Back to Top

Wandel Coach - Route 1

Uw tocht naar Santiago de Compostela begint in het door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen Valenca.  Via de brug die de oude vestingsteden Valencia en Tui met elkaar verbindt steken we de Minho over en lopen Spanje binnen. We zijn hier in de streek van de Ribeira hier wordt Spanjes beste witte wijn geproduceerd en de heuvels zijn dan ook bezaaid met wijngaarden. De Camino Portugues  nadert nu de kust en geeft prachtige vergezichten op de Spaanse Rias, met hun blauwe water en heuvels die recht uit de zee lijken te rijzen, alvorens Pontevedra te bereiken. In de late middeleeuwen was deze stad een van de belangrijkste handelshavens van Spanje. De wijngaarden maken nu plaats voor de groene kastanjebossen die de heuvels van dit stuk van Galicië bedekken. We lopen afwisselend over bospaadjes en langs maisvelden alvorens we Caldas Reis passeren. Deze stad met haar warmwaterbronnen is al sinds de romeinse tijd een geliefd kuuroord. Padron is onze laatste stop op onze pelgrimsroute naar Santiago, hier zou volgens de legende het lichaam van de apostel Jacobus aan land gebracht zijn. Na een laatste inspanning zien we vanop de Monte Agro de torens van Santiago de Compostela voor ons opdoemen. Het einde van een prachtige tocht, die met zijn vele architecturale, culturele en historische hoogtepunten niemand zal teleur stellen. De begeleiding is in handen van Ben Noorloos die met zijn organisatie, Ben Onderweg, reeds vele jaren ervaring heeft in het leiden van groepsreizen naar Santiago de Compostela. Na afloop bestaat er nog de mogelijkheid deze reis te verlengen met de herbergtocht naar Finistère, die hier op aansluit.

  2-route-groot

vertrek : 5 oktober

Dag 1
Valenca : 
aankomst in Valenca. 

Dag 2
Valenca – O Porrino : 5h ,19km,+90m,-80m
U steekt de minhop over en paseert gellijk het prachtige vestingsstadje tui dat de Spaanse grens bewaakt. Bij het verlaten van de stad passeert de Camino Portugues bijna gelijk het 11de eeuwse romaanse kerkje van San Bartolome. Het pad volgt nu een klinkerweggetje naar de middeleeuwse brug over de Rio Luoro. Via een netwerk van landelijke wegen en bospaden bereikt het pad de Cruceiro San Telmo en het middeleeuwse bruggetje Ponte das Febres. De route volgt nu een schaduwrijk bospad in de richting van A Magdalena met opnieuw een schitterend middeleeuws bruggetje. Hierna komen de buitenwijken van O Porrino in zicht. Deze moderne stad is tevens het eindpunt van deze etappe.
Overnachting
O Porrino

Dag3
O Porrino – Arcade : 4h,22 km,+280m,-280m
Als uw route de buitenwijken van de stad achter zich heeft gelaten, volgt u de oude Romeinse militaire weg XIX naar het noorden. Via landelijke wegen tussen velden en wijngaarden bereikt u het dorpje Mos. Hier volgt de route afwisselend de weg en een bospad naar het hoogste punt van deze etappe de Monte de Santiago de Antas. De route daalt nu af naar Redondella, een mooi stadje met een klein historisch centrum en schitterende vroeg- gotische kerk, gewijd aan Santiago. Hierna volgt de Camino een bospad naar de top van Alto de Lomba waar u schitterende uitzichten heeft over de Ria de Vigo. Het pad daalt nu af naar het prachtig aan de kust gelegen Arcade.
Overnachting
Arcade

Dag 4
Arcade – Pontevedra :5h, 13 km,+100m,-180m
U steekt de Rio Verdugo over via de beroemde Ponte Sampaio waar Napoleon een historische nederlaag liep. Het pad klimt nu steil het dorpje uit via smalle klinkerstraatjes. Eenmaal boven loopt het pad nu afwisselend over boerenweggetjes en landelijke paden tussen de velden en wijngaarden naar Pontevedra. Onderweg passeert u nog een aantal typische uit granietsteen opgetrokken dorpjes. Het barokke Pontevedra is reeds sinds de middeleeuwen het belangrijkste handelscentrum van deze streek.
Overnachting
Pontevedra

Dag 5
Pontevedra –Caldas Do Rei : 5h,18km,+120m,-100m
U laat de schitterende stad Pontevedra achter u en wandelt via kleine landweggetjes en klinker straatjes het Galisische platteland in. De Camino Portugues leidt ons tussen groene akkers, wijngaarden en kastanje bossen naar het romaanse kerkje van Santa Maria de Alba. Midden tussen de wijngaarden treffen we de fontein van Tibo, die al eeuwen verfrissing biedt aan dorstige pelgrims. We lopen verder naar Caldas do Rei. Dit kuuroord met natuurlijk warmwaterbronnen is reeds sinds Romeinse tijden een geliefde pleisterplaats voor vermoeide reizigers.
Overnachting
Caldas do Rei

Dag 6
Caldas do rei – Padron : 5h,18km,+120m,-100m
Bij het verlaten van Caldas do Rei steekt u via een middeleeuwse brug de Rio Umia over. De route begint langzaam te stijgen via een netwerk van schaduwrijke bospaden naar het dorpje Santa Marina met mooi Romaans kerkje. We wandelen verder omhoog door dichte dennenbossen naar de top van O Pino. Tijdens onze afdaling op weg naar Padron passeren we het 12de eeuwse kerkje van San Xulian. Padron met zijn Romaanse kerk, middeleeuwse brug en indrukwekkend klooster is tevens het eindpunt van deze etappe.
Overnachting
Padron

Dag 7
Padron – Santiago de Compostela :6h, 24km,+310m,-60m
Tijdens deze laatste wandeldag passeert u een aantal kleine dorpjes op weg naar de prachtige barokke kerk van Esclavitude. Iets verder komt u langs de op de heuvel gelegen ruïnes van de Castro Lupario burcht. Via klinker straatjes en kleine weggetjes klimt u naar de Agro de Monteiros vanwaar u de torens van Santiago de Compostela voor het eerst in beeld krijgt. Het majestueuze Santiago boordevol architecturale hoogtepunten van het pre-romaanse tot hoog barok is een waardige afsluiter voor deze fantastische wandelreis.
Overnachting
Santiago de Compostela

Dag 8
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

Prijsinformatie 

 

Prijs per persoon opbasis van 2 - persoonskamer :  €664

Prijs per persoon op basis van1- persoonskamer :   € 823

 

Inclusief : Overnachtingen in hotelletjes en pensions, ontbijt, Nederlandstalige reisleider, pelgrimspaspoort, cultuurgidsje

 

Verlengingen op aanvraag