Back to Top

Route 1 : 

St. Cuthbert’s way, 7 dagen

St Cuthbert’s  Way volgt de voetsporen van deze middeleeuwse missionaris, in de grensstreek tussen Schotland en Engeland. Het 100 km lange pad loopt van de Schotse Melrose abdij, waar het hart van Robert the Bruce is begraven, naar het graf van St Cuthbert op Holy island, gelegen voor de kust van Northumberland. De route kruist initieel de uitlopers van de Eildon hills, om dan een tijdje de oevers van de Tweed rivier te volgen. Cessford Castle getuigt nog van het voormalige strategische belang van deze streek. Na het pittoreske dorpje Kirk Yetholm te zijn gepasseerd, steekt de route de grens over en daalt af naar het oude marktplaatsje Wooler. Het laatste stuk loopt de St Cuthberts Way door het glooiende landschap van Northumberland naar de kust. Het Pilgrims Path, dat enkel begaanbaar is bij laag water en de wandelaar naar Holy Island voert, is een waardige afsluiter voor deze unieke wandelreis.

 

 

DAG TOT DAG

Dag 1
Melrose
Aankomst in Melrose, de oude abdij van dit plaatsje, waar het hart van Robert the Bruce begraven is, vormt het startpunt van deze unieke wandelreis.
Overnachting Melrose.

Dag 2
Melrose – Harestanes : 6,5h, 26 km, +420m
, -220m
U laat de prachtige ruïnes van de abdij van Melrose achter u en begint met een klim door de groene heuvels van Eildon. Het tweede deel van deze dag volgt u de loop van de rivier de Tweed alvorens een oude Romeinse heirbaan u op het laatste stuk naar Harestanes voert. Een transfer brengt u naar Jedburgh.
Overnachting Jedburgh.

Dag 3
Harestanes -
Kirk Yetholm : 7 h, 28 km, +630m, -410m
De volgende ochetnd gaat u terug naar Harestanes. U verlaat het dorpje en volgt initieel de rivier de Teviot, alvorens de route afbuigt en u door de glooiende akkers en velden naar de ruïne van het Cessford kasteel voert. Vervolgens wandelt u verder over een landelijk weggetje naar het dorpje Morebattle, waar de route begint te stijgen en u naar de top van Wideopen Hill klimt. Hier kunt u genieten van de prachtige uitzichten over het groene landschap. Een laatste afdaling brengt u naar het pittoreske dorpje Kirk Yetholm, het eindpunt voor vandaag. (het is mogelijk om deze etappe te splitsen in twee wandeldagen)
Overnachting Kirk Yetholm.

Dag 4
Kirk Yetholm - Wooler: 5h, 20 km, +420m
, -380m
Kort nadat u Kirk Yetholm hebt verlaten steekt u de grens over tussen Schotland en Engeland en begint het pad langzaam te stijgen naar de met heide begroeide heuvels van de Cheviots. Deze maken deel uit van de beroemde Moorlands van Northumberland en een netwerk van kleine paadjes brengt u uiteindelijk naar het oude marktplaatsje Wooler.
Overnachting Wooler.

Dag 5
Wooler - Fenwick : 5h, 19 km, +120m
, -80m
U laat Wooler achter u en wandelt verder over een netwerk van smalle paadjes en landelijke weggetjes door het weidse heidelandschap. U passeert nog St Cuthbert’s cave, de grot waar zijn relieken in verstopt werden voor de invallende Noormannen, alvorens u bij Fenwick de kust bereikt.
Overnachting Fenwick.

Dag 6
Fenwick – Holy Island : 3h, 10 km, +0m
, -0m
U steekt vandaaghet Pilgrims path over dat enkel droog komt te liggen bij laag water. De op het eiland gelegen abdij van Lindisfarne is een waardige afsluiter van deze schitterende wandelreis.
Overnachting Holy Island

Dag 7
Holy island
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

kaart

 

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 888
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 831

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                         vanaf  € 1198
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                    vanaf  € 1123

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en pensions

Verlenging op aanvraag.