Back to Top

Route 5 :

Puebla de Sanabria – Ourense, 10 dagen

Vanuit het schilderachtige Puebla de Sanabria met zijn vele smalle straatjes en statige herenhuizen trekt de route de groene bergen in die de grens vormen tussen Castilië en Galicië. Afwisselend slingert de route zich door de bergen eerst via bospaden dan weer over de met heide begroeide bergkammen. Onderweg kunt u uitgebreid genieten van de prachtige vergezichten. Na een steile klim bereikt de route de Portella da Canda deze pas vormt de grens tussen Castilië en Galicië. Na A Gudina met zijn barokke straatjes trekt de route hoog het Galisische gebergte in. De tocht voert ons nu over kale bergkammen met prachtige vergezichten naar het eens bruisende nu verlaten pelgrimsoord Albergueria. Geleidelijk aan begint de route nu te dalen en komen we in een vlakker en groener landschap met akkers, eucalyptus bossen en piepkleine dorpjes terecht. Xinquiera is met zijn schitterend middeleeuws klooster de laatste stopplaats voor we Ourense bereiken. Het eindpunt van deze fantastische reis.

Via_6

DAG TOT DAG 

Dag 1
Het startpunt van deze gevarieerde wandelreis is Puebla de Sanabria.
Dit prachtige op een heuvel gelegen middeleeuwse stadje geeft met zijn imposante stadsmuren, romaans-gotische kerk en 15de eeuwse burcht blijk van haar rijke verleden. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Puebla de Sanabria - Pardonelo: 5h,20km+300m, - 300m
Na het verlaten van de stad steekt onze route de Rio Castro over. Het pad begint nu langzaam te klimmen door afwisselend eiken en dennenbossen naar het Romaanse kerkje van Terroso. Onderweg kunnen we genieten van de weidse uitzichten over het groene heuvellandschap. Er volgt er een mooie wandeling door heidelandschappen met mooie vergezichten afgewisseld door dichte eikenbossen en varens naar Pardonelo.
Overnachting Pardonelo.

Dag 3
Pardonelo- Vilavella : 5h,18km,+150m,-150m
U volgt een netwerk van stenige paden door de heuvels en al snel bereikt u het slaperige bergdorpje Lubian met zijn romaans kerkje. We verlaten het dorpje via de oude landelijke weg die we volgen naar het Santuario de la Virgen de Tuzia. Het pad volgt een netwerk van stenige bospaden en landelijke weggetjes door de met heide begroeide heuvels naar de Portela de Canda. Vanaf de top van deze pas die de grens met Galicië vormt kunt u genieten van de prachtige vergezichten over het omliggende landschap. U daalt nu af naar het dorpje Vilavella, waar u de nacht doorbrengt.
Overnachting Villavella.

Dag 4
Vilavella - A Gudina: 3h, 14km+100m -100m
Vandaag volgt er een relatieve korte wandeling naar a Gudina, Het eerste echte Gallische stadje op uw route. U daalt verder af tussen de heuvels en passeert de Ermita de la virgen de Loretto en nog een tweetal piepkleine dorpjes alvorens a Gudina te bereiken.
Overnachting A Gudina.

Dag 5
A Gudina- Campobecerros: 5h30m,20km,+200m,-250m
De Via de la Plata trekt vandaag dieper de Galisische heuvels binnen. Na A Gudina achter u gelaten te hebben volgt het pad eerst een netwerk van zandwegen door de graanvelden. Naarmate u hoger klimt, begint het landschap te veranderen en wandelt u over de open met heide begroeide heuvelruggen zo typisch voor Galicië. Onderweg kunt u genieten van de vele spectaculaire uitzichten. Het typische uit granietsteen opgetrokken bergdorpje Campobecerros is het eindpunt van deze etappe. Hier wacht uw transfer die u naar uw hotel brengt in Couso.
Overnachting Couso.

