Back to Top

Wandel Coach - Route 2

 Groepreis - Camino Frances

laatste 100km, 8 dagen

De laatste honderd kilometer van de Camino Frances begint in het levendige marktplaatsje Sarria. Door de groene heuvels van Galicië volgt de route een netwerk van schaduwrijke bospaden afgewisseld met piepkleine Gallicische dorpjes. De Camino daalt af naar de rivier de Minho die we oversteken, alvorens Portomarin met zijn indrukwekkende romaanse vestingskerk te  bereiken. De route klimt uit het dal van de Minho en verwent u afwisselend met mooie bospaden en schitterende panorama’s over de beboste heuvels. Palas de Rei vormt al eeuwen de laatste belangrijke rustplaats voor Santiago, de vele romaanse kerkjes van het stadje zijn hier getuige van. De route steekt nu verschillende dicht beboste valleien over en trekt door sfeervolle kleine dorpjes alvorens de laatste klim naar de top van de Monte del Gozo aan te vatten. Hier krijgt u een eerste blik op de torens van Santiago de Compostela. Deze  majestueuze stad is tevens een waardige afsluiter voor deze cultureel hoogstaande wandelreis. De begeleiding is in handen van Ben Noorloos die met zijn organisatie, Ben Onderweg, reeds vele jaren ervaring heeft in het leiden van groepsreizen naar Santiago de Compostela. Na afloop bestaat er nog de mogelijkheid deze reis te verlengen met de herbergtocht naar Finistère, die hier op aansluit.

  5-route-groot

Prijsinformatie Camino Frances

Prijs per persoon op basi van 2-persoonskamer :            € 518

Toeslag 1-persoonskamer :                                                € 136

Optioneel bagage vervoer :                                                 € 30

Inclusief : Overnachtingen in Hotelletjes en pensions, ontbijt, Nederlandstalige reisleider, transfer van de luchthaven naar Sarria, pelgrimspaspoort , cultuurgidsje

Verlengingen op aanvraag

Vertrek  : 24 september

 

Dag 1
Sarria
een transfer brengt u van de luchthaven van Santiago naar Sarria.

In het verleden was dit levendige handelsstadje een belangrijke stopplaats op de Camino naar Santiago de Compostela. Vandaag de dag is het eerder bekend voor zijn vele Galicisische lekkernijen. 

Dag 2
Sarria – Portomarin : 6h,23km,+230m,-300m
Het pad voert ons vandaag langs kleine typische Galicisische dorpjes en schaduwrijke kastanje bossen. We volgen een netwerk van rustige landelijke weggetjes naar het dorpje Barbedelo waar we het schitterende romaanse kerkje kunnen bewonderen. Via de brug over de Rio Minho wandelen we Portomarin binnen. De indrukwekkende romaanse Tempeliers kerk is een duidelijke getuige van het rijke verleden van dit stadje.

Dag 3
Portomarin – Palas de Rei : 6h30m,23km,+340m,-140m
Het pad vervolgt zijn weg door de beboste heuvels van Galicië. Opnieuw volgen we voornamelijk landweggetjes en bospaden door het glooiende landschap. Onderweg passeren we een aantal kleine dorpjes met  interessante architectuur zoals het Romaanse kerkje van Castromajor of de mooie gebeeldhouwde romaanse portiek van Eirexe. Palas de Rei ons eindpunt van vandaag is een stadje van scherpe contrasten. Het combineert een moderne stadsplanning met een overvloed aan historische gebouwen. Niet verwonderlijk als we de lange geschiedenis van dit historische handelscentrum in beschouwing nemen.

Dag 4 
Palas de Rei –Arzua: 7h,28km,+100m,-300m
De Camino Frances daalt vandaag langzaam verder door de dichte bossen en groene vee weides van Galicië. Een authentiek middeleeuws pad van brede plaveien brengt ons naar het lieflijke dorpje Leboreiro met zijn schitterende romaanse kerkje. Na enige tijd passeren we Melide wereldberoemd in Galicië voor zijn culinaire rijkdom. Als we Melide achter ons gelaten hebben steekt het pad verschillende kleine riviertjes over en via een schaduwrijk bospad bereiken we het kleine dorpje Boente. Gekend voor zijn middeleeuwse kerk gewijdt aan Santiago en we vervolgen ons pad door de bossen en velden naar het middeleeuwse dorpje  Ribadiso. Het slaperige Aruza met zijn romaans kerkjes is het eindpunt van deze etappe.

Dag 5
Arzua- Rua o Pino : 6h30m,23km,+70m,-150m
De route volgt vandaag een netwerk van kleine bospaden en rustige landweggetjes. Door de voor deze regio typische eucalyptus bossen komt u langs slaperige dorpjes zoals A calle, Salceda en Sant Irene met het gelijknamige kapelletje. U vervolgt uw tocht over een rustige landweg naar Rua o Pin.

Dag 6
Rua o Pino – Santiago de Compostela :4h,14km,+80m,-60m
De Camino loopt langs met eucalyptus omzoomde landweggetjes in de richting van Santiago. U passeert de rivier Lavacolla, waar pelgrims van weleer zich wasten alvorens de heilige stad Santiago de Compostella te betreden. Het pad klimt nu steil naar de top van de Monte de Gozo, vanwaar u voor het eerst de beroemde torens van Santiago de Compostela inzicht krijgt. Het majestueuze Santiago met zijn wereldberoemde kathedraal, statige paleizen en middeleeuwse straatjes is het eindpunt van deze fantastische reis.

Dag 7
Santiago de Compostela

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.