Back to Top

Route 1 : 

Lissabon  - Coimbra, 12 dagen

Uw tocht begint in het magistrale oude Lissabon, de hoofdstad van Portugal.  De route slingert zich door de verschillende cultuurlandschappen die Portugal rijk is naar het noorden. U laat Lissabon achter u en betreed de groene vallei van de Tejo bekend om zijn ras -stieren en paarden.  Net voor Santarem wordt de route  heuvelachtiger en begint u te klimmen alvorens u deze stad, met zijn vele kerken en 16de -eeuwse architectuur bereikt. Hierna doorkruist u een licht glooiend landschap van velden en akkers alvorens de olijfgaarden rondom de tempeliersstad Tomar te bereiken. Dit charmante stadje is rijk aan cultuur met zijn tempelierskasteel en het Convento do Christo, wat een hoogtepunt van de Portugese renaissance is.  De camino volgt nu een tijdje een Romeinse heirbaan door de amandelboomgaarden en u passeert de goed bewaarde Romeinse nederzetting van Coimbra. Hierna betreedt u de wijngaarden rond Coimbra. Deze oeroude universiteitsstad met vele pleinen, smalle straatjes en middeleeeuws karakter is de perfecte afsluiter voor deze prachtige wandelreis.

DAG TOT DAG

Dag 1
Lissabon, 

Aankomst in Lissabon. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt. 

 

Dag 2
Lissabon - Póvoa de Santa Iria, 25km

U verlaat Lissabon via de beroemde Caminho de Fatima. U volgt de rivier de Tejo door het park das Nacoes de stad uit. U wandelt door groene valleien naar Provoas de Santa Iria. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 3
Póvoa de Santa Iria - Villa Franca de Xira, 16 km

U volgt e een netwerk van paden en wegenlangs de Tejo naar het noorden tot u Villa Franca de Xira Bereikt. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt

 

Dag 4
Vila Franca de Xira – Azambuja, 20km

U wandelt vandaag verder langs de Tejo over kleine wegen door een gebied dat bekend is vanwege zijn paarden en stierengevechten. U overnacht in Azambuja, beroemd om zijn stierenloop. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt

 

Dag 5
Azambuja- Santarem, 32km

U vervolgt uw tocht over kleine boerenpaden door wijn- en boomgaarden naar het noorden. Net voor Santarem volgt er nog een kort klimmetje alvorens u het historische stadje binnentreed. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Deze dag kan gesplitst worden.

 

Dag 6
Santarem –Golega, 31km

Vandaag volgt er een relatief lange maar nagenoeg vlakke etappe. U laat Santarem achter u en volgt een landelijke weg langs de oevers van de Tejo verder naar het noorden. U wandelt tussen de weiden met grazende paarden en stieren naar Golega. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt. 

Deze dag kan gesplitst worden.

 

Dag 7
Golega– Tomar, 29km

U verlaat Golega over een landelijkie weg en het duurt niet lang voor Quinta da Cardiga bereikt, één van de mooiste landgoederen van Portugal. Hierna wordt het landschap heuvelachtiger. Het eindpunt van deze dag is de historische stad Tomar met zijn prachtige Plaza de la Republica. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt. 

Deze dag kan gesplitst worden.

 

Dag 8
Tomar – Alvaiazere, 31km

Het landschap vandaag begint te veranderen en u wandelt initieel door beboste valleien langs borenweggetjes en over een oude Romeinse heirbaan. De route begint nu langzaam te klimmen alvorens u Alvaiazere bereikt. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Deze dag kan gesplitst worden.

 

Dag 9
Alvaiazere - Ansiao, 15km

U begint de dag met een pittig klimmetje alvorens de route afdaalt tussen de groene heuvels. Hierna wandelt u verder door het glooiende landschap van olijfgaarden en akkerlanden naar Ansiao. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 10
Ansiao – Conimbriga, 29km

Via de 17de eeuwse brug verlaat u Ansiao. U wandelt over schaduwrijke weggetjes tussen de eucalyptus en dennenbossen van deze streek naar Netos. U vervolgt uw tocht door de groene heuvels en passeert  het op de heuvel gelegen dorpje Alvorge alvorens Conimbriga te bereiken. Deze goed bewaarde Romeinse nederzetting is tevens uw eindpunt voor vandaag. U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Deze dag kan gesplitst worden

 

Dag 11
Conimbriga - Coimbra, 20km

U laat het prachtige Conimbriga achter u en de Camino Portugues klimt nu omhoog naar de Alto de Cruz de Mourocos . U kunt hier genieten van de schitterende vergezichten over de eeuwenoude universiteitsstad. Hierna daalt de route langzaam af en wandelt u Coimbra binnen. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

 

Dag 12
Coimbra

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijsbijlage Standaard

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 854
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 744

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer               € 1350
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer          € 1153

Standaard :
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensionnetjes en eenvoudige hotelletjes van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer.  In de grote steden zoals bijvoorbeeld Santander of Lissabon is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een  scherpe prijs!

 

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten 

Verlenging op aanvraag.