Back to Top

Route 5 :

Jaca - Puente de la Reina, 7 dagen

Het laatste stuk van de weg van Arles. Vanuit Jaca volgt u de vallei van de rivier de Aragon met schitterende vergezichten op de toppen van de Pyreneeën. U betreedt de Rioja met zijn weelderige wijngaarden, alvorens u Puenta de la Reina uw eindpunt bereikt. Hier sluit de weg van Arles aan op de Camino Frances en vervolgt zijn weg naar Santiago de Compostela.

arles_5

 

 

DAG TOT DAG 

Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis is het historische Jaca.
Overnachting Jaca.

Dag 2
Jaca –Berdun , 8h 30 km

U laat Jaca achter u en volgt de rivier de Aragon naar het westen. Deze relatief vlakke etappe voert u door de zogenaamde Corridor de Canal de Berdun. Nauw ingesloten tussen de Pyreneeën naar het noorden en de Sierra de St Juan de la Pena naar het zuiden.
Overnachting Berdun.

Dag 3
Berdun - Leyre, 8h 30 km

U wandelt verder door de vruchtbare vallei gevormd door de Aragon met akkerlanden aan beide zijden. U volgt de rivier naar de Yesa dam en kort daarna passeert u het afgelegen dorpje Tiermas.  In de verte ziet u de bossen van de Sierra de Pena Musera. Het klooster van Leyre is uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Leyre.

Dag 4
Leyre - Sanguesa, 4h 15 km

U verlaat het klooster en daalt af naar het stuwmeer van de Yesa. Als u het stuwmeer achter u gelaten heeft passeert u het 14de eeuwse Castillo Javier. Dit is d\De geboorteplaats van St Franciscus Xaverius en een belangrijk bedevaartsoord op zich. Via rustige landelijke wegen bereikt u uiteindelijk Sanguesa.
Overnachting Sanguesa.

Dag 5
Sanguesa - Monreal, 6,5h 26 km

Vandaag heeft u de keuze uit twee mogelijkheden. U kunt er voor kiezen de hoge afgelegen route te nemen door de Alto de Aibar. Dit is enkel voor ervaren lopers, tussen Rocaforte en Izco is het pad soms moeilijk te vinden en is er geen bewoning. Anders volgt u min of meer de hoofdweg die u mooie uitzichten biedt over de kloof de Foz de Lumbier.
Overnachting Monreal.

Dag 6
Monreal – Puenta de la Reina, 8h 31 km

U verlaat vandaag de Sierra de Alaiz en wandelt het boerenlandschap van de Elorz vallei binnen. Naar het noorden ziet u Pamplona de hoofdstad van Baskenland liggen. U volgt nu de loop van rivier de Robo naar uw eindbestemming Puenta de la Reina. Dit eeuwen oude pelgrimskruispunt waar de weg van Arles aansluit op de Camino Frances is dan ook een waardige afsluiter van deze fantastische wandelreis.
Overnachting Puente de la Reina.

Dag 7
Puenta de la Reina

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                       € 635
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                  € 590 

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 788
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 698

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, culturele gids, pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

Verlenging op aanvraag.