Back to Top

Caceres – Salamanca, 7 dagen

Deze gevarieerde route begint in het ommuurde stadje Caceres. Rijk geworden door zijn conquistadores is het oude stadcentrum met zijn weelderige architectuur werkelijk adembenemend. We volgen een oude romeinse heirbaan naar het noorden door het droge vlakke landschap van de Extramadura. Rode paden en gele velden domineren dit stuk van de route. Na Canaveral wordt het landschap bosrijker en begint de route te klimmen, we komen nu in een groen gebied van akkers en irrigatie kanaaltjes terecht. Na het middeleeuwse stadje Plasencia met niet minder dan twee gotische kathedralen en statige paleizen, volgen we een oude heirbaan naar het noorden langs de Rio Jerte. De Via de Plata klimt nu langzaam omhoog door akkers en eikenbossen naar Banos de Mayor, waar u kunt relaxen in de Romeinse baden. Met eindeloze vergezichten over de Spaanse hoogvlakte, steekt de route de uitlopers het Duena gebergte over. Door een weids open akkerlandschap van graanvelden vervolgt de tocht zich naar het majestueuze Salamanca. De architecturale pracht van deze universiteitsstad is alom bekend en vormt dan ook een waardige afsluiter van deze fantastische route.

1555 1024x768

Dag 1
Het middeleeuwse Caceres is het vertrekpunt voor deze gevarieerde fietsreis langs de Via de la Plata. Caceres met zijn romeinse fundamenten en Moorse stadswallen vergaarde grote rijkdom tijdens de periode van de conquistadores. Het prachtige oude stadscentrum met zijn vele indrukwekkende renaissance gebouwen is daar nog getuige van. De stad heeft dan ook terecht een plaatsje verworven op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.
Overnachting
Caceres

Dag 2
Carceres – Canaveral ;44km,+100m,-200m
De Via de la Plata verlaat Carceres en trekt langs een oude romeinse heirbaan naar het noorden. We passeren onderweg verschillende milliaro, de typische romeinse mijlpalen. U fietst door een vlak open akkerlandschap van graanvelden en gele weides waarop trotse zwarte Torro’s staan te grazen. Hier en daar biedt een olijfgaard een beetje schaduw. De route volgt een tijdje de oevers het grote stuwmeer van Alcantara voordat we Canaveral bereiken.
Overnachting
Canaveral

Dag 3
Canaveral – Placencia :39km.+250m,-350m
Vandaag volgt een uitdagende dag met een aantal pittige klimmetjes. We fietsen opnieuw door het open akkerlandschap afgewisseld met hier en daar een bos van steeneiken. Behalve een enkele finca, de grote boerenbedrijven van deze streek passeren we vandaag geen verder bewoning tot we in het middeleeuwse, omwalde Galisteo aankomen. We fietsen verder door een overwegend groen akkerlandschap, dit dankzij de vele irrigatie kanalen die dit gebied doorkruisen. Na aankomst in Placencia kunt u de rest van de dag genieten van de vele prachtige barokke gebouwen, gotische kerken en oude stadsmuren die deze stad rijk is.
Overnachting
Placencia

Dag 4
Placencia – Banos de Montemayor: 45km,+600m,-100m
De Via de la Plata volgt de Rio Jerre en houdt daarbij opnieuw min of meer de route van de oude romeinse heirbaan aan. Na het gehuchtje Venta fietsen we over een breed ommuurd pad door het rustige, verlaten platteland met mooie vergezichten aan beider zijde. We passeren de indrukwekkende Romeinse triomfboog van Capara en fietsen verder door het slaperige landschap naar Zara de Granadilla. Het landschap wordt al snel kaler vandaag als we de heuvels van de Sierra de las Candelaria binnenfietsen. We beginnen nu te klimmen en laten de vlakte van de Extemadura achter ons. Onderweg geniet u van de weidse uitzichten over de met laag struikgewas begroeide heuvelruggen. Eenmaal aangekomen in Banos de Montemayor kunt u relaxen in de Romeinse baden waaraan dit stadje zijn naam dankt.
Overnachting
Banos de Montemayor

Dag 5
Banos de Montemayor – San Pedro de Rozados :64km+700m,-200m
We beginnen gelijk bij het verlaten van Banos de Montemayor met een steil klimmetje. Eenmaal boven fietsen we door lage heide begroeiing, met prachtige vergezichten op de omliggende heuvels. De Via de la Plata pikt nu de originele Heirbaan op die omzoomd is met eiken en kastanjebomen, om vervolgens af te dalen in de vallei. We  klimmen opnieuw omhoog met prachtige vergezichten over de vallei van de Rio Cuerpo. We fietsen verder door het tafellandschap over een netwerk van ommuurde paadjes, door open landschap en eikenbossen naar Fuenterroble. Een fikse klim brengt u naar de Alto de Duena met 1140m het hoogste punt van deze reis. Hier geniet u van de prachtige vergezichten over de Spaanse Meseta. Door eikenbossen en open akkerlandschap daalt de route af naar San Pedro de Rozados.
Overnachting
San Pedro de Rozados

Dag 6
San Pedro de Rozados – Salamanca :26km,+50m,-200m
Het laatste stuk van deze via de la Plata loopt initieel over een netwerk van  onverharde weggetjes door het open landschap. Via ommuurde paadjes daalt u door een bos van steeneik om opnieuw tussen de akkers uit te komen. U fietst nu langzaam omhoog en passeert een aantal boerderijen vooraleer u de kliffen van de Alto de Zerguen bereikt. U heeft van hier een prachtig zicht op de torens van Salamanca in de verte. De prachtige universiteitsstad Salamanca wordt ook wel de mooiste stad van Spanje genoemd. Rijk aan zowel Moorse als Christelijke monumenten, met schitterende plaza’s en paleizen heeft deze stad zijn plekje op de werelderfgoed lijst zeker niet gestolen. Salamanca is dan ook een waardige afsluiter voor deze fantastische fietsreis.
Overnachting
Salamanca

Dag 7
Na uw ontbijt eindigt uw arrangement.
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 610
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 490
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 826
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 586
 
Fietshuur                                                                                         € 140
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 523
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 418

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 778
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 571

Fietshuur                                                                                            € 290

Inclusief :
accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede * tot ** hotelletjes en casa rurales.

Verlengingen op aanvraag