Back to Top

Route 2 :

Sansepolcro - Assisi, 8 dagen

Deze route voert u door het noordelijke deel van Umbrië, het groene hart van Italië. De Sint Franciscus route laat het Toscaanse landschap achter zich en betreedt een open brede vallei omringd door groene  heuvels bezaaid met pittoreske dorpjes. Onderweg passeert u verschillende middeleeuwse stadjes zoals Citerna, Citta di Castello en Gubbio. Het laatste stuk klimt de route hoog de Apennijnen in met spectaculaire uitzichten over de valleien. U eindigt in Assisi de geboorteplaats van Fransiscus. De imposante basiliek huist sommige van de belangrijkste fresco’s uit de middeleeuwen. Het stadje is een waar openluchtmuseum met stadwallen, een kasteel, kerken en smalle straatjes. Kortom een waardige afsluiter voor deze unieke wandelreis.

DAG TOT DAG

 

Dag 1 : Sansepolcro

Aankomst in het middeleeuwse  Sansepolcro. Overnachting  Sansepolcro.


Dag 2 : Sansepolcro - Citerna

De totale wandelafstand bedraagt 12km, +225 m / -145 m.

U verlaat de stad via de Porta Fiorentina en volgt de hoofdweg naar Arezzo. U steekt de Tiber over en volgt nu een netwerk van secundaire wegen door het vlakke landschap. In Fighille laat u Toscane achter u en betreedt u Umbrië. De route gaat nu heuvelopwaarts naar het middeleeuwse stadje Citerna , uw eindpunt voor vandaag. Overnachting Citerna.

 

Dag 3 : Citerna - Città di Castello

De totale wandelafstand bedraagt 20km, +110 m / -280 m.

De route gaat initieel bergaf door de open velden. Vervolgens gaat het verder over een slingerende landweg door de heuvels. U wandelt verder door het prachtige boerenlandschap met hier en daar een dorpje. U klimt langzaam omhoog naar het oude Fransiscaner klooster Eremo del Buonriposo. Hierna wacht u nog de afdaling naar Città di Castello, de grootste stad van Umbrië ten noorden van Perugia. Overnachting Città di Castello.

 

Dag 4 : Città di Castello - Pietralunga
Deze dag kan  gesplitst worden

De totale wandelafstand bedraagt 29km, 300+ m / -500 m.

U wandelt de heuvels in, aan de oostkant van de rivier de Valtiberina. Een netwerk van landelijke weggetjes brengt u naar de spectaculaire Molino del Sasso, gelegen aan de rivier Soara. Hierna stijgt de route tussen bossen en wijngaarden de bergen in naar Collevecchio. U volgt de weg naar de pas van Candeggio, hierna daalt u af over een netwerk van verlaten landelijke weggetjes door de groene heuvels. U passeert het oeroude kerkje van Pieve di Saddi. Hierna gaat de route verder door de velden en de bossen, dan weer licht stijgend dan weer dalend tot u Pietralunga bereikt. Overnachting  Pietralunga.

 

Dag 5 : Pietralunga - Gubbio

De totale wandelafstand bedraagt  26 km, +850m / -895 m.

De route trekt vandaag verder naar het oosten door het voorgebergte van de Apennijnen naar de abdij van San Benedetto Vecchio. Vervolgens wandelt u om de Monte Spesce heen en omhoog naar de Poggio del Prato (780m). Hierna daalt u af door de bossen en passeert een paar geïsoleerde dorpjes tot u in Casamorcia terug in de bewoonde wereld komt. U vervolgt uw weg over een vlakke landelijke weg naar het Romeinse theater en de Franciscus kerk in Gubbio. Overnachting  Gubbio.

 

Dag 6 : Gubbio -  Biscina

De totale wandelafstand bedraagt 22km, +570 m / -610 m.

U laat Gubbio achter u en passeert  het kleine kerkje van Vittorina. U volgt een landelijk weggetje door het vlakke landschap. U klimt door de bossen omhoog naar Valdichiascio. Hierna volgt u een netwerk van boerenweggetjes en paden naar het kasteel en agriturismo van Biscina. Overnachting Biscina.

 

Dag 7 : Biscina - Assisi
Deze dag kan  gesplitst worden

De totale wandelafstand bedraagt 29km, +1167 m / -1126 m.

U wandelt om het stuwmeer van Pieve di Coccorano en daalt af naar Barcaccia een oude boerderij en volgens de verhalen een rustplaats van Sint Fransiscus. Hierna trekt u verder naar de brug over de Chiascio en omhoog naar Valfabbrica.  U trekt verder de heuvels in alvorens het pad begint te dalen tussen de wijngaarden  en olijfbomen. In de verte ziet u Assisi al liggen. U steekt de stenen brug over de rivier de Tescio over, gelegen aan de voet van de Monte Subasio. Nu volgt er een steile klim naar de Porta San Giacomo en de St Franciscus Basilica in Assisi. Overnachting Assisi.

Dag 8 : Assisi

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

PRIJSBIJLAGE

 

STANDAARD

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer               € 817
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer           € 652

P.P. basis van één persoon met bagagevervoer                        € 1147
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer               € 837

Inclusief :  */**  accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,    pelgrimspaspoort.

GOUDEN RANDJE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer               € 1357
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer          € 1047 

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                    € 1239
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer               € 1015

 

Inclusief : Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,   pelgrimspaspoort.

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensionnetjes en eenvoudige hotelletjes en pensions van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Sienna of Lucca is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van mooie agriturismos en  hotelletjes van de categorie ** tot ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties waar mogellijk rekening gehouden met het sfeervolle karakter,  een eventuele aanwezigheid van een zwembad of tuin. Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar  4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij te veel aan luxe in te boeten!

 

 

 

 

Verlenging op aanvraag.