Dag 6
Campobecerros - Laza: 4h30m, 15km,+100m,-750m
Na het ontbijt brengt uw transfer u terug naar Campobecerros uw eindpunt van gisteren. Na een korte eerste klim over een landelijke weg naar Portocambo begint het pad te dalen. U daalt af over de flanken van de groene heuvels met weidse uitzichten aan beider zijde naar Laza. In vroegere tijden was Laza een belangrijk knooppunt op de verschillende routes naar Santiago. Hier wacht uw transfer naar uw hotel in Couso u op.
Overnachting Couso.

Dag 7
Laza - Villar de Barrio :6h, 21km,+750m,-450m
Na het ontbijt brengt uw transfer u terug naar Laza uw eindpunt van gisteren. De dag begint met een fikse klim over een stenig pad over de met lage dennenbomen begroeide heuvels. Naarmate we aan hoogte winnen, verandert dit naar de ons inmiddels bekende heidebegroeiing. We genieten hier opnieuw van de schitterende vergezichten alvorens we het kleine Albergueria bereiken. Het pad daalt nu af aan de andere kant van de bergen, hier wordt het landschap veel groener en vlakker. Villar de Barrio is het eindpunt van deze etappe. Hier treft u de eerste horreos, de uit graniet opgetrokken schuurtjes zo typisch voor deze streek. Uw transfer brengt u opnieuw naar uw hotel in Couso.
Overnachting Couso.

Dag 8
Villar de Barrio - Xunqueria de Ambia: 4h, 14km,+100m
Na het ontbijt brengt uw transfer u terug naar Villar de Barrio uw eindpunt van gisteren. De Via de la Plata laat de bergen achter zich en volgt landelijke wegen door het open akkerlandschap. Na het dorpje Bobadela loopt het pad afwisselend door de velden en eucalyptus en eikenbossen. Xunqueria de Ambia is het eindpunt van deze etappe. Hier treft u het 12de eeuwse Santa Maria klooster dat met zijn renaissance kapelletjes en vele heiligen beelden zeker een bezoekje waard is.
Overnachting Xunqueria de Ambia.

Dag 9
Xunqueria de Ambia - Ourense:  5h30m, 22km,-470m
Vandaag laat u de rust van de afgelegen bergen achter u en betreedt een veel dichter bevolkt gebied. Het pad daalt gestaag over een netwerk van landelijke weggetjes en paden, door het akkerlandschap naar Ourense. Onderweg naar onze eindbestemming passeren we een groot aantal dorpjes alvorens de buitenwijken van Ourense in zicht komen. Deze mooie Galisische stad met zijn fraaie historisch centrum, warmwaterbronnen en Romaanse kathedraal is dan ook een waardige afsluiter voor deze schitterende reis.
Overnachting Ourense.

Dag 10
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

 

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 654
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 527

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 967
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 839

Inclusief :  */** tot *** accommodatie met eigen badkamer,  ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, culturele gids, pelgrimspaspoort.
 

GOUDEN RANDJE
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 1053
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 980

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1328
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 1054

Inclusief :  Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensions en hotelletjes van de categorie ** steeds met eigen badkamer. In kleinere plaatsen waar geen alternatief is een * ster. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Ourense is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad en overnacht u overwegend in een *** hotel of gelijkwaardig. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van Casa Rurales, Fincas en boetiek hotelletjes van de categorie ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie tuin. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds het best mogelijke hotel voor u. Dit compenseren we door in de grotere plaatsen voor een superieure accommodatie te kiezen  In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

Pelgrimspaspoorten : wij voorzien u voor deze route van de officiële paspoorten (credentials),uitgegeven door de kathedraal van Santiago, voor het verzamelen van de stempels tijdens de tocht en eventueel later de Compostella te bekomen. Deze zijn inclusief, het is dus niet nodig lid te worden van het Nederlandse of Vlaamse Sint Jacobsgenootschap om uw paspoort te verkrijgen. U bespaart hiermee €26 per persoon.

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 994
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 854
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1414
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 1134
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

 

Verlenging op aanvraag.