Back to Top

Route 1 : 

Hadrian’s Wall, 8 dagen, individuele wandelreis

Deze historische wandelreis volgt het traject van de muur van Hadrianus, die het Romeinse Engeland tegen de barbaarse Schotten moest beschermen. De muur van Hadrianasu is Europa’s grootste werelderfgoed monument. Deze route levert u een unieke combinatie van historische nederzettingen en fortificaties afgewisseld met het ruige landschap van Northumberland waar u doorheen wandelt. U begint uw tocht in Wallsend, gelegen aan de River Tyne en steekt dan dwars het Britse eiland over naar Bowness-on-Solway aan de Ierse zee. De route voert u initieel door het westelijke heidelandschap en over de toppen van de Grags van het Northumberland National park om dan de oostelijke akkerlanden van Cumbria te bereiken. Onderweg heeft u de tijd om de verschillende Romeinse forten en nederzettingen, en ook de middeleeuwse kastelen te bezoeken. Net voor de Ierse Zee inzicht komt, doet u nog het historische stadje Carlisle aan, met zijn indrukwekkende burcht en prachtige kathedraal. De oversteek van de Solway Firth, met schitterende vergezichten alom, is een waardige afsluiter van deze uniek gevarieerde wandelreis.

 

DAG TOT DAG 

Dag 1
Wallsend
Aankomst in Wallsend. Het Romeinse Segedunum fort is het startpunt voor deze historische wandelreis.
Overnachting Wallsend.

Dag 2
Wallsend – Heddon-on-the-Wall : 6h, 24 km

U start bij de muren van het Romeinse fort en volgt de rivier de Tyne de stad uit in westelijke richting. U volgt nu een pad langs de muur, door het open landschap van Northumberland naar het strategisch gelegen dorpje Heddon-on-the-Wall.
Overnachting Heddon-on-the-Wall.

Dag 3
Heddon-on-the-Wall – Chollerford : 6,5 h, 25 km
U vervolgt uw weg langs de muur door het open landschap naar Harlow Hill. Hierna is de muur grotendeels verdwenen, doordat in het verleden deze stenen helaas als bouwstenen gebruikt zijn. Hier volgt u de Romeinse versterkingsgracht de Valum. Net voordat u Choleford bereikt verschijnt de muur opnieuw en u volgt deze het dorpje in waar u overnacht.
Overnachting Chollerford.

Dag 4
Chollerford – Twice Brewed : 6,5h, 20 km
U volgt de muur Chollerford uit en trekt het Nothumberland National Park binnen. Op dit stuk van de route is de muur gebouwd op de top van de kliffen en kunt u genieten van de eindeloze vergezichten, over het groene landschap. U passeert het Housesteads Romeinse fort dat spectaculair op de top van Grag Lough gelegen is. U volgt opnieuw de muur over de hoge kliffen en rotswanden tot u bij Grag Peel afdaalt en via een landelijke weg, Twice Brewed bereikt.
Overnachting Twice Brewed.

Dag 5
Twice Brewed – Banks: 5,5h, 21 km
U begint uw tocht met een klim naar de top van de Winshield Grags, met 345meter het hoogste punt van de reis. Hier kunt u genieten van de schitterende vergezichten over het omliggende landschap. Het pad langs de muur daalt nu af langs Bogle Hole naar het Romeinse fort Magnis en u bereikt de ruïnes van de Thirwall burcht. Hier steekt u de grens met Cumbria over en wandelt verder hoog boven de Irthington kloof, naar het strategisch gelegen dorpje Banks.
Overnachting Banks.

Dag 6
Banks – Carlisle: 5h, 21 km
U verlaat Banks en daalt af in de vruchtbare akkerlanden van deze streek. U volgt de muur naar het pittoreske dorpje Walton. U volgt nu een makkelijk pad door het glooiende landschap langs de oevers van de rivier de Eden naar het historische stadje Carlisle. Gelegen op de grens tussen Schotland en Engeland, met zijn indrukwekkende burcht en prachtige kathedraal.
Overnachting Carlisle.

Dag 7
Carlisle – Bowness-on-Solway : 6h, 23 km

U verlaat Carlisle en via de oever van de eden en volgt de Romeinse muur en valum door de dorpjes Grinsdale en Beaumont. Hier verlaat de muur de oevers van de rivier en steekt u het estuarium van de Solway Firth over. Tijdens de oversteek, kunt u genieten van de spectaculaire uitzichten over de pieken van Skiddaw en High Pike, naar het zuiden en Schotland naar het noorden. Bij Glasow pikt u de muur weer op en volgt deze langs een landelijke weg naar Bowness-on-Solway en het Romeinse Fort Maia, het eindpunt van Hadrian’s Wall en tevens van deze unieke historische wandelreis.
Overnachting Bowness-on-Solway

Dag 8
Bowness-on-Solway
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

kaart

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 888
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 831

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          vanaf € 1198
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     vanaf € 1123

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en Pensions

Verlenging op aanvraag.