Back to Top

Route 2 :

Tui – Santiago de Compostella, 8 dagen

Het middeleeuwse vestingstadje Tui gelegen aan de rivier de Minho en de grens met Portugal vormt het vertrekpunt voor deze afwisselende Camino. Met zijn wirwar van kleine straatjes, statige barokke gebouwen en monumentale Romaanse kathedraal wordt Tui terecht tot de mooiste plekjes van Galicië gerekend. De route volgt voornamelijk landelijke weggetjes naar het noorden tot u de Ria Vigo bereikt, de eerste van de vele immense inhammen die deze grillige kust rijk is. U kunt uitgebreid genieten van de weidse uitzichten over zee terwijl het pad zijn weg vervolgt naar het oude vissersplaatsje Arcade. De Camino steekt de indrukwekkende Sampaio brug over en trekt via stenen paden in de richting van Pontevedra en opnieuw geniet u van de fantastische uitzichten over de Costa del Muerte.

Het barokke Pontevedra is reeds sinds de middeleeuwen het belangrijkste handelscentrum van deze streek. Haar vele paleizen, prachtige plaza’s en veelvuldige rijk versierde kloosters en kerken, geven ons een goede indruk van dat rijke verleden. Op weg naar Caldas de Reis loopt de Camino afwisselend door kastanjebossen, met eucalyptus omzoomde weggetjes en over paadjes langs de typische kleine wijngaarden van deze streek. Caldas de Reis staat reeds sinds de Romeinse tijd bekend om zijn warmwaterbronnen. Hierna loopt het pad verder, via een netwerk van bospaadjes naar het middeleeuwse Padron met zijn schitterende romaanse kerken en kloosters. Met een laatste klim leidt het pad ons naar het majestueuze Santiago de Compostella. Deze schitterende stad is tevens het eindpunt van deze onvergetelijk reis.


DAG TOT DAG


Het middeleeuwse vestingstadje Tui schitterend gelegen boven de Rio Minho is het vertrekpunt van deze Camino Portugues. Met zijn smalle straatjes, barokke klooster, statige paleizen en gotische kathedraal is dit stadje een must voor elke liefhebber van kunst en cultuur. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.


Tui – O Porrino : 4h ,16km,+90m,-80m
Wij hebben deze eerste etappe van onze tocht bewust kort gehouden zodat u ’sochtends nog optimaal kunt genieten van het prachtige Tui. Bij het verlaten van de stad passeert de Camino Portugues bijna gelijk het 11de eeuwse romaanse kerkje van San Bartolome. Het pad volgt nu een klinkerweggetje naar de middeleeuwse brug over de Rio Louro. Via een netwerk van landelijke wegen en bospaden bereikt het pad de Cruceiro San Telmo en het middeleeuwse bruggetje Ponte das Febres. De route volgt nu een schaduwrijk bospad in de richting van A Magdalena met opnieuw een schitterend middeleeuws bruggetje. Hierna komen de buitenwijken van O Porrino in zicht. Deze moderne stad is tevens het eindpunt van deze etappe.
Overnachting O Porrino.


O Porrino – Redondella : 4h,17km,+280m,-280m
Als de route de buitenwijken van de stad achter zich heeft gelaten, volgt u de oude Romeinse militaire weg XIX naar het noorden. Via landelijke wegen tussen velden en wijngaarden bereikt u het dorpje Mos. Hier volgt de route afwisselend de weg en een bospad naar het hoogste punt van deze etappe de Monte de Santiago de Antas. De route daalt nu af naar Redondella, een mooi stadje met een klein historisch centrum en schitterende vroeg- gotische kerk, gewijd aan Santiago. 
Overnachting Redondella.


Redondella – Pontevedra :5h, 18 km,+100m,-180m
Hierna volgt de Camino een bospad naar de top van Alto de Lomba waar u schitterende uitzichten heeft over de Ria de Vigo. Het pad daalt nu af naar het prachtig aan de kust gelegen Arcade. U steekt de Rio Verdugo over via de beroemde Ponte Sampaio waar Napoleon een historische nederlaag liep. Het pad klimt nu steil het dorpje uit via smalle klinkerstraatjes. Eenmaal boven loopt het pad nu afwisselend over boerenweggetjes en landelijke paden tussen de velden en wijngaarden naar Pontevedra. Onderweg passeert u nog een aantal typische uit granietsteen opgetrokken dorpjes. Het barokke Pontevedra is reeds sinds de middeleeuwen het belangrijkste handelscentrum van deze streek.
Overnachting Pontevedra.


