Back to Top

Route 6 : 

Ourense – Santiago de Compostella, 7 dagen

Het van oorsprong Romeinse kuuroord Ourense, rijk aan Romaanse architectuur en smalle autovrije straatjes vormt het startpunt voor deze route. Dit deel van de Via de la Plata staat ook wel bekend als de mooiste laatste 100 km naar Santiago de Compostella. De tocht begint met een stevige klim naar het prachtige in de bergen gelegen Oseira klooster. Na Oseira klimt de route verder omhoog met schitterende vergezichten over de groene bergen. De route leidt ons nu afwisselend door bossen en akkerlandschap en passeert verschillende uit graniet opgetrokken dorpjes zoals Gouxa en Viduero, zo typisch voor deze regio. Na Bandeira, bekend  in Galicië om  zijn empanadas, een lokale lekkernij, daalt het pad af in het dal van de Rio Deza. Het oude vestingstadje Ponte Ulla met zijn oude burcht en schitterend romaans kerkje is de laatste stop op onze route naar Santiago. Een korte klim brengt ons naar de Pico Sacro, waar u een laatste keer kunt genieten van de prachtige uitzichten alvorens Santiago, uw eindbestemming, te bereiken.

santiago

DAG TOT DAG

Dag 1
U begint deze gevarieerde wandelreis in het middeleeuwse Ourense. Deze schitterende stad met haar Romaanse kathedraal, historische centrum en statige barokke paleizen is een must voor elke liefhebber van kunst en cultuur. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Ourense – San Cristivo de Cea : 6h,18km,+270m,-200m
U verlaat de stad en steekt de Rio Minho over via de oude Romeinse brug. Nadat u het dorpje Cachaxuas gepasseerd bent begint het pad flink te klimmen door de met heide begroeide heuvels van Galicië. U begint langzaam te stijgen via een netwerk van landelijke weggetjes en bospaden. Het slaperige dorpje San Cristivo de Cea vormt uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting San Cristivo de Cea.

Dag 3
San Cristivo de Cea – Dozon :7h30m,21km,+350m,-50m
De route begint nu stevig te klimmen en onderweg kunt u genieten van de schitterende vergezichten over de heuvels. De tocht gaat verder via schaduwrijke paden naar het imposante klooster van Oseira. Dit schitterende renaissance klooster wordt ook wel het Escorial van het noorden genoemd, vanwege zijn indrukwekkende architectuur. Na een bezoekje aan dit nationale monument trekt u verder door het groene landschap van Galicië. Vanaf het klooster begint het pad aan een kort klimmetje  naar de top van de heuvel. Eenmaal boven kunt u genieten van de schitterende vergezichten over de Galisische heuvels. Na een korte afdaling gaat de tocht verder via een netwerk van paden en landelijke weggetjes door akkers en velden naar Dozon. Hier wacht uw transfer u op die u terugbrengt naar San Cristivo de Cea.
Overnachting San Cristivo de Cea.

Dag 4
Dozon-Sileda : 8h, 26km,+120,-300m
Een korte transfer brengt u terug naar Dozon waar u gisteren geëindigd was. Het pad volgt voornamelijk landelijke weggetjes door het glooiende landschap naar Taboada. Hier steken we de Rio Deza over via een oude romaanse brug. Onze tocht zet zich nu verder en loopt afwisselend door dichte kastanje bossen en open akkerlandschap naar Sileda. Dit lieflijke dorpje is tevens het eindpunt van vandaag.
Overnachting Sileda.

Dag 5
Sileda – Ponte Ulla: 5h,20km,-200m
De dag begint met een makkelijke wandeling over kleine weggetjes naar Bandeira. Dit stadje is wereldberoemd in Galicië, vanwege zijn heerlijk Empanadas, een Galisische lekkernij van hartige gevulde koek.
Als we Bandeira achter ons laten daalt het pad verder door de velden en langs de typische granietstenen dorpjes  naar Ponte Ulla. De oude burcht die vroeger de overgang over de Rio Ulla bewaakte is zeker een bezoekje waard. Het kleine Ponte Ulla met har mooie Romaans kerkje is tevens het eindpunt van deze etappe.
Overnachting Ponte Ulla.

Dag 6
Ponte Ulla- Santiago de Compostella : 5h,20km,+300,-250m
Vandaag is een speciale dag, het is de laatste etappe van de Via de la Plata die u naar Santiago de Compostella zal brengen. Door de eeuwen heen het doel van de miljoenen pelgrims die u voor gingen. Het pad begint met een steile klim naar het San Sebastian kapelletje op de top van de Pico Sacro. Hier kunt u nog een laatste keer genieten van de prachtige uitzichten over Galicië. Het pad daalt nu langzaam door een rustig boerenlandschap, verbazingwekkend als we bedenken dat we ons op slechts enkele kilometers van Santiago bevinden. Het pad leidt ons door de buitenwijken naar het historische centrum van Santiago en de indrukwekkende kathedraal het eindpunt van onze route. Het middeleeuwse centrum van Santiago is met zijn verbluffende architectuur een waardige afsluiter van deze fantastische wandelreis.
Overnachting Santiago de Compostella.

Dag 7
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE 

 

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      €460
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €435

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 636
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 609

Inclusief :  */** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,routebeschrijving,
Kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

GOUDEN RANDJE
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 704
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 675

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 935
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 906

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.


Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensions en hotelletjes van de categorie ** tot *** steeds met eigen badkamer een enkele keer een * ster in kleinere plaatsen waar geen alternatief is. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Ourense of Santiago is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad en overnacht u in een *** hotel of gelijkwaardig. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van Casa Rurales, Fincas en boetiek hotelletjes van de categorie ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie tuin. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds het best mogelijke hotel voor u (2 ster of gelijkwaardig). Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar Paradors en 4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

Pelgrimspaspoorten : wij voorzien u van de officiële paspoorten (credentials),uitgegeven door de kathedraal van Santiago, voor het bekomen van de Compostella. Deze zijn inclusief, het is dus niet nodig lid te worden van het Nederlandse Sint Jacobsgenootschap om uw paspoort te verkrijgen. U bespaart hiermee €26 per persoon.

 

Verlenging op aanvraag.