, de Franse hoofdstad. U laat het Ille de France achter u en volgt een fiets en wandelpad de stad uit. U betreedt het platteland van de Loiret met zijn veelvuldige middeleeuwse dorpjes en stadjes en volgt een netwerk van landelijke weggetjes door de velden en akkergronden. De vele kerkjes, kastelen en abdijen herinneren aan het roemrijke verleden van deze streek. Uw tocht eindigt in het oeroude Orleans. Deze voormalige koninklijke stad is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Frankrijk en een waardige afsluiter voor deze fantastische wandelreis.

1

DAG TOT DAG

Dag 1 : Parijs
Aankomst in Parijs, de hoofdstad van Frankrijk.
Overnachting Parijs.

Dag 2 : Parijs - Massy
De totale wandelafstand bedraagt 19km +228 m / -202 m.
U begint uw tocht bij de Tour de Saint Jacques, de voormalige kerktoren van de 16de eeuwse kerk van Saint-Jacques-de-la-Boucherie. U beklimt de Saint-Genevieve heuvel en passeert langs de Sorbonne, een van de oudste en prestigieuste universiteiten van Frankrijk. U verlaat Parijs via de Porte d’Orléans . U volgt nu de Coulée verte, een fiets en wandelpad naar Massy, waar u de Chateau de Vilgenis kunt bezoeken.
Overnachting Massy.

Dag 3 : Massy - Arpajon
De totale wandelafstand bedraagt 25km, +220 m / -243 m.
Een gemakkelijke wandeldag langs kleine stadje en dropjes La Ville-du-Bois en Montlhery, met hun pittoreske kerkjes en pleintjes. U passeert de middeleeuwse Tour de Monthlery en de Longpont Abdij, alvorens u Arpajon met zijn prachtige Grande Halle bereikt.
Overnachting Arpajon.

Dag 4 : Arpajon - Etampes
De totale wandelafstand bedraagt 27km, +334 m / -306 m.
U verlaat Arpajon en wandelt nu het echte platteland in. U wandelt door bossen en velden naar Etrechy met de 13 de eeuwse kerk van Saint-Etienne. U wandelt verder door het boerenlandschap naar Etampes waar u het kasteel en de Tour de Guinette, kunt bewonderen.
Overnachting Etampes.

Dag 5 : Etampes - Angerville
De totale wandelafstand bedraagt 25km, +272 m / -215 m. 
U laat Etampes achter u en volgt een oude Romeinse heirbaan naar Saclas en de kerk van Saint-Germain. Het 17de eeuwse kasteel van Mereville, met zijn Engelse tuinen is een volgend hoogtepunt langs de route. Het eindpunt voor vandaag is het dorpje Angerville.
Overnachting Angerville.

Dag 6 : Angerville - Artenay
De totale wandelafstand bedraagt 30km, +123 m. / -144 m. 
Er volgt vandaag een lange maar nagenoeg vlakke etappe. U wandelt door de Beauce, één van Frankrijks meest productieve landbouw regio’s. U volgt vlakke paden door de velden en passeert een aantal kleine boeren gemeenschappen. Onderweg kunt u een bezoekje brengen aan de 16de eeuwse kerk van Teillay-le-Gaudin. Artenay is uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Artenay .

Dag 7 : Artenay - Orleans
De totale wandelafstand bedraagt 26km, +115 m / -130 m.
U verlaat Artenay en wandelt door de bossen naar Orleans. Deze prachtige stad is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Frankrijk. U kunt eventueel een bezoekje brengen aan de Sainte-Croix kathedraal of het museum de Beaux arts dat meer dan 2000 schilderijen in zijn collectie heeft.
Overnachting Orleans.

Dag 8 : Orleans
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

alt

 

 

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                €  754
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer           €  654

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 911
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                € 806

 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort .

Overnachtingen in goede * tot *** hotelletjes

Verlenging op aanvraag.