Back to Top

Route 3 :

Assisi - Rieti, 10 dagen

Uw tocht start in het wereldberoemde pelgrimsoord Assisi. Deze sectie van de Sint Franciscus route trekt door het zuidelijke deel van Umbrië, met als eindbestemming het overweldigende Rieti. U wandelt initieel over de flanken van de Monte Substio met schitterende uitzichten over de vallei van de Tiber. De route slingert zich een weg door de groene vallei van Spoleto naar de gelijknamige middeleeuwse stad. Onderweg passeert u prachtige historische stadjes  zoals Spello en Trevi. Ook de Marmore watervallen één van Europa’s meest indrukwekkende natuurmonumenten vind u terug op uw route. Kortom een unieke combinatie van natuur en cultuur!

   

DAG TOT DAG

 

Dag 1 : Assisi

Aankomst in het middeleeuwse  stadje Assisi. Overnachting  Assisi.


Dag 2 : Assisi - Foligno

De totale wandelafstand bedraagt 22km, +310 m / -420 m.

U verlaat Assisi via Porta Nuovaen volgt het pad over de westelijke flank van de Monte Subasio. U heeft hier een fraai uitzicht over de Valle Umbra en daalt licht af naar het middeleeuwse ommuurde stadje Spello. De route daalt verder naar de bodem van de vallei en u volgt landelijke wegen naar Foligno. Overnachting Foligno.

 

Dag 3 : Foligno - Castello di Campello

De totale wandelafstand bedraagt 22km, +520m / -370 m.

U volgt de rechte weg omlaag naar San Eraclio, vervolgens gaat het verder over landelijke weggetjes tussen de olijfbomen naar het kleine dorpje Matigge. U passeert een aantal kleine dorpjes en klimt dan naar het klooster van San Martino. Hierna volgt u een rustige weg met mooie uitzichten naar het middeleeuwse stadje Trevi. U daalt nu af naar het klooster van Madonna delle Lacrime en wandelt verder over de flanken van de Monte Padrafitta naar Castello di Campello. Overnachting Castello di Campello.

 

Dag 4 : Castello di Campello - Spoleto

De totale wandelafstand bedraagt 19km, +545 m / -415 m.

U volgt initieel de landelijke weg en passeert een aantal dorpjes alvorens u een zandpad oppikt dat omlaag loopt tussen de olijfgaarden  naar het pittoreske dorpje  Poreta en het gelijknamige kasteel.  U wandelt verder door de vallei en paseert het fraaie dorp Eggi eveneens met een kasteel en dan nadert al snel  Spoleto met zijn prachtige kathedraal. Overnachting Spoleto.


Dag 5 : Spoleto - Ceselli

De totale wandelafstand bedraagt  17 km, +620 m / -660 m.

U wandelt omhoog het stadje door naar de spectaculaire Ponte delle Torri. U volgt een steil paadje verder omhoog naar het Fransiscaner kapelletje van Monteluco (804m). Door bossen en weiden klimt u verder naar de pas van Forca delle Porelle. Hierna daalt u af door de bossen aan de andere kant van de pas en trekt de provincie Terni binnen. U passeert een aantal afgelegen dorpjes alvorens u Ceselli bereikt. Overnachting Ceselli.

 

Dag 6 : Ceselli - Arrone

De totale wandelafstand bedraagt  16 km, +220 m / -240 m.

Steek de brug over de rivier de Nera over en volg de landelijke weg  slingerend tussen de rivier en de bergen. Het eerste dorpje op uw route is Colleponte, met Macenano gelegen aan de overkant van de rivier. Een zandpad leidt u naar Precetto en de smalle vallei opent hier in een riviervlakte. U vervolgt uw weg langs de oever van de rivier naar Arrone. Overnachting  Arrone.

 

Dag 7 : Arrone -  Piediluco

De totale wandelafstand bedraagt 13km, +290 m / -145 m.

Een korte wandeling brengt u naar Castel di Lago, vanwaar u de rivier verder volgt over een rustige landelijke weg naar de rand van Collestatte Piano. U passeert dicht onder de watervallen van Marmore. Een steil paadje brengt u naar de top bij de watervallen en het gelijknamige dorpje.  U volgt nu de oever van de rivier Velino stroomopwaarts naar het Piediluco meer. Het gelijknamige dorpje, tevens uw eindbestemming is gelegen aan de andere kant van dit prachtige meer. Overnachting  Piediluco.

 

Dag 8 : Piediluco - Poggio Bustone

De totale wandelafstand bedraagt 22km, +980 m / -660 m.

U steekt de grens met de Lazio over en volgt een pad omhoog naar het middeleeuwse Labro. U bent nu begonnen aan de oversteek van de Reatini bergketen. U vervolgt uw weg naar het dorpje Morro Reatino. Hierna volgt u een bergweggetje met adembenemende uitzichten over de Valle Santa. Deze weg brengt u naar de Foggio St Franciscus beuk (1100m) en de gelijknamige kapel. Hierna daalt u af naar het herdersdorpje Cepparo en verder over de flanken van de  Monte Rosato naar  Poggio Bustone. Overnachting Poggio Bustone.

 

Dag 9 : Poggio Bustone - Rieti

De totale wandelafstand bedraagt 17km, +390 m / - 745 m.

U daalt af en loopt al snel over smalle bospaadjes door de bossen en velden op de bergflank. U passeert het spectaculair gelegen historische stadje Cantalice en de route gaat dan over rustige landweggetjes verder in de richting van het midden in de bossen gelegen heiligdom Santuario La Foresta. U daalt nu het laatste stuk door de bossen tot Rieti bereikt. Overnachting Rieti.

 

Dag 10 : Rieti

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

PRIJSBIJLAGE

 

STANDAARD

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                       € 820
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                   € 685

P.P. basis van één persoon met bagagevervoer                                 € 1159
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                        € 939

Inclusief :  */**  accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,    pelgrimspaspoort.

GOUDEN RANDJE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                        € 1090 
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                   € 955 

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                           € 1429
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                      € 1209

Inclusief : Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,   pelgrimspaspoort.

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensionnetjes en eenvoudige hotelletjes en pensions van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Sienna of Lucca is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van mooie agriturismos en  hotelletjes van de categorie ** tot ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties waar mogellijk rekening gehouden met het sfeervolle karakter,  een eventuele aanwezigheid van een zwembad of tuin. Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar  4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij te veel aan luxe in te boeten!

 

 

Verlenging op aanvraag.