Back to Top

Rota Vicentina:

Visserspad: Cercal - Odeceixe, 7 dagen

Het Visserspad van de Rota Vicentina is een onvergetelijke wandeltocht langs één van de mooiste kusten ter wereld. Het pad verbindt al eeuwen lang de kleine dorpjes gelegen aan de ruige Atlantische kust van Zuid-West Portugal. U wandelt afwisselend door uitgestrekte duingebieden, over verlaten stranden en torenhoge kliffen. De uitzichten vanaf het Visserspad over de wilde oceaan die meedogenloos op de kust beukt is onvergetelijk. Het gebied is rijk aan zeldzame flora en fauna en ooievaars bouwen hun nesten op de huizenhoge klippen die loodrecht uit de zee omhoog rijzen. Onderweg passeert u herhaaldelijk vissers die met gevaar voor eigen leven, hoog op de rotsen balanceren in hun zoektocht naar de perfecte visplek. In de vissersdorpjes kunt u genieten van een uitstekende traditionele keuken. Kortom, het Visserspad van de Rota Vicentina is een must voor een ieder die van kustwandelingen houdt.

 

DAG TOT DAG 

Dag 1 : Cercal
Aankomst in Cercal, een korte transfer brengt u naar uw hotel.
Overnachting Cercal. 

Dag 2 : Cercal – Porto Covo, 18 km, +190m, - 310m
Initieel loopt de Rota Vicentina door het boerenlandschap rond Cercal en u passeert een aantal gehuchtjes en kleine boerderijen. Hierna wandelt u de natuurlijke bossen binnen die het achterland van de kust scheiden. Deze bossen zijn rijk aan soorten, met 25% van alle planten, endemisch op het Iberische schiereiland. Naarmate u de kust nadert verandert het landschap en u loopt nu door graanvelden en weidegronden tot u het fort van Pessegueiro bereikt. Hier krijgt u voor het eerst zicht op zee en wandelt u door de duinen naar Porto Covo. Hier kunt u voor het eerst genieten van de vergezichten over de Atlantische Oceaan.
Overnachting Porto Covo.

Dag 3 : Porto Covo – Milfontes, 20 km, + 167m, - 147 m
U verlaat Porto Covo en wandelt langs het haventje over de duinen en lage zandstenen kliffen terug langs de kust. Na het Pessegueiro fort gepasseerd te zijn trekt u het gigantische duingebied binnen dat hier de kust beheerst. U wandelt initieel langs de rand van de tientallen meters hoge duinen om dan vervolgens een stuk door de akkerlanden van het binnenland te lopen. Hierna volgt de Rota een viertal kilometers een verlaten strand en gaat vervolgens het laatste stuk opnieuw langs de torenhoge kliffen met spectaculaire uitzichten.
Overnachting Milfontes.

Dag 4 : Milfontes – Almograve, 16 km, +88m, -116m
Vandaag volgt er een kortere maar daarom niet minder spectaculaire wandeling. U wandelt het dorp uit en steekt via de lange brug de Rio Mira over. Hierna trekt de Rota door de akkerlanden naar de kust. U wandelt afwisselend over hoge versteende zandduinen en reuze hoge kliffen. Een aantal keren draait de Rota Vicentina landinwaarts en passeert u door dichte acacia begroeiing afgewisseld met akkers. Steeds keert u echter al snel terug naar de kust met de eindeloze vergezichten. Net voor Almograve trekt het visserspad opnieuw het binnenland in en u wandelt de laatste kilometers door het boerenlandschap van de Alentejo.
Overnachting Almograve.

Dag 5 : Almograve - Zambujera do Mar, 22km, + 203m, - 193m
De route van vandaag wordt terecht tot één van de mooiste kustwandelingen ter wereld gerekend. U volgt initieel een brede grindweg langs de kust, die u naar het spectaculaire haventje van Almograve voert. De kliffen worden hier steeds hoger en de uitzichten steeds dramatischer. Het visserspad draait nu landinwaarts en u wandelt door een dennenbos alvorens u het dorpje Cavaliero bereikt. Hierna komt u al snel terug bij de kust en de vuurtoren van Kaap Sardao. U wandelt verder langs de rand van de honderd meter hoge kliffen naar het zuiden. In de lente nestelen ooievaars op de toppen van de kliffen die tientallen meters loodrecht uit de oceaan omhoog steken. U passeert een aantal in de diepte gelegen strandjes, alvorens u zelf afdaalt naar het haventje van Zambujera.
Overnachting Zambujera.

Dag 6: Zambujera – Odeceixe , 19km
Opnieuw volgt u vandaag de spectaculaire kustlijn van de Alentejo. U wandelt hoog boven de woeste kust en geniet nog een laatste maal van de prachtige uitzichten. U daalt een aantal keer af naar een verlaten strand waar u eventueel even kunt zwemmen of uitrusten. Daarna klimt u opnieuw naar de spectaculaire hoogte van de kliffenkust. Het pad daalt een laatste keer naar het strand van Odeceixe en u volgt een aantal kilometers de oever van de rivier alvorens u het schilderachtige Odeceixe bereikt.
Overnachting Òdeceixe.

Dag 7: Odeceixe
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

Overzichtkaart route 2

alt

 

 

PRIJSBIJLAGE

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 449
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer           € 391

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                    € 667
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer               € 545

 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  .

 

Overnachtingen in goede hotelletjes, pensions en casa rurales.

 

DEZE ROUTE IS BOEKBAAR van 1 FEBRUARI TOT 20 JUNI en van 1 SEPTEMBER TOT 15 DECEMBER

 

Verlenging op aanvraag.