Back to Top

Puebla de Sanabria – Santiago de Compostella, 7 dagen

Vanuit het schilderachtige Puebla de Sanabria met zijn vele smalle straatjes en statige herenhuizen trekt de route de groene bergen in die de grens vormen tussen Castilie en Galicië. Afwisselend fietst u door de bergen eerst via bospaden dan weer over de met heide begroeide bergkammen. Onderweg kunt u uitgebreid genieten van de prachtige vergezichten. Na een steile klim bereikt de zilverroute de  Portella da Canda, deze pas vormt de grens tussen Cantille en Galicië. Na A Gudina met zijn barokke straatjes trekt de route hoog het Galicische gebergte in. U fietst nu over kale bergkammen met prachtige vergezichten naar het eens bruisende nu verlaten pelgrimsoord Albergueria.  Na een geleidelijke daling komen we in een vlakker en groener landschap met akkers ,eucalyptus bossen en piepkleine dorpjes terecht. We fietsen langs Xinquiera, met zijn schitterend middeleeuws  klooster alvorens we het van oorsprong Romeinse kuuroord Ourense bereiken. Nu volgt er stevige klim naar het prachtige in de bergen gelegen Oseira klooster. Na Oseira klimt de route verder omhoog met schitterende  vergezichten over de groene bergen. We fietsen nu afwisselend door bossen en akkerlandschap naar Bandeira ,wereldberoemd in Galicië voor zijn empanadas. We fietsen het dal van de Rio Deza in naar het oude vestingstadje Ponte Ulla met zijn oude burcht en schitterend  romaans kerkje. Een korte klim brengt ons naar de Pico Sacro, waar u een laatste keer kunt genieten van de prachtige uitzichten alvorens Santiago de Compostella, uw eindbestemming, te bereiken

santiago 1000x592

Dag 1
Het startpunt van deze gevarieerde fietsreis is Puebla de Sanabria.
Dit prachtige op een heuvel gelegen middeleeuwse stadje geeft met zijn imposante stadsmuren, romaans-gotische kerk en 15de eeuwse burcht blijk van haar rijke verleden. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Puebla de Sanabria – A Gudina :53km,+900m,-1410m
Na het verlaten van de stad beginnen we langzaam te klimmen door afwisselend eiken en dennenbossen naar het Romaanse kerkje van Terroso. U fietst verder door heidelandschappen met mooie vergezichten afgewisseld door dichte eikenbossen en varens. Via een netwerk van stenige en soms modderige paden fietst u door de heuvels naar het slaperige dorpje Lubian met romaans kerkje. We fietsen nu we over een oude landelijke weg die we volgen naar het Santuario de la Virgen de Tuzia. Onderweg passeren we een aantal kleine bergdorpjes zo typisch voor deze streek. Onze route volgt een netwerk van stenige bospaden en landelijke weggetjes door de met heide begroeide heuvels naar de Portela de Canda. Vanaf de top van deze pas die de grens met Galicië vormt kunt u genieten van de prachtige vergezichten over het omliggende landschap. We dalen nu langzaam af naar A Gudina. Het eerste stadje in Galicië en ons eindpunt voor vandaag.
Overnachting
A Gudina

Dag 3
A Gudina – Laza : 35km,+200m,-250m
De Via de la Plata trekt vandaag dieper de Galicische heuvels binnen. Na A Gudina fietst u over onverharde wegen door de graanvelden omhoog. Naarmate u klimt, begint het landschap te veranderen en fietst u over de met heide begroeide heuvelruggen zo typisch voor Galicië. Onderweg kunt u genieten van de vele spectaculaire uitzichten. U passeert het typische uit granietsteen opgetrokken bergdorpje Campobecerros en na een korte  klim naar Portocambo begint onze route  te dalen. U fiets bergaf over de flanken van de groene heuvels met weidse uitzichten aan beider zijde naar Laza. In vroegere  tijden was Laza een belangrijk knooppunt op de verschillende routes naar Santiago. Hier wacht uw transfer naar uw hotel in Couso u op.
Overnachting
Couso

