Back to Top

Route 2 :

Lugo – Santiago de Compostella, 6 dagen

Het laatste stuk van de Camino Primitivo dat ons door de afgelegen heuvels naar de majestueuze stad Santiago de Compostella brengt. Onze tocht begint in de met Romeinse muren omringde stad Lugo. De camino verlaat de stad door de oude stadspoort en steekt de rivier de Mino over via de authentieke Romeinse brug. Het pad vervolgt zijn weg door akkers en dichte bossen naar San Roman de Retorta met zijn schitterende romaanse kapelletje. Op weg naar Melide loopt de camino door het meest afgelegen en achtergebleven gebied van Galicië, u volgt hierbij een netwerk van bospaden en landelijke wegen. Het rurale landschap met zijn kleine authentieke dorpjes voelt aan alsof u in de 19de eeuw bent terecht gekomen. Melide, gelegen op een kruispunt van Romeinse heirbanen is al eeuwen een pleisterplaats voor handelaars en pelgrims. Via kleine bospaden en smalle weggetjes bereikt de route de Monte de Gozo waar u een eerste glimp opvangt van de torens van Santiago. Deze prachtige stad is tevens het eindpunt van deze fantastische reis.


DAG TOT DAG 

Dag 1
Onze tocht begint in de met Romeinse muren omringde stad Lugo. Met zijn oude  centrum, intacte stadpoorten, romaans-gotische kathedraal en prachtige plazas, wordt Lugo terecht tot een van de mooiste steden van Galicië gerekend. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Lugo – Ferreira :  6,5h, 25km,+210m,-50m
De Camino Primitivo verlaat de stad door de oude stadspoort en steekt de rivier de Mino over via de authentiek Romeinse brug. Het pad volgt voornamelijk landelijke wegen door een verlaten boerenlandschap. Na enkele kilometers passeert u het nationale monument van Santa de Boveda. In dit van oorsprong Romeinse heiligdom vind u de best bewaarde Romeinse muurschildringen van het ganse Iberische schiereiland. De route leidt u nu verder door velden en eikenbossen naar San Roman de Retora en vervolgens Ferreira, uw eindbestemming voor vandaag.
Overnachting  Ferreira.

Dag 3
Ferreira – Melide : 6h, 24km,+100m,-250m
De Camino volgt nu een oude Romeinse heirbaan door het platteland van Galicië. U wandelt door een afgelegen boerenlandschap met piepkleine uit granietsteen opgetrokken dorpjes. In Ferreira steekt de Camino via een 2000 jaar oud Romeins bruggetje de Iria Flavia over. Uw tocht zet zich verder door het verlaten boerenlandschap, met hier en daar een dorpje tot de buitenwijken van Melide in zicht komen. Melide, gelegen op een kruispunt van Romeinse heirbanen is al eeuwen een pleisterplaats voor handelaars en pelgrims.
Overnachting Melide.

Dag 4
Melide – Arzua : 4h, 14km +220m,-290m
Als de route Melide achter zich heeft gelaten trekt het pad opnieuw de beboste heuvels van Galicie in. We volgen een netwerk van schaduwrijke bospaden en steken  verschillende kleine riviertjes over voor we het middeleeuwse dorpje Ribadiso bereiken. Een laatste inspanning brengt ons naar Arzua, traditioneel de laatste grote stopplaats voordat  de Camino, Santiago de Compostella bereikt
Overnachting Arzua.

Dag 5
Arzua- Rua o Pino : 5h30m, 18km,+50m,-130m
De route volgt vandaag een netwerk van kleine bospaden en rustige landweggetjes door de voor deze regio typische eucalyptus bossen. Vervolgens komt u langs slaperige dorpjes zoals A Calle, Salceda en Sant Irene met het gelijknamige kapelletje. U vervolgt uw tocht over een rustige landweg naar Rua o Pino uw laatste stopplaats voor u Santiago de Compostella bereikt. Dit kleine dorpje is een oase van rust gelegen in de heuvels boven Santiago.
Overnachting Rua o Pino.

Dag 6
Rua o Pino – Santiago de Compostella : 5h30m, 19km,+150m,-185m
De Camino loopt langs met eucalyptus omzoomde landweggetjes in de richting van Santiago. U passeert de rivier Lavacolla dit was de plek waar pelgrims van weleer zich wasten alvorens de heilige stad Santiago de Compostella te betreden. Het pad klimt nu steil naar de top van de Monte de Gozo, de heuvel van vreugde, vanwaar u voor het eerst de beroemde torens van Santiago de Compostella inzicht krijgt. Het majestueuze Santiago met zijn wereldberoemde kathedraal, statige paleizen en middeleeuwse straatjes is het eindpunt van deze fantastische reis. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad. 

Dag 7
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 649
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 566
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 873
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 705
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

PRIJSBIJLAGE

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 519
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            € 478

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 603
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                 € 563

Inclusief :  */** tot ***  accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 537
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            € 477
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 670
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                € 608
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
GOUDEN RANDJE
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 599
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            € 534
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 769
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                € 614
 
Inclusief : Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensionnetjes en eenvoudige hotelletjes van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer. Op sommige van onze  eind en startpunten zoals bv. Sarria maken wij hierbij ook af en toe gebruik van een 3 *accommodatie.  In de grote steden zoals bijvoorbeeld Burgos of Logroño is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bbij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van mooie Casa Rurales, Fincas en boetiek hotelletjes van de categorie ** tot ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de  gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie  tuin. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds het best mogellijke hotel voor u (2 ster of gellijkwaardig). Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar Paradors en 4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

Pelgrimspaspoorten : wij voorzien u van de officiële paspoorten (credentials),uitgegeven door de kathedraal van Santiago, voor het bekomen van de Compostella. Deze zijn inclusief, het is dus niet nodig lid te worden van het Nederlandse Sint Jacobsgenootschap om uw paspoort te verkrijgen. U bespaart hiermee €26 per persoon. 

 

 Verlenging op aanvraag.