Back to Top

Route 4 :

Rieti - Rome, 7 dagen

De Via Salaria is onderdeel van een oeroud wegennetwerk, ontwikkeld door de Sabijnen honderden jaren voor Rome een wereldmacht werd. 30 eeuwen later vormt de Via nog steeds de belangrijkste verbindingsweg tussen Rieti en Rome. De laatste sectie van de Sint Fransiscus route volgt dit antieke pad vanuit het centrum van Rieti naar het hart van het Vaticaan. U wandelt tussen de met olijfgaarden en bossen bedekte heuvels van deze streek. Onderweg vindt u menig historisch stadje op uw pad. De route vermijdt de drukke wegen rond de hoofdstad en voert u via een netwerk van voetpaden naar het Sint Pietersplein.

  

 

DAG TOT DAG

Dag 1 : Rieti

Aankomst in het oeroude stadje Rieti. Overnachting  Rieti.


Dag 2 : Rieti - Poggio San Lorenzo

De totale wandelafstand bedraagt 22km, +555 m / -475 m.

U begint uw tocht bij de kathedraal van Santa Maria. U steekt de rivier Velino over en verlaat de stad. U wandelt een smalle vallei in en passeert de helende bronnen van  Fonte Cottorella. U volgt een nagenoeg droge stroombedding naar de Romeinse brug de Ponte del Sambuco. U klimt nu steil de vallei uit naar Osteria di Colonnetta en daalt af aan de andere kant een diepe vallei in, over de oude Via Quinzia. De Via brengt u naar het klooster van Collina del Sacro Cuore. Het laatste stuk van deze dag wandelt u door over een landelijke weg tussen de olijfgaarden en bossen naar  Poggio San Lorenzo. Overnachting Poggio San Lorenzo.

 

Dag 3 : Poggio San Lorenzo - Ponticelli

De totale wandelafstand bedraagt 20km, +615 m / -755 m.

U wandelt vandaag door de uitgestrekte wijngaarden, een pad volgend omlaag door de heuvels van de Sabina. Monteleone Sabino, het archeologische complex van Trebula Mutuesca, de Romaanse kerk van Santa Vittoria en Poggio Moiano volgen elkaar in snel tempo op. De route loopt nu door een open boerenlandschap afgewisseld met olijfgaarden naar  het dorpje Ponticelli. Overnachting Ponticelli.

 

Dag 4 : Ponticelli - Monterotondo

De totale wandelafstand bedraagt 28km, +600 m / -675 m.

Met het kasteel van Orsini hoog boven u begint u de dag met een wandeling over de heuvels naar Osteria di Ponticelli waar u de provincie Roma binnentrekt. U zet uw tocht verder door de groene heuvels dan weer klimmend dan weer dalend over rustige landwegen naar de stad Montelibretti. Voor u ligt de vlakte van de Tiber die zich ten noorden van Rome uitstrekt. U passeert de oude Via Nomentana en het meertje La Muraccia vooraleer u Monterotondo bereikt. Overnachting Monterotondo.


Dag 5 : Monterotondo - Montesacro.

De totale wandelafstand bedraagt  24 km, +445m / -675m.

U wandelt vandaag door een open landschap van lage heuvels en eindeloze velden. U passeert het slaperige Valle Ricca waar u de stadsgrenzen van Rome binnenwandelt. Hierna gaat  het verder door olijfgaarden en velden naar het  Parco della Marcigliana  aan de grens van de eeuwige stad. Een netwerk van rustige weggetjes brengt u voorbij de buitenring naar het mondaine Montesacro. Overnachting  Montesacro.

 

Dag 6 : Montesacro. - Rome

De totale wandelafstand bedraagt  18 km, +240m / -235 m.

Vanaf de Via della Bufalotta wandelt u verder over de Viale Adriatico, naar de Piazza Sempione en de brug over de rivier de Aniene over. U volgt de rivier stroomafwaarts langs een rustig voetpad naar de Ponte Milvio. Hier steekt u de Tiber over en volgt opnieuw een voetpad naar de Ponte Sant’Angelo. U klimt omhoog naar het Castello Sant’Angelo en daalt via de Via della Conciliazione af naar het Sint Pieters Plein in het hart van het Vaticaan. Overnachting  Rome.

 

Dag 7 : Rome

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSINFORMATIE

STANDAARD

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                         € 648
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                     € 508

P.P. basis van één persoon met bagagevervoer                                   € 1015
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                          € 745

Inclusief :  */**  accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,    pelgrimspaspoort.

GOUDEN RANDJE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                        € 828
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                   € 688 

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                           € 1195
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                      €  925

Inclusief : Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,   pelgrimspaspoort.

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensionnetjes en eenvoudige hotelletjes en pensions van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Sienna of Lucca is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van mooie agriturismos en  hotelletjes van de categorie ** tot ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties waar mogellijk rekening gehouden met het sfeervolle karakter,  een eventuele aanwezigheid van een zwembad of tuin. Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar  4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij te veel aan luxe in te boeten!

 

 

Verlenging op aanvraag.