Back to Top

Route 2 :

Merida – Caceres, 6 dagen

Deze route trekt door het harde land van de conquistadores. De tocht begint in de oud Romeinse stad Merida, het hart van de Extremadura. De sporen van de Romeinen vinden we overal om ons heen terug. In de Romeinse bruggen die we oversteken, heirbanen die we volgen naar het noorden of het gigantische Prosperina waterbassin waar we omheen trekken. In dit droge, licht heuvelachtige landschap lijkt het of er meer varkens dan mensen wonen. Dit is immers de streek van de Pata Negra de befaamde Iberische ham. Hier en daar biedt een olijfgaard een beetje schaduw langs het pad van rode aarde dat ons door dit verlaten landschap voert. Het was uit deze streek dat de jonge mannen vertrokken naar de kolonies in de Americas om voor Spanje een wereldrijk te veroveren. De enorme rijkdom die zij met zich mee terug brachten is duidelijk terug te vinden in de rijkelijk versierde kerken en statige huizen van Caceres. Deze werelderfgoed stad is tevens het eindpunt van deze fantastische route.

via_3

DAG TOT DAG 

Dag 1
Merida
Merida, de culturele hoofdstad van de Extremadura vormt het startpunt van deze reis. Het van oorsprong Romeinse Merida bezit meer Romeinse monumenten dan enig andere plek in Spanje. Haar rijke geschiedenis en bezetting door achtereenvolgens Romeinen, Gothen, Moren en Spanjaarden maken van deze stad dan ook een must voor elke liefhebber van kunst en cultuur. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Merida- Aljucen :4h30m, 17km,+50m
De Via de la Plata verlaat Merida via de 2000 jaar oude Romeinse brug over de Rio Guadiana en loopt vervolgens onder de triomfboog van Trajanus door de stad uit. De route passeert het indrukwekkende Romeinse Milagros aquaduct op weg naar het stuwmeer van Prosperina, het grootste Romeinse waterreservoir in het Middellandse zeegebied. Een korte wandeling door het open akkerlandschap brengt ons naar Aljucen. Hier staat uw transfer u op te wachten en brengt u terug naar uw hotel in Merida.
Overnachting in Merida.

Dag 3
Aljucen – Alcuescar :5h30m,21km,+250m
Na het ontbijt brengt uw transfer u terug naar Aljucen, uw eindpunt van gisteren. De via de la Plata trekt nu het Nationaal Park van Cornalvo binnen, een gebied van rode aarde, laag struikgewas en uitgestrekte steppes. Na het ruige landschap van Cornalvo komt de route in een wisselend akkerlandschap van olijfgaarden, kurkplantages en wijngaarden. Alcuesar is het eerste en meteen ook het laatste dorpje van deze dag. Het oeroude Visigotische kerkje van Santa Lucia is zeker een bezoekje waard.
Overnachting Alcuesar.

Dag 4
Alcuesar- Aldea del Cano :4h30m 17km,+25m,-125m
Vandaag volgt er een rustige wandelling over zandpaden door open akkerlandschap. Na enige tijd bereiken we Las Casa de Don Antonio dat bekend staat om zijn prachtig gerestaureerde Romeinse brug. De Via de la Plata volgt nu een oude romeinse heirbaan naar het noorden en onderweg passeren we verschillende milliaro’s, oude Romeinse mijlpalen. We steken opnieuw een Romeinse brug over voor we Aldea del Cano bereiken.
Overnachting Alde del Cano.

Dag 5
Aldea del Cano- Caceres : 6h, 23km+100m,-100m
Het pad blijft de Romeinse heirbaan volgen door het droge vlakke landschap van de Extremadura. Via een indrukwekkende Romeinse brug steekt u de Rio Salor over en wandelt het piepkleine dorpje Valdesador binnen. U vervolgt uw route door de met struikgewas begroeide heuvels naar het middeleeuwse Caceres. Dit prachtige plaatsje met Moorse stadswallen, Romeinse monumenten en schitterende renaissance gebouwen heeft terecht een plekje verworven op de wereld erfgoedlijst van Unesco.
Overnachting Caceres.

Dag 6

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 


PRIJSBIJLAGE

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 450
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 382

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 660
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 573

Inclusief :  */** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,routebeschrijving,
 kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 

GOUDEN RANDJE
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 632
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 553

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 822
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 663

Inclusief :  zo veel mogellijk ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensions en hotelletjes van de categorie ** tot *** steeds met eigen badkamer een enkele keer een * ster in kleinere plaatsen waar geen goed alternatief is. In de grote steden zoals bijvoorbeeld Merida ** of Caceres*** is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van Casa Rurales, Fincas en boetiek hotelletjes van de categorie **/***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties waar mogellijk rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie tuin. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds het best mogelijke hotel voor u.  In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

Pelgrimspaspoorten : wij voorzien u van de officiele paspoorten (credentials),uitgegeven door de kathedraal van Santiago, voor het bekomen van de Compostella. Deze zijn inclusief, het is dus niet nodig lid te worden van het Nederlandse Sint Jacobsgenootschap om uw paspoort te verkrijgen. U bespaart hiermee €26 per persoon.

Verlenging op aanvraag.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 649
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 566
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 873
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 705
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.