Back to Top

Route 3 : 

Toulouse - Pau, 10 dagen

Na Toulouse trekt de route de heuvels van de Gers binnen. U wandelt door de dichte bossen en rijke akkerlanden van deze streek naar de voet van de Pyreneeën, waar uw tocht eindigt in het wereldberoemde Lourdes.
 
 
 
 
Camino Arles Way, From Lourdes to Jaca. Crossing a very symbolic, very aesthetic. After going up the valley des Gaves from Lourdes, you will discover a treasure: the Val d'Azun . Its old ways in the shade of ash linking small villages perched on Soulanes. Then you cross the Pyrenees by a pass high in the heart of the National Park before switching to join Aragon and Jaca
 

Na Toulouse trekt de route de heuvels van de Gers binnen. U wandelt door de dichte bossen en rijke akkerlanden van deze streek naar de voet van de Pyreneeën, waar uw tocht eindigt in het wereldberoemde Lourdes.


arles_3

 

 

 

DAG TOT DAG 

Dag 1
Het startpunt van deze unieke wandelreis is Toulouse. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting Toulouse. 

Dag 2
Toulouse – Isle Jourdain: 7h, 25 km ,+283m  -312m
.
Een korte treinrit om de buitenwijken van Toulouse te vermijden brengt u naar Pibrac. Hier trekt de weg van Arles gelijk het uitgestrekte bos van Bouconne binnen. U doorkruist het woud via een netwerk van paden. Eenmaal aan de andere kant wacht u nog 5 km over rustige landelijke weggetjes tot Isle Jourdain uw overnachtingsplaats voor vandaag bereikt.
Overnachting Isle Jourdain.

Dag 3
Isle Jourdain - Gimont: 7h, 25 km, +298m  -276m

U wandelt via het middeleeuwse centrum Isle Jourdain uit. Een netwerk van landelijke weggetjes brengt u naar het dorpje Source Fleurie gekend voor zijn botanische tuin. Gimont, het centrum van de Franse cisterciënzers orde, gelegen aan de rivier de Gimone is het eindpunt van deze etappe. Een bezoekje aan de vlakbij gelegen abdij van Planselve is een absolute aanrader.
Overnachting Gimont.

Dag 4
Gimont - Auch 9h, 30 km, +701m  -728m,

Vandaag volgt er een korte etappe. Via landelijke weggetjes wandelt u naar Auch. Deze oeroude stad, vroeger Fezensaguet genoemd, was een belangrijke pleisterplaats voor de vele pelgrims op hun tocht naar Santiago de Compostela. U wandelt door het heuvelachtige landschap en passeert onderweg de kapelletjes van Cahuzac en Pailan. Via een netwerk van paadjes en rustige weggetjes doorkruist u de valleien van Gascogne en u steekt herhaaldelijk een riviertje over. De kastelen van Arne en St Cricq vormen een ander hoogtepunt van deze etappe. Auch de hoofdstad van Gascogne vormt het eindpunt van deze etappe.
Overnachting Auch.

Dag 5
Auch - Montesquiou: 8,5h, 31 km, +576m  -579m

U laat de hoofdstad van Gascogne achter u en wandelt via een netwerk van kleine weggetjes en rustige paden van dorpje tot dorpje. In Isle de Noe kunt het 13de eeuwse kerkje bezoeken. Hierna zet u uw tocht verder door de groene valleien en steekt een aantal riviertjes over alvorens Montesquiou met zijn versterkte stadspoort te bereiken.
Overnachting Montesquiou.

Dag 6
Montesquiou - Marciac: 7h, 24 km, +486m  -484m

U volgt initieel de loop van de Osse naar het kasteel van Pouylebon. In St Christaud passeert u de ruïne van het gelijknamige 13 de eeuwse kasteel en het romaans – gotische kerkje van St Christophe. Net voor u Marciac bereikt treft u nog de burcht van Monlezun op uw route.
Overnachting Marciac.

Dag 7
Marciac- Maubourget: 6h, 18 km, +202m  -182m
Vandaag volgt er een relatief korte etappe. Via kleine weggetjes doorkruist u de vallei van de Arros en bereikt de vestingskerk van Auribat. Het laatste stuk van uw route voert u door de vallei van de Adout naar Maubourget uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Maubourget.

Dag 8
Maubourget – Pau:  5h, 18 km, 
U wandelt verder door de velden van de Arros en de Ardour vallei over een netwerk van boerenweggetjes en paden tot u het bruisende stadje Pau, gelegen aan de voet van de Pyreneeen bereikt

Dag 9
Pau

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                         € 845
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                    € 740

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                             €  1031
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                        €  845

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, culturele gids, pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes.

Verlenging op aanvraag.