Back to Top

Cinque Terre – Individuele wandelreis, 7 dagen


Deze unieke wandeltocht voert u langs de beroemde Ligurische kust.  U volgt een netwerk van oude paden van dorpje naar dorpje door de Italiaans Riviera en slaapt steeds weer op een nieuwe plek. Elke dag wordt u opnieuw verrast door de eindeloze  uitzichten over de middelandse Zee. U wandelt afwisselend door wijngaarden, hoog boven de zee, langs kliffen en bossen maar daalt steeds weer terug af naar de haventjes en het strand. De beroemde kleurrijke havenstadjes van deze regio vormen uietraard één van de hoogtepunten van deze reis. Hier kunt u ook genieten van de heerlijke keuken van deze streek. Kortom een bijzonder afwisselende reis voor ieder wie van zeezichten en prachtige kusten houd.

 

Dag tot dag                                                  Zwaarte :  schelp schelp

Dag 1
Aankomst in Sestri Levante dat het startpunt van deze unieke wandelreis is. Uw hotel is gelegen vlakbij het historische centrum van het stadje.


Dag 2
Sestri Levante – Moneglia: 3,5h, 10 km
U wandelt langs de kust over niet toeristische voetpaden naar een oud uitzichtspunt vanwaar de kust in de gaten werd gehouden tegen mogelijke aanvallen. Hierna volgt u het oude pad verder door de typische Mediterrane begroeiing naar het aan een diepe baai gelegen Moneglia
Overnachting Moneglia.

Dag 3
Moneglia –Bonnasola: 6,5h, 21 km
U verlaat het kleine stadje en klimt langzaam omhoog over een slingerend pad met panoramische vergezichten over de Middellandse zee. Vervolgens daalt u af naar het strand van Deiva Marina. Hierna trekt u opnieuw de heuvels in en wandelt u genietend van de vergezichten verder naar het verscholen gelegen vissersdorpje Framura. Een laatste klim brengt u over de kliffen naar het historische centrum van Bonassola
Overnachting Bonassola.

Dag 4
Bonnasola –Monterroso: 5h, 20 km
U volgt opnieuw een oud ezelspad door de heuvels met schitterende uitzichten op de spectaculaire kustlijn naar het typische dorpje Levanto. Hier kunt u lunchen aan het kleine strand of zelfs even zwemmen. U laat Levanto achter u en het pad slingert zich langs de kust en door de heuvels steeds dieper het nationale park van Cinque Terre in. Uw eindpunt voor vandaag is het prachtig gelegen historische stadje Monterosso.
Overnachting Monterosso.

Dag 5
Monterosso – Volastra: 6h, 19 km
U begint uw tocht met een pittig klimmetje over een oud pelgrimspad naar een hoog boven Monterosso gelegen kapelletje. U loopt verder hoog boven de kustlijn met prachtige zichten op de azuurblauwe wateren van Ligurië alvorens af te dalen naar het  kustplaatsje Vernazza. Na de lunch zet u uw tocht verder naar Cornaglia één van de beroemde Cinque Terre stadjes, vandaaruit gaat het verder door de wijngaarden met schitterende vergezichten naar het piepkleine dorpje Volastra.
Overnachting Volastra.

Dag 6
Volastra – La Spezia : 6,5h, 20 km
U volgt initieel een oud voetpad hoog boven de kliffen dat u naar de kapel van  Montenero voert, onderweg kunt u genieten van spectaculaire vergezichten over de Cinque terre stadjes van Manarola en Riomaggiore. Hierna gaat het verder door wijngaarden en eikenbossen naar het dorpje Campligia. Hier kunt u genieten van de eindeloze uitzichten over de open zee en de haven van La Spezia. Het voetpad loopt nog een tijdje verder op hoogte alvorens steil af te dalen naar Portovenere. Hier neemt u de ferry naar La Spezia waar uw laatste nacht doorbrengt.
Overnachting  La spezia.

Dag 7
La Spezia
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

alt

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 840
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 710

Toeslag hoogseizoen 15 juni tot 15 september P.P.                       €   60                    

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1220
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     €  940

Toeslag hoogseizoen 15 juni tot 15 september P.P.                       €  100

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt en  bagagevervoer, ferry van Portovenere naar la Spezia, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en agriturismo.

Verlenging op aanvraag.