Back to Top

Camino Primitivo - Route 1

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 594
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 474
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 830
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 590
 
Fietshuur                                                                                         € 140
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 782
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 604

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1085
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 749

Fietshuur                                                                                         € 190

Inclusief :
accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** hotelletjes en casa rurales.

Verlengingen op aanvraag

Dag 1
Het middeleeuwse centrum van Oviedo met zijn gotische kathedraal en vele pre-romaanse monumenten vormt het beginpunt van deze fantastische fietsreis. Uw hotel is gelegen in het Historische centrum van deze stad.

Dag 2
Oviedo – Salas: 48km,+500m,-470m
De Camino Primitivo laat het historische Oviedo achter zich en volgt lokale weggetjes naar het kapelletje van El Carmen. U fietst  over de flanken van de Monte de Naranco en daalt af naar het middeleeuwse bruggetje van Los Gallegos. De route begint nu aan een fiks klimmetje dat ons naar de top van de eerste bergpas van de Camino Primitivo brengt. Op de top van de Venta del Escamplero kunt u genieten van de prachtige uitzichten over het groene heuvellandschap. Via landelijke wegen daalt u af naar de Rio Nola en fietst door een nagenoeg vlak boerenlandschap naar Grado. Hierna gaat het steil bergop, met prachtige vergezichten naar de pas van Fresno. Na de afdaling gemaakt te hebben in de vallei van de Narcea, fietst u via kleine landweggetjes langs groene weiden bossen naar het monumentale Klooster van San Salvador de Cornellana. Na het gehuchtje Llamas gepasseerd te zijn stijgt de route langzaam tussen de weilanden en akkers door naar Salas. Dit oude stadje rijk aan gotische en renaissance architectuur is tevens het eindpunt van deze etappe.

Dag 3
Salas- Pola Allende : 47km,+910m,-510m
Vandaag trekken we dieper de ruige bergen van Asturië in. De route volgt meteen een oude middeleeuwse weg tussen de kastanjebomen omhoog naar de hoogvlakte van La Espina. Eenmaal boven fietst  u door een heuvelachtig landschap van weiden en akkers naar Tineo. De gotische en romaanse architectuur van dit kleine stadje duiden nog op een roemrijk verleden als pleisterplaats voor pelgrims op de Camino Primitivo. Hierna volgt een fikse klim over de open heuvelrug naar de alto de Piedratecha. U geniet hier van de schitterende uitzichten over de bovenloop van de rivier Narcea. Als onze route begint te dalen passeren we het romaanse kloostertje van Obonda. We fietsen nu via schaduwrijke bospaden naar het gehucht Campielo. Hierna beginnen we aan de derde  klim van de dag. Via onverharde boerenwegen klimmen we afwisselend door velden en akkers naar de alto de Porciles. Een steile afdaling brengt ons naar Pola Allende. Dit kleine plaatsje, gekend voor zijn uitstekende lokale keuken en het imposante Cienfuegos kasteel, is tevens het eindpunt van deze etappe.

Dag 4
Pola Allende – Grandas de Salime :33km,+1260m,-1110m
Vandaag steken we het dak van de Camino Primitivo over. De route begint eigenlijk meteen te klimmen bij het verlaten van Pola Allende. Naarmate u hoger klimt begint het landschap te veranderen en komt u in een gebied van laag struikgewas en heide begroeiing. Onderweg naar de pas van de Peurto de Palo, het hoogste punt van de Camino Primitivo, kunt u genieten van de fantastische uitzichten over het Asturisch gebergte. Er volgt nu een lastige afdaling door het ruige landschap over een pad gekend als Los Hospitales, genoemd naar de Hospitaal ridders die dit stuk van de Camino bewaakten. Eenmaal veilig beneden fietst u over de zo goed als verlaten hoogvlakte naar het gehuchtje  La Mesa. Hierna begint de route  opnieuw te stijgen naar de kale bergkam die ons van de kloof van de Rio Navia scheidt. De Camino daalt nu af over de kale bergflanken en door dichte berken en kastanje bossen naar de stuwdam van de Navia. Er volgt nu een gestage klim de vallei uit naar Grandas de Salime. Dit oude stadje met romaanse kloosterkerk is tevens het eindpunt van deze etappe.

