Back to Top

Cammino di San Antonio - Route 2

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 1232
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €   940

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1592
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 1148

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en Pensions

Verlenging op aanvraag.

DAG TOT DAG

Dag 1

Bologna

Aankomst in Bologna. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 2
Bologna – Settefonti , 19km, +850m , -600m
U verlaat de stad in oostelijke richting en trekt al snel het Parco de Gessi Bolognesi in. In dit bergachtige natuurpark met gipsafzettingen, dolines en grillige rotsformaties volgt u een netwerk van paden en landelijke weggetjes. Aan het eind van uw wandeldag komt u uit in Settefoni, een dorpje dat gelegen is aan de rand van het park. In Settefonti overnacht u in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 3
Settefonti – San Martino in Pedrolio, 18km, + 690m , - 670m
Nadat u het Parco de Gessi Bolognesi achter u heeft gelaten, wandelt u verder door door een heuvellandschap met wijn- of olijfgaarden. Via boerenpaden en rustige weggetjes komt u langs Varignana, het dorpje dat beroemd is om zijn Santa Maria y San Lorenzokerk, waarvan de crypte uit het jaar 900 stamt. Net voor u San Martino bereikt, betreedt u de Romanga, de streek die onder andere bekend staat om zijn heerlijke wijn. In San Martino verblijft u in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 4
San Martino in Pedrolio – Tossignano, 17km, +850m , -650m

U vervolgt uw tocht door het grillige, op-en-neer gaande landschap. Over voornamelijk rustige landelijke wegen en karrensporen wordt u langs heuvels geleid met glooiende weides aan de ene kant, en steile, sterk geërodeerde hellingen aan de andere zijde. Het zijn de erosievormen waar dit gebied zo rijk aan is. Uw eindpunt voor vandaag is Tossignano, een strategisch op de heuvel gelegen dorpje. U verblijft er in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 5
Tossignano – Parco Naturale del Carne, 23km, +1200m, - 1050m
De route leidt u vandaag dwars door het natuurpark van de Venna del Gesso, een park dat gedomineerd wordt door een beboste gipsader die over een afstand van twaalf kilometer het landschap doorklieft. Dit gebied is ongekend rijk aan grotten, dolines en wonderlijke erosievormen. Steeds volgt er een pittig klimmetje, om daarna weer een riviervallei in te duiken. Uw overnachtingsplek is gelegen in het park, te midden van de natuur. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 6
Parco Naturale del Carne – Modigliana, 20km, +500m, -650m

U bereikt vandaag al snel het prachtige, aan de rand van de gipsader gelegen middeleeuwse dorp Brisighella. Met zijn burcht en statige klokkentoren is het een van de mooiste dorpjes van Italië. Daarna verandert het landschap drastisch. Via een netwerk van grindwegen en landelijke weggetjes trekt u de vruchtbare heuvels van de Colli di Forli binnen, waar de hellingen bezaaid zijn met wijn- en olijfgaarden. Het is vooral de Sangiovese-druif die hier verbouwd wordt. Het middeleeuwse stadje Modigliana, met zijn prachtige, versterkte stadspoort, is uw eindbestemming voor vandaag. U verblijft er in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 7
Modigliana – Montepaolo, 16km, +640m, -400m

U volgt vandaag een netwerk van landelijke wegen, karrensporen en bospaden door een groen heuvellandschap. Dan weer loopt u door rijke akkerlanden, dan weer leidt het pad u door de bossen. Uiteindelijk steekt u de Passo di Trebbio over, een bergpas die bekend is bij wielrenners. Eindpunt van vandaag is het pelgrimsoord Montepaolo, het plaatsje waar u de Assidua-oorkonde kunt krijgen. U verblijft in Montepaolo in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 8
Montepaolo –Marzanella, 20km, +500m , -320m

U keert op uw schreden terug tot u de Passo di Trebbio bereikt, de col met het wielrennersmonument. Hierna volgt u afwisselend grind- en verharde wegen door een groen en glooiend landschap. U komt ook weer wijnheuvels tegen vandaag. Het kleine dorpje Marzanella is het eindpunt van deze wandeldag. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 9
Marzanela- Premilcuore, 21km, +610m, -390m

