Back to Top

Camino Portugues - Route 1

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                            €   979 *
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                       €  1154 * 

* Inclusief huur Ebike


Prijzen per persoon op basis van tweepersoonskamer

Verlengingen op aanvraag

DAG TOT DAG

Dag 1

Deze route begint in het hart van het middeleeuwse Porto. Met zijn smalle straatjes, statige gebouwen en prachtige ligging aan de Douro rivier wordt Porto terecht tot een van de meest idyllische steden van Europa gerekend. Uw hotel is gelegen in het historisch centrum van de stad. 

Dag 2

Porto – Arcos: 3h,39km,+250m,-150m

Deze eerste etappe hebben wij bewust kort gehouden, zodat u 's ochtends nog optimaal kunt genieten van het mooie Porto. Langs rustige wegen en klinkerstraatjes fietsten we vandaag het eerste stuk van de Camino Portugues naar Arcos. Onderweg passeren we de eerste wijngaarden, zo typerend voor deze tocht. Naarmate we de agglomeratie van Porto steeds verder achter ons laten, fietsen we dieper het platteland van de regio Duoro binnen. We fietsen door groene velden en langs vele wijngaarden, af en toe een eucalyptusbos doorkruisend. Uiteindelijk bereiken we het lieflijke dorpje Arcos, het eindpunt van vandaag. Overnachting in Arcos. 

Dag 3

Arcos – Ponte de Lima: 4h30m, 51km, +320m, -210m

Een kort tochtje over een rustige landweg brengt u naar Sao Pedro de Rates, een oud stadje met een prachtige romaanse kerk en barokke herenhuizen. Vervolgens beginnen we aan het eerste echte klimmetje van deze Camino, naar de top van de Alto de Muher. We dalen af door de eucalyptusbossen en fietsen verder naar Barcelos. Een oeroud stadje met een middeleeuwse brug, een romaanse kathedraal, en een aantal schitterende pleinen. We fietsen tussen akkers en wijngaarden naar Ponte das Tabuas, waar we de Rio Neiva oversteken via het prachtige middeleeuwse bruggetje. Daarna rijden we verder door het boerenlandschap naar Ponte de Lima. Dit Middeleeuwse stadje met zijn prachtige oude brug over de Rio Lima is tevens het eindpunt van deze etappe. Komt u hier in September, dan heeft u de mogelijkheid een van de belangrijkste processies van Portugal te beleven. Overnachting in Ponte de Lima.

Dag 4

Ponte de Lima – Tui : 5h, 52km, +350m,-200m

We steken de middeleeuwse brug over om via rustige paden en boerenweggetjes door een verlaten landschap verder naar het noorden te fietsen. We bevinden ons nu in de regio van de Minho. Op onze tocht door akkers en dichte dennenbossen komen we maar af en toe een dorpje tegen, dat soms niet meer is dan een gehucht. U fietst door de vallei van de Coura naar het slaperige dorpje Rubiaes. De Camino Portugues begint nu rustige boerenweggetjes omhoog te volgen door een beboste vallei naar de top van de Alto de San Bento. Eenmaal boven kunnen we genieten van schitterende vergezichten over de vallei van de Minho. We fietsen verder door de wijngaarden en groene akkers naar het oude vestingstadje Valenca, dat de grens met Spanje bewaakt. Via de smeedijzeren brug steken we de Minho over en fietsen Spanje binnen. Het middeleeuwse Tui, met zijn hoog boven de Minho verheven barokke paleizen en romaanse kathedraal is tevens het eindpunt van deze etappe. Overnachting in Tui.

Dag 5

Tui – Arcade : 4h, 38km, + 310m, - 300m

Bij het verlaten van de stad passeert de Camino Portugues bijna meteen het 11de eeuwse romaanse kerkje van San Bartolome. U fietst over een klinkerweggetje naar de middeleeuwse brug over de Rio Luoro. Via een netwerk van landelijke wegen fiets u naar A Magdalena, een plek met een schitterend middeleeuws bruggetje. Hierna komen de buitenwijken van O Porrino in zicht. Als de Camino Portugues deze moderne stad achter zich heeft gelaten, volgen we de oude Romeinse militaire weg XIX naar het noorden. Via landelijke wegen tussen velden en wijngaarden fietst u naar het slaperige dorpje Mos. Hier volgt de route afwisselend de wegen en bospaden naar het hoogste punt van deze etappe; de Monte de Santiago de Antas. De route daalt nu af naar Redondella, een mooi stadje met een klein historisch centrum, waar u de schitterende vroeg- gotische kerk, die gewijd is aan Santiago kunt bewonderen. Met schitterende uitzichten over de Ria de Vigo fietst u verder naar het het prachtige, aan de kust gelegen Arcade, onze eindbestemming voor vandaag. Overnachting in Arcade.

