Back to Top

Route 2 : 

Coimbra – Porto, 8 dagen

Uw tocht begint in de eeuwenoude universiteitsstad Coimbra, met zijn schilderachtige pleintjes smalle straatjes en oude kerkjes. Nadat u de buitenwijken van Coimbra achter u gelaten heeft, volgt de Camino een oude Romeinse heirbaan tussen de wijngaarden. Naarmate u noordelijker komt maken de wijngaarden plaats voor dennen- en eucalyptus bossen alvorens de buitenwijken van Porto in zicht komen. De route Camino Lusitania eindigt in het door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen Porto. De oude stadskern vormt een wirwar van steegjes met prachtige rococo kerkjes en pleintjes waarvan de muren bekleed zijn met de traditionele azuurblauwe Portugese tegeltjes. Kortom een prachtige afsluiting van deze unieke wandelreis.

DAG TOT DAG 

Dag 1
Coimbra

Aankomst in Coimbra.

 

Dag 2
Coimbra – Mealhada, 22km

Als u Coimbra verlaat begint de route gelijk te stijgen naar de Cioga do Monte. U daalt af en de route volgt nu min of meer de oude Romeinse weg. tussen de wijngaarden door wandelt u naar Mealhada, sinds mensenheugenis een belangrijke pleisterplaats langs de Camino Lusitania. U overnacht in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt. 

 

Dag 3
Mealhada -
Agueda , 25km

U wandelt verder door het glooiende landschap waarin de wijngaarden en bossen elkaar afwisellen. Een netwerk van kleine paden en boerenwegen brengt u naar Alvelas del Caminho alvorens u Agueda gelegen aan de oevers van de Certima bereikt. U overnacht in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt. 

 

Dag 4
Agueda – Albergueria-a-Velha, 16km

U wandelt verder langs de oude Romeinse heirbaan door dennen- en eucalyptusbossen. Net voor Albergia A Velha steekt u een Romeins bruggetje over en volgt er nog een klimmetje. U overnacht in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 5
Albergueria-a-Velha - Oliveira de Azemeis, 20km

U wandelt initieel verder door de beboste heuvels en de dorpjes volgen zich nu sneller op. Het historische stadje Oliveira de Azemeis is uw eindpunt voor vandaag. U overnacht in het centrum van het stadje in een hotel op basis van logies en ontbijt

 

Dag 6
Oliveira de Azemeis - Malaposta , 17km

U trekt verder door het heuvelige landschap en de Camino klimt langzaam naar Sao Joao da Madeira. Hierna daalt u daar de groene heuvels naar Malaposta, de laatste halte alvorens u Porto bereikt. U overnacht in een sfeervol streekhotel; op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 7
Malaposta - Porto, 23km

U vervolgt uw tocht en passeert nog het 13de eeuwse klooster van Mosteiro de Gijon alvorens u de buitenwijken van Porto bereikt. Het historische Porto dat terecht is uitgeroepen tot werelderfgoed is

het eindpunt van deze etappe. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 8
Porto
Na het ontbijt eindigt uw arrangement

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 564
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 504

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer                  € 894
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer             € 654

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten

Verlenging op aanvraag.