Back to Top

Groepsreis - Camino Portugues Route 2

PRIJSBIJLAGE

Twee persoonskamer met bagage vervoer P.P.                             € 766
Eenpersoonskamer toeslag                                                             € 160


Inclusief :
 ontbijt en diner tijdens de wandeltocht, inclusief transfer van en naar de luchthaven, Engelstalige gids, routebeschrijving, pelgrimspaspoort, kaart.

Verlengingen op aanvraag

Dag 1
Baiona,
Aankomst in Baiona.

Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 2
Baiona – Vigo, 23km, +320m , -320m

U volgt de kust naar het strand van Nigran. Hierna krijgt u schitterende vergezichten over de baai van Vigo en wandelt u verder naar de gelijknamige havenstad.

Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 3

Vigo – Redondella, 14km, +350m, -340m

Als uw route de buitenwijken van de stad achter zich heeft gelaten, volgt u de loop van de kust naar Redondella, een mooi stadje met een klein historisch centrum en schitterende vroeg- gotische kerk, gewijd aan Santiago.

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt

Dag 4
Redondella - Pontevedra, 18km, +240m, -240m

Hierna volgt de Camino een bospad naar de top van Alto de Lomba waar u schitterende uitzichten heeft over de Ria de Vigo. Het pad daalt nu af naar het prachtig aan de kust gelegen Arcade. U steekt de Rio Verdugo over via de beroemde Ponte Sampaio waar Napoleon een historische nederlaag liep. Het pad klimt nu steil het dorpje uit via smalle klinkerstraatjes. Eenmaal boven loopt het pad nu afwisselend over boerenweggetjes en landelijke paden tussen de velden en wijngaarden naar Pontevedra. Onderweg passeert u nog een aantal typische uit granietsteen opgetrokken dorpjes. Het barokke Pontevedra is reeds sinds de middeleeuwen het belangrijkste handelscentrum van deze streek.

Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 5
Pontevedra – Caldas do Rei, 24km, +270m, -285m
U laat de schitterende stad Pontevedra achter u en wandelt via kleine landweggetjes en klinker straatjes het Galisische platteland in. Midden tussen de wijngaarden treffen we de fontein van Tibo, die al eeuwen verfrissing biedt aan dorstige pelgrims. We lopen verder naar Caldas do Rei. Dit kuuroord met natuurlijk warmwaterbronnen is reeds sinds Romeinse tijden een geliefde pleisterplaats voor vermoeide reizigers.

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 6
Caldas do Rei - Padron, 18km, +270, - 285m

De route begint langzaam te stijgen via een netwerk van schaduwrijke bospaden naar het dorpje Santa Marina met mooi Romaans kerkje. We wandelen verder omhoog door dichte dennenbossen naar de top van O Pino. Tijdens onze afdaling op weg naar Padron passeren we het 12de eeuwse kerkje van San Xulian. Padron met zijn Romaanse kerk, middeleeuwse brug en indrukwekkend klooster is tevens het eindpunt van deze etappe.

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 7
Padron – Santiago de Compostela, 25 km, +490m, -200m

Tijdens deze laatste wandeldag passeert u een aantal kleine dorpjes op weg naar de prachtige barokke kerk van Esclavitude. Iets verder komt u langs de op de heuvel gelegen ruïnes van de Castro Lupario burcht. Via klinker straatjes en kleine weggetjes klimt u naar de Agro de Monteiros vanwaar u de torens van Santiago de Compostella voor het eerst in beeld krijgt. Het majestueuze Santiago boordevol architecturale hoogtepunten van het pre-romaanse tot hoog barok is een waardige afsluiter voor deze fantastische wandelreis.

Uw hotel is gelegen vlakbij het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 8
Santiago de Compostela,

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Camino Portugues, 8 dagen, internationale groepsreis

De laatste 100km van de Camino Portugees, naar de legendarische stad Santiago de Compostela.

U begint uw tocht in het aan de kust gelegen Baiona en volgt dan het strand langs de schitterende baai van Vigo naar gelijknamige havenstad.

Hier draait de Camino landinwaarts en volgt u voornamelijk landelijke weggetjes naar Redondella, dit oude stadje bezit een schitterend St Jacobs kerkje.

U vervolgt uw tocht langs de kust en door de bossen naar het vissersplaatsje Arcade.

De Camino steekt de indrukwekkende Sampaio brug over en trekt via stenen paden in de richting van Pontevedra, opnieuw geniet u van de fantastische uitzichten over de Costa del Muerte.

Het barokke Ponteverda, is reeds sinds de middeleeuwen het belangrijkste handelscentrum van deze streek.

Haar vele paleizen,prachtige plaza’s en veelvuldige rijkversierde kloosters en kerken, geven u een goede indruk van dat rijke verleden.

Op weg naar Caldas de reis loopt de Camino afwisselend door kastanje bossen, met eucalyptus omzoomde weggetjes en over paadjes langs de typische kleine wijngaarden van deze streek.

Caldas Reis staat reeds sinds de romeinse tijd bekend voor zijn warm waterbronnen.

Hierna loopt het pad verder, via een netwerk van bospaadjes naar het middeleeuwse Padron met zijn schitterende Romaanse kerken klooster.

Met een laatste klim leidt het pad ons naar het majestueuze Santiago de Compostella. Deze schitterende stad is tevens het eindpunt van deze onvergetelijk reis.

Vertrek 2020:      4 & 18 april/ 9 & 23 mei / 20 juni / 29 augustus / 12 & 19 september