Back to Top

Route 1:

Le Puy – Aumont - Aubrac, 6 dagen

Vanuit het middeleeuwse stadje Le Puy-en – Velay trekt de Chemin de le Puy het vulkaanlandschap van de Auvergne in. U wandelt door het groene rotsige landschap naar het schilderachtige dorpje van Saint Privat d’Allier. Hierna baant de Chemin de Le Puy zich een weg door de diepe valleien van het Vellay massief en het plateau van Gevaudan naar het bergdorpje Le Saubages. Uw route trekt nu het departement van Lozere binnen , het landschap begint nu langzaam te veranderen. Naarmate u verder afdaalt wandelt  u steeds vaker door bossen en vruchtbare akkergronden, alvorens u Aumont – Aubrac bereikt. Dit oeroude stadje is dan ook een waardige afsluiter van de fantastische wandelreis.
 

Vanuit het middeleeuwse stadje Le Puy-en–Velay trekt de Chemin de le Puy het vulkaanlandschap van de Auvergne in. U wandelt door het groene rotsige landschap naar het schilderachtige dorpje van Saint Privat d’Allier. Hierna baant de Chemin de Le Puy zich een weg door de diepe valleien van het Velay massief en het plateau van Gevaudan naar het bergdorpje Le Saubages. Uw route trekt nu het departement van Lozere binnen, het landschap begint nu langzaam te veranderen. Naarmate u verder afdaalt wandelt  u steeds vaker door bossen en vruchtbare akkergronden, alvorens u Aumont – Aubrac bereikt. Dit oeroude stadje is dan ook een waardige afsluiter van deze fantastische wandelreis.

LP1

Dag 1
U begint uw wandelreis reis langs de Chemin de le Puy in het gelijknamige  stadje.
 
Dag 2
Le Puy –Saint- Privat d’Állier
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 23 km.
Vandaag wandelt u door de groene glooiende bergen van het Velay massief. De ganse dag wordt u vergezeld van prachtige vergezichten op uw tocht naar Saint-Privat d'Allier.
 
Dag 3
Saint- Privat d’Állier - Saugues
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 19 km.
Vandaag volgt er een relatief korte etappe maar het klimmen en dalen door de groene valleien van het Velay massief maken het tot een pittige dag. Opnieuw kunt u genieten van de prachtige uitzichten over de groene bergen en het plateau van Gevaudan. U wandelt door  een aantal schilderachtige bergdorpjes vooraleer u  Saugues,  het eindpunt van deze etappe bereikt.
 
Dag 4
Saugues – les Faux
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 26 km.
U begint uw dag met een gestage klim naar het  oeroude dorpje Le Sauvage. Strategisch gelegen op de top van een heuvel werd dit dorpje gesticht door de Tempeliers. Hierna wandelt u het departement van de Lozere binnen. U passeert het middeleeuwse kapelletje van Saint Roch alvorens u Les Faux bereikt, uw eindpunt voor vandaag.
 
 
Dag 5
Les Faux – Aumont - Aubrac
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 20 km.
Het eerste stuk van de wandeling voert u naar de romaanse kerk van Saint- Alban sur Limagnole. De route loopt nu steil omhoog naar  het dorpje Grazieres – Mages. Hierna begint het pad te dalen in de richting van Les Estrets. U wandelt door bossen en akkerlanden alvorens u Aumont-Aubrac  bereikt.  Aumont-Aubrac uw eindplaats voor vandaag is tevens de toegangsplek tot het mythische hoog plateau van Aubrac.
 
Dag 6
Aumont - Aubrac
Na het ontbijt eindigt uw arrangemen
DAG TOT DAG 

Dag 1
U begint uw wandelreis reis langs de Chemin de le Puy in het gelijknamige  stadje. Overnachting in Le Puy. 

Dag 2
Le Puy –Saint- Privat d’Állier: 23 km, 6h
Vandaag wandelt u door de groene glooiende bergen van het Velay massief. De hele dag wordt u vergezeld van prachtige vergezichten op uw tocht naar Saint-Privat d'Allier. Overnachting in Saint -Privat d'Allier.

Dag 3 
Saint- Privat d’Állier - Saugues: 19 km, 5h
Vandaag volgt er een relatief korte etappe maar het klimmen en dalen door de groene valleien van het Velay massief maken het tot een pittige dag. Opnieuw kunt u genieten van de prachtige uitzichten over de groene bergen en het plateau van Gevaudan. U wandelt door  een aantal schilderachtige bergdorpjes vooraleer u  Saugues,  het eindpunt van deze etappe bereikt. Overnachting in Saugues.

Dag 4 
Saugues – Les Faux: 26 km, 7h
U begint uw dag met een gestage klim naar het oeroude dorpje Le Sauvage. Strategisch gelegen op de top van een heuvel werd dit dorpje gesticht door de Tempeliers. Hierna wandelt u het departement van de Lozere binnen. U passeert het middeleeuwse kapelletje van Saint Roch alvorens u Les Faux bereikt, uw eindpunt voor vandaag. Overnachting Les Faux.

Dag 5 
Les Faux – Aumont-Aubrac: 20 km, 5h
Het eerste stuk van de wandeling voert u naar de romaanse kerk van Saint- Alban sur Limagnole. De route loopt nu steil omhoog naar  het dorpje Grazieres–Mages. Hierna begint het pad te dalen in de richting van Les Estrets. U wandelt door bossen en akkerlanden alvorens u Aumont-Aubrac  bereikt.  Aumont-Aubrac uw eindplaats voor vandaag is tevens de toegangsplek tot het mythische hoog plateau van Aubrac. Overnachting Aumont - Aubrac. 

Dag 6
Aumont - Aubrac
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

 

P.P. op basis van twee personen met bagagevervoer                     € 602
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 560

 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 740
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 698
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.
 

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes.

 
Verlenging op aanvraag.