Back to Top

Route 6 :

Aire sur l’Adour – St. Jean Pied de Port, 8 dagen

Het middeleeuwse stadje Aire sur l’Adour met zijn indrukwekkende kathedraal, wirwar van steegjes en mooie oude huizen is het beginpunt van deze unieke wandelreis langs het laatste stuk van de weg van Le Puy. Deze route brengt u van de rijke landbouwgronden van de Landes naar de voet van de Pyreneeën in Frans Baskenland. Genietend van de prachtige uitzichten over de Pyreneeën, wandelt u door de velden en beboste valleien langs middeleeuwse vestingstadjes zoals Pimbo en Arzacq –Arraziguet. Schaduwrijke bospaden voeren u langzaam omhoog dieper de heuvels van de Pyreneeën in. U passeert daarbij de schitterende romaanse kloosters van Larreuel en La Sauvelade, op uw weg naar het oeroude vestingstadje Navarrenx. De Chemin de Le Puy loopt verder langs boerenweggetjes door het heuvelachtige landschap van Frans Baskenland naar het het 13 de eeuwse kasteel van Mongaston. Soyarce waar de drie Franse pelgrimroutes naar Santiago de Compostella samenkomen, is het volgende hoogtepunt op deze zeer gevarieerde route door het groene Baskische landschap. Het middeleeuwse stadje Saint Jean Pied de Port waar de weg van Le Puy samensmelt met de Camino Frances is een waardige afsluiter van deze cultureel hoogstaande wandelreis.

LP_6

 

DAG TOT DAG 

Dag 1
Het middeleeuwse  stadje Aire sur l’Adour met zijn indrukwekkende kathedraal, wirwar van steegjes en mooie oude huizen is het beginpunt van deze unieke wandelreis langs de weg van Le Puy. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Aire sur l’Adour – Arzacq –Arraziguet : 8h30m, 32km, +200m, -100m
Als u Aire sur l’Adour achter u laat wandelt u het vlakke platteland van de Landes binnen. Onze route volgt een netwerk van grindpaden en boerenweggetjes tussen de velden en irrigatiekanalen. Onderweg passeren we het romaanse kerkje van Sensacq en het oude vestingstadje Pimbo. Pimbo is een van oudste stadjes van de Landes met een klooster gesticht door Keizer Karel. Het middeleeuwse stadje Arzacq –Arraziguet is het eindpunt van deze etappe.
Overnachting Arzacq –Arraziguet.

Dag 3
Arzacq –Arraziguet – Arthez de Bearn : 7h, 28km, +250m, -240m
De Via Podensis trekt vandaag het departement van de Pyrenees –Atlantique binnen en we beginnen dan ook gelijk met een klimmetje over een schaduwrijk bospad naar het romaanse kerkje van Fichous. Onderweg kunt u genieten van de eerste uitzichten over de Pyreneeën. Kort daarna bereikt u het middeleeuwse klooster van Larreuel, ooit een belangrijke pleisterplaats op de weg naar Santiago de Compostella. U wandelt verder over rustige paden door het heuvelachtige landschap naar het middeleeuwse stadje Arthez de Bearn, dit is tevens uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Arthez de Bearn.

Dag 4
Arthez de Bearn – Navarrenx : 8h, 29km, +250m, - 50m
De Chemin de Le Puy begint nu duidelijk te klimmen naarmate we dieper doordringen in Frans Baskenland. Een netwerk van bospaden en grindweggetjes leidt u over kammetjes en door beboste valleien naar de kloosterkerk van La Sauvelade die teruggaat tot de 12de eeuw. U zet uw tocht verder door het groene landschap dan weer klimmend over een heuvelrug, dan weer dalend een beboste vallei in. Onderweg passeren we een aantal typische Baskische dorpjes alvorens we het vestingstadje Navarrenx bereiken. Dit schitterende middeleeuwse stadje is tevens het eindpunt van deze etappe.
Overnachting Navarrenx.

Dag 5
Navarrenx – Saint Palais : 7h, 26km, +290, -130m
Als u Navarrenx achter u heeft gelaten, wandelt u over een netwerk van grindpaden tussen de groene velden naar het 13 de eeuwse kasteel van Mongaston. De route vervolgt haar pad langs boerenweggetjes door het heuvelachtige landschap naar het dorpje Aroue met prachtig romaans kerkje. Het Baskische stadje Saint Palais tevens is het eindpunt voor vandaag.
Overnachting Saint Palais.

Dag 6
Saint Palais – Larceveau : 4h30m, 17km, +260m, -110m
De Via Podensis trekt vandaag steeds dieper het voorgebergte van de Pyreneeën in. U wandelt over een netwerk van grindpaden en rustige landelijke weggetjes door de groene velden en bossen. Na een paar stevige klimmetjes bereiken we het kapelletje van Soyarce waar de drie  Franse pelgrimroutes naar Santiago de Compostella samenkomen, alvorens aan de oversteek van de Pyreneeën te beginnen. Onderweg kunt u genieten van de prachtige uitzichten op deze indrukwekkende bergketen. U passeert een aantal typische Baskische dorpjes alvorens  Larcevau, uw eindpunt voor vandaag te bereiken.
Overnachting Larceveau.

Dag 7
Larceveau – Saint Jean Pied de Port : 4h30m, 17km,+250m, -150m
Er volgt vandaag een korte tocht door het groene Baskische landschap. U wandelt over de inmiddels bekende grindpaden en rustige weggetjes door de heuvels van de Franse Pyreneeën naar het middeleeuwse stadje Saint Jean Pied de Port, hier smelt de weg van Le Puy samen met de beroemde Camino Frances. Dit prachtige oude pelgrimsstadje is dan ook een waardige afsluiter van deze cultureel hoogstaande wandelreis.
Overnachting Saint Jean Pied de Port.

Dag 8
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

PRIJSBIJLAGE 

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 786
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 708

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 956
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 802 

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes.

Verlenging op aanvraag.