Dag 6

Arcade – Caldas de Reis : 4h, 35km, +120m, -100m

U steekt de Rio Verdugo over via de beroemde Ponte Sampaio, de plek waar Napoleon een historische nederlaag opliep. De Camino Portugues klimt nu steil het dorpje uit via smalle klinkerstraatjes. Eenmaal boven fietst u afwisselend over boerenweggetjes en landelijke paden tussen de velden en wijngaarden naar Pontevedra. Onderweg passeren we een aantal typische, uit granietsteen opgetrokken dorpjes. Het barokke Ponteverda is reeds sinds de middeleeuwen het belangrijkste handelscentrum van deze streek. Haar vele paleizen, prachtige plaza’s en veelvuldige rijkversierde kloosters en kerken geven ons een inkijkje in het rijke verleden. Over landweggetjes en klinkerstraatjes fietst u verder door het Galicische platteland. De Camino Portugues leidt ons tussen groene akkers, wijngaarden en kastanjebossen naar Caldas de Reis. Dit kuuroord met natuurlijk warmwaterbronnen is reeds sinds Romeinse tijden een geliefde pleisterplaats voor vermoeide reizigers. Overnachting in Caldas de Reis.

Dag 7

Caldas de Reis – Santiago de Compostella : 5h,42km,+310m,-90m

We fietsen langzaam bergopwaarts over schaduwrijke bosweggetjes naar Santa Marina, een dorpje met een mooi Romaans kerkje. We fietsen verder omhoog door dichte dennenbossen naar de top van O Pino. Tijdens onze afdaling op weg naar Padron passeren we het 12de eeuwse kerkje van San Xulian. Padron is met zijn Romaanse kerk, middeleeuwse brug en indrukwekkende klooster zeker een bezoekje waard. Op weg naar de prachtige barokke kerk van Esclavitude zullen we nog enkele dorpjes passeren. Iets verder komt u langs de hoog op de heuvel gelegen ruïnes van de Castro Lupario-burcht. Via klinkerstraatjes en kleine weggetjes fietst u verder naar de Agro de Monteiros, vanwaar u de torens van Santiago de Compostella voor het eerst in beeld zult krijgt. De heilige stad Santiago de Compostella, met zijn architecturale hoogtepunten variërend van pre-romaans tot hoog-barok, is een waardige afsluiter voor deze fantastische e-bikereis. Overnachting in Santiago de Compostella.

 

Dag 8 

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

 

E-biken over de Camino Portugues

Porto - Santiago, 8 dagen, individuele reis

Uw fietstocht naar Santiago begint in het door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen Porto. De oude stadskern vormt een wirwar van steegjes met prachtige rococo-kerkjes en pleintjes, waarvan de muren bekleed zijn met traditionele azuurblauwe tegels. Bij het verlaten van Porto betreedt u de streek van de Douro, het gebied waar de druiven worden verbouwd om de wereldberoemde port te produceren. Het duurt dan ook niet lang voor de eerste wijngaarden in zicht komen. Uw fietst langs groene heuvels naar het noorden om het middeleeuwse Barcelos aan te doen, een prachtige stadje met een burcht en een fraaie Romaanse kerk. Wijngaarden en eucalyptusbossen wisselen elkaar af wanneer we verder fietsen naar Ponte de Lima, een plaats die met zijn autovrije middeleeuwse stadskern tot een van de pareltjes van Portugal wordt gerekend. Komt u hier in de maand september dan kunt u een van de grootste traditionele feesten en processies van Portugal meemaken. We verlaten Ponte de Lima over de beroemde romaanse brug over de rivier de Lima. De Camino Portugees volgt nu een oude Romeinse heirbaan, de Via Romana XIX, in de richting van de Spaanse grens. Via de brug die de oude vestingsteden Valencia en Tui met elkaar verbindt, steken we de Minho over om Spanje binnen te fietsen. We zijn nu gearriveerd in de Ribeira, de streek waar Spanje's beste witte wijn geproduceerd en waar de heuvels bezaaid zijn met wijngaarden. Het pad nadert nu de kust en geeft prachtige vergezichten op de Spaanse Ria's. De heuvels rond deze blauwe wateren lijken recht uit zee op te rijzen. Daarna bereiken we Pontevedra, een plaats die in de late middeleeuwen een van de belangrijkste handelshavens van Spanje was. Een feit dat we terugzien in de magistrale gebouwen en pleinen en de schitterende kerken en kloosters in de stad. Na Pontevedra maken de wijngaarden plaats voor groene kastanjebossen, die in dit deel van Galicië overal de heuvels bedekken. We fietsen afwisselend over bospaadjes en langs maisvelden naar Caldas Reis, een stad die met haar warmwaterbronnen al sinds de Romeinse tijd een geliefd kuuroord is. Voor pelgrims is dit de plaats om een voetenbad te nemen in de warmwaterbron op het plein, voordat ze verder gaan naar Santiago. Padron is onze laatste stop op onze route naar Santiago. Padron is de plaats waar volgens de legende het lichaam van de apostel Jacobus aan land gebracht zou zijn. Het stadje vormde in het verleden dan ook een belangrijke pelgrimsplaats, die los gezien kan worden van Santiago. Na een laatste inspanning zien we vanop de Monte Agro de torens van Santiago de Compostella voor ons opdoemen. Het einde van een prachtige E-bike-tocht, die met zijn vele architecturale, culturele en historische hoogtepunten niemand zal teleurstellen. 

Deze route is vooral geschikt voor sportieve fietsers en in mindere maten voor tourfietsers, daarvoor raden wij de Camino Frances aan . Wij bieden deze routes aan met Summits electrische MTB. Deze stevige fietsen kunnen tegen een stootje en beschikken over een grotere actieradius en zijn wat ons betreft de ideale electrische fiets om een camino mee te fietsen.