Back to Top

Route 4 : 

Pau - Jaca, 7 dagen

Vanuit Lourdes volgt u de vallei van de Gaves, alvorens te beginnen aan de lange klim naar Plan d’Aste gelegen in het hart van het nationale park van de Pyreneeën. Hierna daalt u af door de ruige heuvels van Aragon en het steeds droger wordende landschap naar Jaca.


arles_4

 

 

DAG TOT DAG

Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis is het oude stadje Pau aan de voet van de Pyreneeën

Dag 2
Pau –Oloron-Sainte-Marie , 5,5h 19 km

Een korte transfer brengt u naar Commande gelegen aan de voet van de Pyreneeën. Hiervandaan volgt u een netwerk van landelijke weggetjes en bos paden door het groen glooiende landschap.  U passeert nog de Commanderie d’Aubertin, een oud kruidsridder hospitaal alvorens u Oloron-Sainte-Marie uw overnachtingsplek voor vandaag bereikt.

Dag 3

Oloron-Sainte- Marie - Bedous, 7,5h 29 km

Uw route voert u vandaag door de groene vallei van de Aspe. U volgt voornamelijk boerenweggetjes door de nagenoeg vlakke koeienweides van de vallei, bij mooi weer kunt u genieten van de prachtige vergezichten op de naderende Pyreneeën.

Dag 4
Bedous – Urdos, 6,5h 18 km
De Camino begint nu echt te stijgen naarmate u dieper de Pyreneeën intrekt, U volgt goed onderhouden paden met schitterende uitzichten op de omliggende bergtoppen. Het pittoreske bergdorpje Urdos , het laatste dorp op Franse bodem, is tevens uw overnachtingsplek voor vandaag.

Dag 5
Urdos - Canfranc Estacion, 5h, 18 km
De route begint nu gestaag te klimmen en op 1640 meter steekt u de Somport pas en de  grens met Spanje over.  Op de top kunt u genieten van de weidse uitzichten over de Pyreneeën. Hierna daalt u af naar Canfranc Estacion en het gelijknamige beroemde treinstation.

Dag 6
Canfranc Estacion - Biescas, 7h 23 km

De route daalt verder af, u laat de Pyreneeën achter en btreed de rijke akkergronden van de Navarra. Het middeleeuwse Jacca met zijn prachtige kathedraal is een waardige afsluiter van deze prachtige gevarieerde wandeltocht. 

Dag 7
Jacca

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                        € 635
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                   € 590 

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                           € 788
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                      € 698

 

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, culturele gids, pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede * tot ** hotelletjes.

Verlenging op aanvraag.