Back to Top

Cammino di San Antonio - Route 3

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      €   818
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €   651

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1214
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     €   945

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving en kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en pensions.

Verlenging op aanvraag.

DAG TOT DAG 

 

Dag 1
Badia Prataglia
Aankomst in Badia Prataglia. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 2
Badia Prataglia - Santuario della Verna : 17 km, +1034m / -746 m
U wandelt verder omhoog door de bossen tot een hoogte van ongeveer 1100m. Hierna daalt de route naar het kleine bergdorpje Frassineta, en verder omlaag naar Rimbocchi. Vervolgens gaat het terug omhoog naar de Santuario della Verna, één van de grootste Franciscaner heiligdommen. Overnachting in Santuario della Verna.

 

Dag 3
Santuario della Verna -  Stefano :
20km, +445 m / -855 m
U passeert vandaag nagenoeg geen enkele bebouwing en u volgt de hele wandeling onverharde paden. U begint met een klim naar de top van de Monte Calvano (1260m) en verder naar de Passo delle Pratelle (1075m), dit is de grens tussen de noordelijke  en zuidelijke zijde van de Apennijnen. U steekt  de  Tiber over die hier niet meer is dan een smal riviertje. U trekt verder de bergen in en bereikt het geïsoleerde Eremo di Cerbaiolo (780m), een oeroud Franciscaanse hermitage bovenop een rots. Hierna daalt u af naar Stefano. Overnachting in Stefano.

 

Dag 4
Stefano – Sansepolcro :
24km, +180 m / -840 m
U wandelt vandaag door het Alpe della Luna natuurreservaat. De route volgt hierbij een netwerk van zandpaden en bosweggetjes. Halverwege passeert u het Montagna. U vervolgt uw tocht over de bergen en bereikt het belangrijke Fransisacaner heiligdom Eremo di Montecasale. Hierna daalt de tocht af naar de Sasso Spicco waterval en volgt u de uitstroom naar de bodem van de vallei en het prachtige middeleeuwse stadje Sansepolcro. Overnachting in Sansepolcro.

 

Dag 5
Sansepolcro – Citerna : 12km, +225 m / -145 m
U verlaat de stad via de Porta Fiorentina en volgt de hoofdweg naar Arezzo. U steekt de Tiber over en volgt nu een netwerk van secundaire wegen door een vlak landschap. In Fighille laat u Toscane achter u en betreedt u Umbrië. De route gaat nu heuvelopwaarts naar het middeleeuwse stadje Citerna, uw eindpunt voor vandaag. Overnachting in Citerna.

 

Dag 6
Citerna - Città di Castello : 20km, +110 m / -280 m
De route gaat aanvankelijk bergaf door de open velden. Vervolgens gaat u verder over een slingerende landweg door de heuvels Le Burgne. U wandelt vervolgens door een prachtig boerenlandschap met hier en daar en dorpje. U stijgt langzaam naar het oude Fransiscaner klooster Eremo del Buonriposo. Hierna wacht u de afdaling naar Città di Castello, de grootste stad van Umbrië ten noorden van Perugia en overnachtingsplaats van vandaag.

 

Dag 7
Città di Castello – Collevecchio : 12km, +300 m / -185 m
U wandelt de heuvels in, aan de oostkant van de rivier de Valtiberina. Een netwerk van landelijke weggetjes brengt u naar de spectaculaire Molino del Sasso, gelegen aan de rivier de Soara. Hierna stijgt de route tussen bossen en wijngaarden de bergen in. Overnachting in Collevecchio.

 

Dag 8
Collevecchio – Pietralunga : 19 km, +670 m / -510m
U volgt de weg naar de pas van Candeggio, vanwaar u even later afdaalt over een netwerk van verlaten landelijke weggetjes, dwars door de groene heuvels. U passeert het oeroude kerkje van Pieve di Saddi. Hierna gaat de route verder door velden en bossen, dan weer licht stijgend, dan weer dalend, tot u Pietralunga bereikt. Overnachting in Pietralunga.

 

Dag 9
Pietralunga – Gubbio :
26 km, +850m / -895 m
De route trekt vandaag verder naar het oosten door het voorgebergte van de Apennijnen naar de abdij van San Benedetto Vecchio. Vervolgens wandelt u om de Monte Spesce heen en omhoog naar de Poggio del Prato (780m). Hierna daalt u af door de bossen en passeert een paar geïsoleerde dorpjes tot u in Casamorcia terug in de bewoonde wereld komt. U vervolgt uw weg over een vlakke landelijke weg naar het Romeinse Theater en de Franciscus kerk in Gubbio. Overnachting in Gubbio.

 

Dag 10
Gubbio -  Biscina :
22km, +570 m / -610 m
U laat Gubbio achter u en passeert  het kleine kerkje van Vittorina. U volgt een landelijk weggetje door het vlakke landschap. U klimt door de bossen omhoog naar Valdichiascio. Hierna volgt u een netwerk van boerenweggetjes en paden naar het kasteel en agriturismo van Biscina. Overnachting in Biscina.

 

Dag 11
Biscina – Assisi : 29km, +1167 m / -1126 m
U wandelt om het stuwmeer van Pieve di Coccorano en daalt af naar Barcaccia, een oude boerderij die volgens de verhalen een rustplaats van Sint Fransiscus was. Hierna trekt u verder naar de brug over de Chiascio en omhoog naar Valfabbrica. U trekt verder de heuvels in, waarna het pad begint te dalen en u tussen wijngaarden en olijfbomen gaat lopen. In de verte ziet u Assisi al liggen. U steekt de stenen brug over de rivier de Tescioover, gelegen aan de voet van de Monte Subasio. Nu volgt er een steile klim naar de Porta San Giacomo en de St Franciscus Basilica in Assisi. Overnachting in Assisi.

 

Dag 12
Assisi

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

 

Route 3

Badia Prataglia - Assisi, individuele wandelreis, 12 dagen

Deze route voert u door het noordelijke deel van Umbrië, het groene hart van Italië. U treed hiermee in de voetsporen van zowel de heilige Sint Antonius als Sint Franciscus. De route laat de Apennijnen achter zich en betreedt een brede vallei, die omringd wordt door groene, met pittoreske dorpjes bezaaide heuvels. Onderweg passeert u verschillende middeleeuwse stadjes zoals Citerna en Gubbio. Het laatste stuk stijgt de route opnieuw, hoog de Apennijnen in, waar u getrakteerd wordt op spectaculaire uitzichten over de omgeving. U eindigt in Assisi, de geboorte plaats van Fransiscus. De imposante basiliek huist sommige van de belangrijkste fresco’s uit de middeleeuwen. Het stadje is een waar openluchtmuseum met stadwallen, een kasteel, kerken en smalle straatjes. Kortom een waardige afsluiter voor deze unieke wandelreis.