Back to Top

Cammino di San Antonio - Route 1

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      €   690
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 €   545

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1030
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     €   740

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving en kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en Pensions

Verlenging op aanvraag.

DAG TOT DAG

Dag 1
Padua

Aankomst in Padua. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, overnachting op basis van logies en ontbijt in Padua.

Dag 2
Padua – Monselice , 23km
U start uw tocht bij de Antoniusbasiliek en verlaat de stad in zuidelijke richting. Al snel bereikt u het kanaal van Battaglia, dat u de rest van deze etappe zult volgen naar Monselice. Onderweg passeert u het stadje Battaglia Terme, waar u de mooie Jacobuskerk kunt bewonderen. Moselice, met zijn spectaculaire, op de rotsen gelegen burcht en zijn vele middeleeuwse monumenten, is het eindpunt voor vandaag. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt in Monselice.

Dag 3
Monselice - Rovigo, 31km
Vandaag betreedt u de Povlakte, het waterrijke gebied rond Italiës langste rivier, dat u de komende dagen zult doorkruisen. U laat Monselice achter u en volgt een netwerk van kronkelende boerenweggetjes door de velden. U passeert daarbij een aantal dorpjes totdat u het kleine kanaal bij Corzon bereikt. Via dit irrigatiewerk loopt u naar Boara Pisani, het plaatsje waar u de Adige oversteekt, de op een na langste rivier van Italië, die net als de Po in de Adriatische Zee uitmondt. Daarna duurt het niet lang meer totdat de kathedraal en renaissance-paleizen van Rovigo in zicht komen. Rovigo is ook uw eindbestemming voor vandaag. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt in Rovigo.

Dag 4
Rovigo – Polesella, 21km

U laat het prachtige Rovigo achter u en zet uw tocht voort door de Povlakte. Het platteland voelt hier wat verlaten aan, doordat in de vorige eeuw veel bewoners zijn weggetrokken naar steden of geïmmigreerd naar America. U volgt opnieuw een spinnenweb van weggetjes door de velden, waarbij u een paar slaperige dorpjes passeert. Daarna volgt u het kanaal naar Bosaro. Via een route door het platteland bereikt u Polesella, een kleine stadje op de grens met Emilia-Romagna. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt in Polesella.

Dag 5
Polesella - Ferrara, 23km
U steekt de brug over de rivier de Po over en wandelt Emilia-Romagna binnen. Aanvankelijk volgt u een pad op de dijk naast de rivier totdat u langs het slaperige dorpje Francolino komt. Vanaf daar volgt u een rustige secundaire weg naar de buitenwijken van Ferrara. Deze prachtige stad met zijn monumentale paleizen, torens en Romeins amfitheater is uw eindpunt voor vandaag. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, overnachting op basis van logies en ontbijt in Ferrara.

Dag 6
Ferrara – Malalbergo, 19km

Vandaag loopt u over paden en landelijke weggetjes door de vruchtbare akkers van de Povlakte. U passeert een aantal dorpjes, waar u lekker even kunt rusten op een van de terrasjes. Op het eind van uw wandeldag komt u in Malalbergo, de plaats waar u overnacht. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt Malalbergo.

Dag 7
Malalbergo – Funo, 20km,

Vandaag volgt u een netwerk van paden door het agricultuurpark van Bonifiche. In dit landschapspark waren vroeger de rijstvelden van de Povlakte te vinden. Dit waterrijke gebied, omzoomd met groene weides en dijkjes is een waar paradijs voor watervogels. Als u het dorpje Bentivoglio bent gepasseerd, volgt u opnieuw een landelijke rustige weg naar Funo, de plaats waar u overnacht. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt in Funo.

Dag 8
Funo - Bologna, 14km

Een kort stuk door de velden brengt u naar Villa Salina, de plaats waar we het Canale Navalle oppikken. Een pad langs de oevers van het kanaal brengt ons naar het centrum van Bologna. Deze korte etappe laat u voldoend tijd om uitgebreid te genieten van een van Europa’s mooiste historische steden. Bologna, de oude universiteitsstad met zijn kunstschatten, is daarmee een waardige afsluiter van deze afwisselende wandelreis. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, overnachting op basis van logies en ontbijt in Bologna.

Dag 9
Bologna,

Na het ontbijt eindigt uw arrangement

Padua – Bologna, 9 dagen, individuele wandelreis

Een pelgrimstocht dwars door een stukje vergeten Italië

De Cammino di Sant'Antonio start in Padua, een historisch stadje dat beroemd is om zijn prachtige fresco’s in de Giotto-kapel. Ook de Sint Antonius Basiliek is er te vinden, met de relikwieën van de heilige basiliek. Het is al eeuwen een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Europa. Met het volgen van deze route treedt u in de voetsporen van Sint Antonius van Padua, die vanuit Padua op weg was naar Assisi.

Op deze tocht doorkruist u de groene Povlakte, een waterrijk gebied dat vroeger de rijstschuur van Italië was. U volgt een spinnenweb van landweggetjes door de velden en loopt over trekpaden langs de vele kanalen. Culturele pareltjes zoals Monselici, ook wel Klein Rome genoemd, en het schitterende Ferrara, met zijn vele monumenten uit de Renaissance en de Romeinse tijd liggen op uw pad.

Ook de natuur is rijk vertegenwoordigd, onder andere met het Parco Agricolo van Bonifiche. Dit waterrijke gebied, omzoomd door groene weides en dijkjes is een waar paradijs voor watervogels. Dit deel van de Cammino di Sant'Antonio eindigt in Bologna, één van de prachtigste cultuursteden van Europa, met tal van monumenten en cultuurschatten. Deze stad is dan ook de perfecte afsluiting voor deze culturele pelgrimsreis.