Dag 5
Grandas de Salime – O Cadavo Baleira :49km,+840m,-710
De Camino del Norte begint meteen aan een lange klim, klinker weggetjes en bospaden naar de Alto de Acebo, de grens met de autonome regio van Galicië. Hier kunt u een laatste keer genieten van de prachtige vergezichten over de Asturische bergen. Onze route daalt nu langzaam af door een kaal rotsachtig landschap naar A Fonsagrada, het eerste Galicische stadje van de Camino Primitivo. We fietsen verder over stenen weggetjes door het glooiende landschap naar het gehuchtje Villardrongo. Hier begint de route via een smal rotsachtig pad  door dichte bossen aan de klim naar de top van de Alto de Montouto. Onderweg passeren we de indrukwekkende ruïnes van het middeleeuwse pelgrimshospitaal van Montouto. Na een scherpe afdaling naar Paradavella klimt de route opnieuw steil de vallei uit. Via een schaduwrijk bospad fietsen we naar de bergpas van Fontaneira, met schitterende uitzichten over de groene heuvels. Na een laatste scherpe afdaling bereiken we het moderne dorpje O Cadavo Baleira, het eindpunt van deze etappe.

Dag 6
O Cadavo Baleira – Lugo: 30km,+220m,-530m
De Camino Primitivo klimt initieel over een onverhard weggetje omhoog naar de Altode A Baqueriza, waar u verwelkomd wordt met prachtige vergezichten. Onze route begint nu flink te dalen naar het dorpje Villabade, waar de gotische kerk en statig herenhuis getuigen zijn van een rijk verleden. Via holle wegen zo typisch voor Galicië fietsen we door de beuken en eikenbossen naar Castroverde. Ook hier wijst het romaanse kerkje op het belang van deze stad langs de Camino Primitivo tijdens de middeleeuwen. Via kleine weggetjes waarvan de muren met mos bedekt fietsen we verder naar Lugo. Lugo met zijn originele romeinse muren, historische centrum en gotische kathedraal is tevens het eindpunt van deze etappe.

Dag 7
Lugo – Melide ;50km,+310m,-295m
De Camino Primitivo verlaat de stad door de oude stadspoort en steekt de rivier de Mino over via de authentiek romeinse brug. U fietst langs voornamelijk landelijke wegen door een verlaten boerenlandschap. Na enkele kilometers passeert u het nationale monument van Santa de Boveda. In dit van oorsprong Romeinse heiligdom vind u de best bewaarde Romeinse muurschilderingen van het ganse Iberische schiereiland. De camino volgt nu een oude Romeinse heirbaan door het platteland van Galicië. U fietst door een afgelegen boerenlandschap met piepkleine uit granietsteen opgetrokken dorpjes. In Ferreira steekt de Camino via een 2000 jaar oud romeins bruggetje de Iria Flavia over. Onze tocht zet zich verder door het verlaten boerenlandschap, met hier en daar een dorpje tot de buitenwijken van Melide in zicht komen. Melide, gelegen op een kruispunt van Romeinse heirbanen is al eeuwen een pleisterplaats voor handelaars en pelgrims.

Dag 8
Melide – Santiago de Compostella : 50km,+430m,-620m
Als de route Melide achter zich heeft gelaten fietst u opnieuw de beboste heuvels van Galicië in. We volgen een netwerk van schaduwrijke bospaden en steken verschillende kleine riviertjes over voor we het middeleeuwse dorpje Ribadiso bereiken. Al fietsend door de voor deze regio typische eucalyptus bossen, komt u langs slaperige dorpjes zoals A Calle, Salceda en Sant Irene met het gelijknamige kapelletje. U fietst verder over een rustige landweg naar Rua o Pino. U passeert de rivier Lavacolla dit was de plek waar pelgrims van weleer zich wasten alvorens de heilige stad Santiago de Compostella te betreden. Steil klimmen we naar de top van de Monte de Gozo, vanwaar u voor het eerst de beroemde torens van Santiago de Compostella inzicht krijgt. Het majestueuze Santiago met zijn wereldberoemde kathedraal, statige paleizen en middeleeuwse straatjes is het eindpunt van deze fantastische fietsreis.

Dag 9
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.