Back to Top

Route 1 : 

Almeria- Granada, 11 dagen

Een zeer gevarieerde route die u van de Middellandse Zee door de uitlopers van de Sierra Nevada naar het historische Granada voert. U volgt initieel de riviervallei van de Andarax de Alpujara, met zijn typische witte dorpjes en sinaasappel plantages. Hierna wint de route aan hoogte en trekt u door de beroemde badlands van Guadix, dit is het Spanje van de spaghetti western. Het laatste stuk van deze route volgt u de vallei die de Sierra Nevada scheidt van de Sierra de Hueras naar het wereldberoemde Alhambra.

DAG TOT DAG

Dag 1
Almeria
Aankomst in Almeria. Overnachting in Almeria.

Dag 2
Almeria - Santa Fe de Mondujar:  6,5hr, 25 km
U begint uw tocht aan de voet van de kathedraal van Almeria. U wandelt door het oude stadsdeel naar Hercual waar u de Camino Real volgt naar de Andarax rivier en de ruïnes van de moorse wachttoren van Bayanna. Hierna volgt u de rivier naar Santa Fe de Mondujar,  uw overnachtingsplek voor vandaag. Overnachting in Santa Fe de Mondujar.

Dag 3
Santa Fe de Mondujar - Albolduy: 4 hr, 15 km
Van de voet van de Nazari toren gaat het steil omhoog de heuvels in, eenmaal boven leiden St. Jakobsschelpen u naar het hart van de Sierra de Filabres. U wandelt door de met dennenbossen en brem begroeide heuvels naar het typische witte Alpujarras dorpje Alhabia. Hierna trekt de route door sinaasappel aanplantingen en terrassen naar Albolduy. Overnachting in Albolduy.

Dag 4
Albolduy - Abla: 8 hr,27 km
U volgt initieel de rivier naar het noorden waar deze door dichte vegetatie overgroeid wordt.De route klimt dan steil de heuvel op en volgt een boerenweg naar Llano del Campillo met zijn middeleeuwse water cisterne. Hierna daalt het pad opnieuw af naar de rivier. Deze volgt u door het nationale park van de Sierra Nevada naar het dorpje Naciemento. De route volgt nu de riviervallei tussen de Sierra Nevada en de Sierra Filabres naar Alba. Overnachting in Alba. 

Dag 5
Abla - Hueneja: 7,5hr, 26 km
Vanaf het Romeinse mausoleum volgen we de Camino het dorp uit in de richting van El Passeo, waar u prachtige vergezichten krijgt over de Sierra Nevada. Kort hierna steekt de route de Naciamento rivier over en volgt u  de oude veedrijf weg, de Camino Real naar Finana, bekend om zijn cisterne en Almohada moskee. De Camino verlaat nu de provincie van Almeria en u wandelt Granada binnen. U vervolgt uw weg langs de Camino Real naar Huenja, uw overnachtingsplek voor vandaag. Overnachting in Hueneja.

Dag 6
Hueneja – Alquife: 5,5hr, 21 km
U volgt een netwerk van landelijke weggetjes naar Dollar en het heiligdom van La Presentacion. In Dollar treft u een kleine verstrekte burcht en Arabische baden die zeker een bezoekje waard zijn. U passeert de vlakte van Marquesado  waar tegenwoordig zonne-energie wordt gewonnen en volgt de rustige weg naar Ferreira met zijn Moorse burcht. Kort voor u Alquife bereikt, passeert u nog het renaissance kasteel van Puerto de La Ragua. Overnachting in Alquife.

Dag 7
Alquife – Guadix: 6hr, 22 km
U verlaat het dorp in de richting van Jerez en de 3000 meter hoge Picon de Jerez.  Nadat u de Guadix rivier bent overgestoken kruist u opnieuw de vlakte van de Marquesado. Hierna daalt u af door de badlands van de Guadix , een surrealistisch landschap van kloven en geërodeerde heuvels, naar het gelijknamige dorp.

Dag 8
Guadix - La Peza: 5hr, 20 km
U volgt een rustige landelijke weg in de richting van de badlands van Marchal die tot nationaal monument zijn uitgeroepen. Hierna volgt u de kleine rivier de Alboroz stroomopwaarts door het ruige landschap naar het dorp la Peza. Overnachting La Peza.

Dag 9
La Peza – Quentar 6 hr,23 km
U klimt naar het kasteel van La Peza waar de route u over een duidelijk bergpad met prachtige vergezichten u naar de weg van Quentar voert.  Deze volgt u door de kloof van La Gitana naar het dorp Tocon de Quentar. Hierna volgt u een pad door de Aguas Blancas vallei die de Sierra Nevada van de Sierra de Huetar scheidt. Overnachting in Quentar. 

Dag 10
Quentar – Granada, 5hr, 20 km
U volgt initieel een zandpad naar Dudar, waar u de landelijke weg volgt langs het kanaal de Francesses naar Llano de la Perdiz. Hier krijgt u voor het eerst uitzicht op het majestueuze  Alhambra. Kort hierna wandelt u door de gelijknamige poort Granada binnen. Deze allermooiste der Moorse steden is dan ook een waardige afsluiter van deze spectaculaire wandelreis. Overnachting in Granada.

Dag 11
Granada
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

Standaard :
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 752
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 580

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                         €1099
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                    € 706

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort.

Standaard:
Bij onze standaard formule langs deze route maken wij gebruik van pensions, hotelletjes en casas  van de categorie*tot** 

Verlenging op aanvraag.