Back to Top

Route 3 : 

Conques – Cahors, 8 dagen

Dit deel van de Chemin de Le Puy voert u vanuit het middeleeuwse stadje Conques naar het departement van de Lot. U volgt het originele pelgrimspad omhoog naar het hoog plateau van de Cajarc. De dolmens die u op uw tocht door dit grillige landschap passeert, getuigen van de vroege bewoning van deze streek die terug gaat tot het neo-lithicum. In het nationale park van la Causse dat bekend is om zijn grote biodiversiteit maakt u kans om een steenarend te zien. De route daalt uiteindelijk af naar de vruchtbare akkerlanden en wijngaarden van de Lot en het terecht tot werelderfgoed uitgeroepen stadje Cahors.

LP3

DAG TOT DAG 

Dag 1
U begint uw wandelreis in de middeleeuwse stad Conques waarvan de geschiedenis nauw verweven is met de St Jacobsroute. De romaanse abdij van de stad die terecht is uitgeroepen tot werelderfgoed is absoluut een bezoekje waard. Overnachting Conques. 

Dag 2
Conques – Decazeville : 20km, 5h, +787 m -898 m

U verlaat de stad via de middeleeuwse brug over de Dourdou. Uw pad begint nu gestaag te stijgen naar de kapel van Sainte- Foy. Hierna volgt u een netwerk van landelijke weggetjes door bossen en velden naar Decazeville. Onderweg passeert u het dorpje Noailhac en de kapel van Sainte –Roche.
Overnachting Decazeville.

Dag 3
Decazeville - Figeac : 26km, 6h30, +717 m -726 m

U ziet vandaag het landschap langzaam veranderen als u het departement van de Aveyron verlaat en de Lot betreedt. Het laatste stuk van uw tocht voor u Figeac bereikt, wandelt u over de originele middeleeuwse pelgrimsweg, dat door UNESCO op de werelderfgoed lijst geplaatst is.
Overnachting Figeac.

Dag 4
Figeac - Cajarc : 30km, 7h30, +650 m -702 m

U begint uw tocht met een pittige klim naar het hoogland plateau. Onderweg kunt u genieten van de prachtige vergezichten over het grillige landschap. Op uw tocht passeert u een aantal dolmens en stenen schaapherdershutjes. Het laatste stuk van Fayacelles naar Cajarc daalt u af over de originele pelgrimsweg. Carjac is gelegen aan de oever van de Lot en dit is uw eindpunt voor vandaag.
Overnachting Carjac.

Dag 5
Cajarc - Limogne en Quercy: 18km, 4h30, +442 m -285 m

U volgt vandaag een netwerk van bospaden en boeren landweggetjes door de bossen en akkerlanden van la Causse. U trekt nu door het nationale park van Les Causes. Dit gebied heeft een grote diversiteit aan flora en fauna. Onderweg passeert u nog een aantal piepkleine dorpjes op uw weg naar Limogne en Quercy.
Overnachting Limogne en Quercy.

Dag 6
Limogne en Quercy - Lalbenque: 20km, 5h, +243 m -270 m

U vervolgt uw weg door het nationale park over vlakke bospaden. Onderweg passeert u opnieuw dolmens en stenen kruizen. Lalbenque uw eindpunt voor vandaag staat bekend om zijn overheerlijke zwarte truffels.
Overnachting Lalbenque.

Dag 7
Lalbenque - Cahors: 19km, 5h, +271 m -417 m

Uw laatste dag wandelt u opnieuw over de originele middeleeuwse pelgrimsweg die geklasseerd is als werelderfgoed. Onderweg passeert u verschillende stenen schaapherdershutten zo typisch voor deze regio. Op uw laatste afdaling heeft u prachtige uitzichten over het middeleeuwse Cahors. Deze schitterende stad is dan ook een waardige afsluiter voor de fantastische wandelreis.
Overnachting Cahors.

Dag 8
Cahors

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                     € 790
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €716

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 947
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 876

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes. 

Verlenging op aanvraag.