U verlaat Marzanella en daalt af in de vallei van de Montone. Hier verandert het landschap opnieuw. U trekt door dichte kastanjebossen, waar de bewoners van het gebied hun truffels plegen te oogsten. Met elke stap dringt u dieper de Apennijnen in. Halverwege de dag passeert u het middeleeuwse Portico Romagna, een fraai stadje dat beschikt over een karakteristieke brug. In de middag wandelt u verder over stenige paden en boerenweggetjes, totdat u het schilderachtige Premilcuore bereikt, de overnachtingsplaats voor vandaag. U verblijft in Premilcuore in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 10
Premilcuore - Corniolo, 18km, +750m, -660m

U laat Premilcoure achter u en betreedt al snel het Casentinesi Nationale park, het gebied waar u de komende dagen doorheen trekt. Met zijn hoge bergen en dichte wouden heeft het een rijke flora en fauna. U volgt goed gemarkeerde bospaden omhoog, om vervolgens af te dalen in de vallei van de Rabbi. Een laatste klim brengt u uiteindelijk naar het kleine dorpje Corniolo, dat gelegen is in het midden van het nationale park. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt in Corniolo.

 

Dag 11
Corniolo - Camaldoli, 28km, +810m, -1000m

Vandaag is de Koninginnentocht van deze route. Het pad leidt u omhoog naar de beboste flanken van de Apennijnen, waar u met enig geluk herten tegenkomt of een troep wilde zwijnen ziet passeren. Na een stevige klim komt u op de top van de Poggio Scali, met 1550 meter het hoogste punt van de hele Cammino San Antonio. Een plek om letterlijk bij stil te staan en te genieten van de schitterende uitzichten over de Apennijnen. Hierna daalt u af via goed gemarkeerde berg- en bospaden naar Camaldoli, een stadje met een prachtig klooster. U verblijft in een sfeervol streekhotel in Camaldoli op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 12
Camaldoli - Badia Prataglia, 10km, +440m, -420m

U laat het klooster achter u en begint direct te stijgen over een bospad naar de top van de nabij gelegen bergkam. Eenmaal deze laatste hindernis genomen, daalt u door de bossen af naar het skioord Badia Prataglia, de plaats waar deze wonderschone natuurtocht eindigt. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt in Badia Prataglia.

 

Dag 13
Badia Prataglia,

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Route 2 :

Bologna - Badia Prataglia, 13 dagen, individuele wandelreis

Deze tocht begint in Bologna, de oude universiteitsstad die met zijn vele kunstschatten tot een van de mooiste oude steden in Europa wordt gerekend. Eenmaal de stad uit, is dit een route vol natuur. De Cammino di San Antonnio leidt u meteen het spectaculaire Parco de Gessi Bolognesi in, een klein bergachtig natuurpark vol gipsafzettingen, dolines en erosielandschappen. Dan trekt u de wijnheuvels van de Romagna in, waarna u in een volgend nationaal park komt; het Venna del Gesso, een bebost landschap met grillige formaties, dat doorsneden wordt door een enorme gipsader. Onderweg passeert u prachtige middeleeuwse stadjes als Brisighella en Modigliana. Daarna volgt het gebied van de Colli di Forli, het heuvelgebied waar de heerlijke sangiovese-druif wordt verbouwd. Vervolgens trekt de Cammino di Sant'Antonio steeds dieper de Apennijnen in, op weg naar de beroemde Passo di Trebio, de bergpas met prachtige uitzichten, waar ook het bekende wielrennersmonument te vinden is. In Montepaolo kunt u uw oorkonde in ontvangst nemen. Vanaf hier smelt de route samen met die van St Fransiscus. Door dichte kastanjebossen wandelt u nu verder richting de grens met Toscane, naar het middeleeuwse stadje Portico Romagna. Het laatste stuk van de Sint Antoniusroute voert u door het nationale park Casentinesi, dat door zijn hoge bergen, afwisseling en dichte wouden een rijke flora en fauna herbergt. Badia Prataglia is het eindpunt van deze wonderschone natuurtocht.