Pontevedra –Caldas de Reis : 5h,22km,+120m,-100m
U laat de schitterende stad Pontevedra achter u en wandelt via kleine landweggetjes en klinker straatjes het Galisische platteland in. De Camino Portugues leidt ons tussen groene akkers, wijngaarden en kastanje bossen naar het romaanse kerkje van Santa Maria de Alba. Midden tussen de wijngaarden treffen we de fontein van Tibo, die al eeuwen verfrissing biedt aan dorstige pelgrims. We lopen verder naar Caldas de Reis. Dit kuuroord met natuurlijk warmwaterbronnen is reeds sinds Romeinse tijden een geliefde pleisterplaats voor vermoeide reizigers.
Overnachting Caldas de Reis.


Caldas de Reis – Padron : 5h,18km,+120m,-100m
Bij het verlaten van Caldas de Reis steekt u via een middeleeuwse brug de Rio Umia over. De route begint langzaam te stijgen via een netwerk van schaduwrijke bospaden naar het dorpje Santa Marina met mooi Romaans kerkje. We wandelen verder omhoog door dichte dennenbossen naar de top van O Pino. Tijdens onze afdaling op weg naar Padron passeren we het 12de eeuwse kerkje van San Xulian. Padron met zijn Romaanse kerk, middeleeuwse brug en indrukwekkend klooster is tevens het eindpunt van deze etappe.
Overnachting Padron.


Padron – Santiago de Compostella : 6h, 24km,+310m,-60m
DEZE DAG KAN GESPLITST WORDEN
Tijdens deze laatste wandeldag passeert u een aantal kleine dorpjes op weg naar de prachtige barokke kerk van Esclavitude. Iets verder komt u langs de op de heuvel gelegen ruïnes van de Castro Lupario burcht. Via klinker straatjes en kleine weggetjes klimt u naar de Agro de Monteiros vanwaar u de torens van Santiago de Compostella voor het eerst in beeld krijgt. Het majestueuze Santiago boordevol architecturale hoogtepunten van pre-romaans tot hoog barok is een waardige afsluiter van deze fantastische wandelreis.
Overnachting Santiago de Compostella.


Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

Budget
P.P 2 personen met bagagevervoer        €463
P.P 2 personen zonder bagagevervoer   €430

P.P 1 persoon met bagagevervoer          €620
P.P 1 persoon zonder bagagevervoer     €600

Inclusief :  *tot** accommodatie kamer met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

 

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 485
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 402
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 696
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 530
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

STANDAARD
P.P 2 personen met bagagevervoer        €501
P.P 2 personen zonder bagagevervoer   €472

P.P 1 persoon met bagagevervoer          €679
P.P 1 persoon zonder bagagevervoer     €658
 

Inclusief :  */** tot *** accommodatie met eigen badkamer, stevig ontbijt, bagagevervoer,routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

 

GOUDEN RANDJE
P.P 2 personen met bagagevervoer        €699
P.P 2 personen zonder bagagevervoer   €654

P.P 1 persoon met bagagevervoer          €941
P.P 1 persoon zonder bagagevervoer     €783

Inclusief :  Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, stevig ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort

Budget:
Bij onze budget formule maken wij gebruik van pensionnetjes en eenvoudige hotelletjes  met privé kamers van de categorie *tot **wel steeds met eigen badkamer. Bij deze formule leveren wij een schone doch eenvoudige kamer, maar maken nimmer gebruik van jeugdherbergen of slaapzalen. Dit is de formule voor iedereen die puur voor het wandelen kiest en minder belang hecht aan het soort accommodaties.

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensionnetjes en eenvoudige hotelletjes van de categorie  ** tot *** ster en een enkele (goede *), steeds met eigen badkamer.  In de grote steden zoals Pontevedra en Santiago is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren met een stevig ontbijt tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van sfeervolle Casa Rurales, Fincas en boetiek hotelletjes van *** categorie. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de gastronomie of een mooie  tuin. In Santiago en Pontevedra overnacht u in het historische centrum van de stad in een sfeervol 3 ster hotel. Waneer een dergelijke accommodatie niet aanwezig is langs de route slaapt u uitzonderlijk in een accommodatie 2 ster accommodatie. Wij boeken in dat geval de best mogelijke accommodatie van het dorp.  op slaapt u steeds in de beste accommodatie van het stadje. Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar Paradors of 4 ster hotel in Tui, Ponteverdra en Santiago, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

Pelgrimspaspoorten : wij voorzien u op al onze routes van de officiële pelgrimspaspoorten (credentials), uitgegeven door de kathedraal van Santiago, voor het bekomen van de Compostella. Deze zijn inclusief. Het is dus niet nodig lid te worden van het Nederlandse Sint Jacobsgenootschap om uw paspoort te verkrijgen. U bespaart hiermee €26 per persoon

Verlengingen op aanvraag