Back to Top

Route 3: 

Cordoba - Merida, 12 dagen

Deze rurale route verbind het Moorse Cordoba met het Romeinse Merida. U begint uw tocht in het wereldberoemde Cordoba misschien wel de allermooiste der Moorse steden. Initieel trekt de Camino Mozarabe nog door de met olijfgaarden bedekte heuvels van Andalusië. Eenmaal Alcaracejos gepasseerd, betreedt  u de hoogvlakte van Los Pedroches met zijn kurkeiken en zwarte varkens. Het laatste stuk van deze route wandelt u door uitgestrekte akkers en velden van de Extremadura bezaaid met piepkleine dorpjes waar de  tijd heeft stilgestaan. Uw tocht eindigt in Merida, in deze stad boordevol Romeinse monumenten sluit de Camino Mozorabe aan op de Via de la Plata.

DAG TOT DAG

Dag 1
Cordoba
Aankomst in Cordoba. Overnachting in Cordoba. 

Dag 2
Cordoba – Cerro Muriano: 5 hr, 17 Km
U begint uw tocht bij de Jacobuskerk in het hart van het middeleeuwse Cordoba. U steekt via de Romeinse brug de Pedroches over en laat de stad achter u. De route volgt nu de oude Romeinse weg die Cordoba met Ermita verbond door het rurale landschap. Het aan de voet van de Sierra Morena gelegen Cerro Muriano is uw overnachtingsplek voor vandaag. Overnachting in Cerro Muriano. 

Dag 3
Cerro Muriano – Villaharta: 6hr, 20 Km
U volgt vandaag afwisselend de oude Romeinse weg of de Camino Real, een oude drijfweg, naar het westen. Steeneiken en akkers wisselen elkaar af op uw weg naar het kasteel van Vacar. Net voor u Villaharta bereikt passeert u nog de gelijknamige bronnen waaraan medicinale krachten worden toegeschreven. Overnachting in Villaharta. 

Dag 4
Villaharta – Alcaracejos : 9hr, 35 Km
U volgt vandaag de Camino Real door het verlaten landschap van steeneiken en mediterrane begroeiing. De route klimt gestaag omhoog naar de hoogvlakte ven Los Pedroches.  Hier worden de Iberische zwarte varkens gekweekt. Hierna daalt u af naar de rivier en het dorp Alcaracejos, uw overnachtingsplek voor vandaag. Overnachting in Alcaracejos.

Dag 5
Alcaracejos – Hinojosa del Duque: 6 hr, 22 Km
U volgt een netwerk van landelijke wegen en boerenpaden in westelijke richting. U wandelt tussen de velden en steekt de Lanchar rivier over alvorens u halverwege het dorpje Fuente la Lancha passeert. Hier zet uw weg verder door het boerenlandschap en kruist de rivier de Guadamatilla, alvorens u Hinojosa bereikt. Overnachting in Hinojosa del Duque.

Dag 6
Hinojosa del Duque – Monterrubio de La Serena: 8,5 hr, 32 Km
U laat vandaag de typische velden met kurkeiken en zwarte varkens achter u en betreedt een gebied van akkerlanden. U volgt nu een oude drijfweg, steekt de Dehesa rivier over en passeert de kapel van Nuestra Señora de Gracia de las Alcantarillas alvorens u Monterrubio bereikt. Overnachting in Monterrubio de La Serena. 

Dag 7
Monterrubio de La Serena – Castuera: 5,5hr , 20km
U volgt een rurale weg langs kleine dorpjes en aanplantingen met citrus vruchten en olijfgaarden. Het kleine dorp Castuera is uw overnachtingsplek voor vandaag. Overnachting in Castuera. 

Dag 8
Castuera - Campanario: 5,5hr, 20km
Er volgt vandaag een relatief vlakke etappe. De Camino volgt een boerenweg door de akkerlanden naar de rivier de Guadalefra. Hierna verandert de begroeiing en wandelt  u opnieuw door steeneik aanplantingen. Overnachting in Campanario. 

Dag 9
Campanario – Medellin: 10hr, 35km
U trekt vandaag verder door de akkerlanden van la Serena. Onderweg passeert u de neolithische site van Magacela en het gehuchtje la Haba, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. U wandelt nu Vega Altas binnen en al snel bereikt u Don Benito de belangrijkste stad van deze streek. Het kleine stadje Medellin is uw overnachtingsplek voor vandaag. Overnachting in Medellin.

Dag 10
Medellin - San Pedro de Merida: 8hr,30 km
U verlaat het stadje en steekt via de Carlos V brug de rivier de Guadiana over en volgt de Canada Real een oude drijfweg naar Santa Amalia. Het pad gaat nu verder door de geïrrigeerde velden en akkers waar deze streek rijk aan is. Na een gestage maar geleidelijke klim bereikt u San Pedro de Merida. Overnachting in San Pedro de Merida. 

Dag 11
San Pedro de Merida – Merida: 5hr,16 Km
U passeert initieel langs het national park van Cornalvo, alvorens u Trujillanos bereikt. Het laatste stuk wandelt u door de velden naar Merida en komt langs de kapel van Antihua de stad binnen. Deze oeroude stad die teruggaat naar de Romeinse periode is een waardige afsluiter voor de prachtige wandelreis. Overnachting in Merida.

Dag 12
Merida
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

PRIJSBIJLAGE

Standaard:

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 930
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 830

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                         € 1247
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                    € 1138

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

 

Standaard: Bij onze standaard formule langs deze route maken wij gebruik van pensions, hotelletjes en casas rurales van de categorie 1* tot 2*. 

 

Verlenging op aanvraag.