Back to Top

Camino Portugues - Route 1

Prijsinformatie

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer            €   744
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer       €   514

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                € 1209
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer           €   706


Fietshuur                                                                                 €   225

 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort .

Verlenging op aanvraag.

Dag 1

Lissabon,

Aankomst in Lissabon, uw fietsen staan u op te wachten in uw hotel.

Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

Lissabon - Vila Franca de Xira, 40km

U verlaat Lissabon via de beroemde Caminho de Fatima. U volgt de rivier de Tejo door het park das Nacoes de stad uit. U fietst door groene valleien naar Provoas de Santa Iria. Hierna volgt u opnieuw de Tejo naar Villa Franca de Xira.

Dag 3

Vila Franca de Xira – Santarem, 62 km

U fietst vandaag verder langs de Tejo door een gebied dat beroemd is voor zijn paarden en stierenvechten. U passeert Azambuja, beroemd om zijn stieren loop en fietst verder door de wijngaarden en fruitbomen. Net voor Santarem volgt er nog een kort klimmetje.

Dag 4

Santarem – Tomar, 59 km.

U laat Santarem achter u en fietst over een landelijke weg langs de oevers van de Tejo verder naar het noorden. U fietst tussen de weiden met grazende paarden en stieren naar de Finca da Cardiga één van de mooiste herenboerderijen van Portugal. Hierna wordt het landschap heuvelachtiger. Het eindpunt van deze dag is de historische stad Tomar met zijn prachtige Plaza de la republica.

Dag 5

Tomar – Ansiao, 47 km

U fietst vandaag initieel door beboste valleien langs een oude Romeinse weg. Als u Alvaiazere gepasseerd bent, volgt er een pittig klimmetje alvorens de route afdaalt tussen de groene heuvels. Tussen de olijfgaarden en akkerlanden zet u uw tocht verder naar Ansiao.

 

Dag 6
Ansiao – Coimbra, 45km

Via de 17de eeuwse brug verlaat u Ansiao. U fietst over schaduwrijke weggetjes tussen de eucalyptus en dennenbossen van deze streek naar Netos. Hierna klimt de Camino Portugues naar de Alto de Cruz de Mourocos op een hoogte van 190 meter. U daalt af en fietst de eeuwenoude universiteit stad Coimbra binnen.

Dag 7

Coimbra – Agueda, 48km

Als u Coimbra verlaat begint uw route gelijk te stijgen naar de Cioga do Monte. U daalt af en de route volgt nu min of meer de oude romeinse weg. Tussen de wijngaarden door fietst u naar Mealhada sinds mensenheugenis een belangrijke pleisterplaats langs de Camino Portugues. Agueda gelegen aan de oevers van de Certima is uw eindpunt voor vandaag.

 

Dag 8

Agueda – Sao Joao da Madeira, 45km

U fietst verder langs de oude romeinse weg door dennen en eucalyptusbossen. Net voor Albergia A Velha steekt u een romeins bruggetje over. U fietst verder naar het historische stadje Oliveira de Azemeis. Hierna wordt de route opnieuw heuvelachtiger en klimt u naar Sao Joao da Madeira.

Dag 9

Sao Joao da Madeira – Porto, 35 km

Langzaam daalt u af door de groene heuvels op tocht weg naar Porto. Onderweg passeert u nog het 13 de eeuwse klooster van Mosteiro de Gijon. Het historische Porto dat terecht is uitgeroepen tot werelderfgoed is een waardige afsluiter van deze reis..


Dag 10

Porto

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Lissabon – Porto, 10 dagen

 

Uw tocht begint in het historische centrum van Lissabon, wat met zijn beroemde zeevaarders monumenten aan herinnert aan de wereldmacht die Portugal ooit was. U volgt initieel de groene vallei van de Tejo naar Santarem. Alweer een prachtige stad boordevol monumenten. Hierna verandert het landschap en fietst u door de met bossen en olijfgaarden bedekte heuvels van het Portugese binnenland naar Coimbra. Deze beroemde universiteitsstad behoort tot een van de oudste ter wereld. De route volgt nu min of meer een oude Romeinse weg naar het Noorden en u passeert nu het 13 eeuwse klooster van Mosteiro alvorens u Porto bereikt. Het schitterende oude centrum, dat terecht is uitgeroepen tot werelderfgoed, is een waardige afsluiter voor deze bijzonder fietstocht.