Dag 4
Laza- Ourense ;56km,+650m,-1310m
Na het ontbijt brengt uw transfer u terug naar Laza uw eindpunt van gisteren. De dag begint met een fikse klim over een stenig pad over de met lage dennenbomen begroeide heuvels. Naarmate we aan hoogte winnen, verandert dit naar de ons inmiddels bekende heide begroeiing. We genieten hier opnieuw van de schitterende vergezichten. Na Albergueria dalen we af aan de andere kant van de bergen, hier wordt het landschap veel groener en vlakker. In Villar de Barrio fietst u langs de eerste horreos , de uit graniet opgetrokken schuurtjes zo typisch voor deze streek. De Via de la Plata laat de bergen achter zich en u fietst langs landelijke wegen door het open akkerlandschap naar Xunqueria de Ambia met het 12de eeuwse Santa Maria klooster. U fietst nu een veel dichter bevolkt gebied binnen. Onze route daalt gestaag over landelijke weggetjes en paden, door het akkerlandschap naar Ourense. Deze mooie Galicische stad met historisch centrum, warmwaterbronnen en Romaanse kathedraal is tevens het eindpunt ban deze etappe.
Overnachting
Ourense

Dag 5
Ourense – Estacion de Lalin : 55km,+620m,-250m
U verlaat de stad en fietst over de oude romeinse brug over de Rio Minho. Nadat u het dorpje Cachaxuas gepasseerd bent begint onze route flink te klimmen door de met heide begroeide heuvels van Galicië, naar het imposante klooster van Oseira. Dit schitterende renaissance klooster wordt ook wel het Escorial van het noorden genoemd. Nu volgt een kort klimmetje  naar de top van de heuvel. Eenmaal boven kunt u genieten van de schitterende vergezichten over de Galicische heuvels. Na een korte afdaling fietsen we  verder over landelijke weggetjes door de akkers en velden. U passeert vandaag verschillende piepkleine uit graniet opgetrokken dorpjes zoals Gouxa of Viduero. Ons eindpunt voor vandaag is het slaperige Estacion de lalin.
Overnachting
Estacion de lalin

Dag 6
Estacion de lalin - Santiago de Compostella: 55km.+610m,-940m
We fietsen  door het glooiende landschap over landelijke weggetjes naar Taboada. Hier steken we de Rio Deza over via een oude romaanse brug. Onze tocht zet zich nu verder en loopt afwisselend door dichte kastanje bossen en open akkerlandschap
naar Bandeira. Dit stadje is wereldberoemd in Galicië, voor zijn heerlijk Empanadas, een Galicische lekkernij van hartige gevulde koek. We fietsen verder door de velden en langs de typische granietstenen dorpjes  naar Ponte Ulla. De oude burcht die vroeger de overgang over de Rio Ulla bewaakte is met zeker een bezoekje waard.  Er volgt nu een steile klim naar het San Sebastian kappelletje op de top van de Pico Sacro. Hier kunt u nog een laatste keer genieten van de prachtige uitzichten over Galicie. Onze route daalt nu langzaam door een rustig boerenlandschap, verbazingwekkend als we bedenken dat we ons op slechts enkele kilometers van Santiago bevinden. We fietsen door de buitenwijken naar het historische centrum van Santiago en de indrukwekkende kathedraal het eindpunt van onze route. Het middeleeuwse centrum van Santiago is met zijn verbluffende architectuur een waardige afsluiter van deze fantastische fietsreis.
Overnachting
Santiago de Compostella

Dag 7
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 610
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 490
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 826
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 586
 
Fietshuur                                                                                         € 140
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 552
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 397

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 778
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 510

Fietshuur                                                                                            € 240

Inclusief :
accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede * tot ** hotelletjes en casa rurales.

Verlengingen op aanvraag