Back to Top

Route 1: 

Florence -Sansepolcro, 9 dagen

De Sint Fransiscus route start in het wereldberoemde Florence, geboorteplaats van de renaissance. De tocht voert u in de voetsporen van Fransiscus en loopt van de oever van de Arno door het typische Toscaanse landschap naar de oevers van de Tiber. De route voert u over de groene heuvels en een aantal lage passen naar het middeleeuwse ommuurde Sansepolcro. Onderweg passeert u verschillende heiligdommen gerelateerd aan het leven van Fransiscus zoals het prachtig gelegen La Verna klooster. Het oeroude Sansepolcro is met zijn smalle straatjes en indrukwekkende kathedraal een waardige afsluiter van de cultureel hoogstaande wandelreis.

DAG TOT DAG

Dag 1 : Florence

Aankomst in het hart van de renaissance, Florence. Overnachting Florence.


Dag 2 : Florence - Pontassieve

De totale wandelafstand bedraagt 22km, +600m / -550m.

De route start van de basilica de Santa Croce , de grootste Franciscaanse kerk buiten Assisi. U wandelt door de drukke straten van Florence  in noordelijke richting naar de Porta San Gallo. U verlaat de stad langs de voet van de Fiesole heuvel en trekt de groene heuvels boven de Arno in. Settignano biedt u een laatste uitzicht op de Dome van Brunelleschi, hierna daalt u in Compiobbi af naar de rivier. De route vermijdt zo veel mogelijk de drukke Via Aretina. U wandelt nu soms langs de rivier dan weer door de heuvels. U passeert nog Sieci met het kleine kerkje van San Martino a Quona, vooraleer u het ommuurde Pontassieve bereikt.

Overnachting Pontassieve.

 

Dag 3 : Pontassieve - Consuma

De totale wandelafstand bedraagt 21km, +1217 m / -393 m. 

U steekt de 16de eeuwse brug over en volgt nu een oude weg omhoog door de wijngaarden van de Chianti naar het dorp Diacceto . Hierna daalt de route terug een beetje af naar het dorpje Pelago. Van hieruit begint de route nu gestaag te klimmen naar de eerste hoge  pas van onze tocht, de Passo della Consuma (1050m).Overnachting Consuma.

 

Dag 4 : Consuma - Stia

De totale wandelafstand bedraagt 16km, +400 / 970m.

U verlaat vandaag de provincie van Florence en wandelt Arezzo binnen. Vandaag daalt u voornamelijk af over landelijke weggetjes en kleine paden. U passeert een aantal geïsoleerde boerderijtjes en een aantal piepkleine dorpjes voordat u het pittoreske Stia bereikt. Het dorpje is prachtig gelegen aan de bovenloop van de Arno die op de tegenover liggende Monte Falterona ontspringt. Overnachting Stia.


Dag 5 : Stia - Badia Prataglia

De totale wandelafstand bedraagt  21km, +1309m / -915 m.

De route begint langzaam te klimmen en passeert een aantal kleine dorpjes alvorens steil omhoog te gaan naar het door zilversparren omringde Sacro Eremo di Camaldoli (1200m).  U volgt bospaden en kleine landelijke weggetjes door het bergachtige landschap. Uiteindelijk daalt u af naar het wintersportoord Badia Prataglia (840m).Overnachting Badia Prataglia.

 

Dag 6 : Badia Prataglia - Santuario della Verna

De totale wandelafstand bedraagt  17 km, +1170m/ -1105m.

U wandelt verder omhoog door de bossen van deze streek tot een hoogte van ongeveer 1100m. Hierna daalt de route naar het kleine bergdorpje Frassineta, en verder omlaag naar Rimbocchi. Vervolgens gaat het terug omhoog naar de Santuario della Verna één van de grootste Franciscaner heiligdommen. Overnachting  Santuario della Verna.

 

Dag 7 : Santuario della Verna -  Pieve Santo Stefano

De totale wandelafstand bedraagt 17km, +310 m / -980 m.

U passeert vandaag nagenoeg geen enkele bebouwing en u volgt de hele wandeling onverharde paden. U begint met een klim naar de top van de Monte Calvano (1260m) en verder naar de Monte della Modina (1181m), dit is de grens tussen de noordelijke  en zuidelijke zijde van de Apennijnen. Dan begint een lange afdaling over de bergkammen naar de beneden gelegen vallei waar u van verre het kleine stadje Pieve Santo Stefano al kunt zien liggen. Overnachting Pieve Santo Stefano.

 

Dag 8 : Pieve Santo Stefano - Sansepolcro

De totale wandelafstand bedraagt 24km, +440/ -530 m.

U wandelt eerstlangs de Tevere rivier en klimt dan na het gehucht Fornore weer snel de heuvels in. U passert Monte Fungaia (680m) en daalt dan langzaam af naar het stuwmeer Lado di Montedoglio. De route volgt vervolgens  een netwerk van grindwegen en landweggetjes evenwijdig aan de nabijgelegen Tiber -rivier en nadert dan vanuit het zuiden het prachtige middeleeuwse stadje Sansepolcro. Overnachting Sansepolcro.

 

Dag 9 : Sansepolcro

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 781
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 621
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1105
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 785
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
Verlenging op aanvraag.

STANDAARD

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 905
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer           € 705

P.P. basis van één persoon met bagagevervoer                        € 1320
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer               € 1020 

Inclusief :  */**  accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,    pelgrimspaspoort.

GOUDEN RANDJE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 €  1145
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            €  945

P.P. basis van één persoon met bagagevervoer                         €  1560
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                €  1240 

Inclusief : Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,   pelgrimspaspoort.

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensionnetjes en eenvoudige hotelletjes en pensions van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Sienna of Lucca is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van mooie agriturismos en  hotelletjes van de categorie ** tot ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties waar mogellijk rekening gehouden met het sfeervolle karakter,  een eventuele aanwezigheid van een zwembad of tuin. Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar  4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij te veel aan luxe in te boeten!

  

Verlenging op aanvraag.