Back to Top

Camino Frances Route 1 :

St Jean - Logrono, 9 dagen

Uw tocht begint in het Franse St Jean Pied de Port aan de voet van de Pyreneeën. Dit is sinds eeuwen het traditionele vertrekpunt voor een tocht over de Camino Frances naar Santiago de Compostella. Via de beroemde Roelandpas steekt u genietend van de prachtige uitzichten de bergen over naar het Spanje Roncesvalles. Door de groene uitlopers van de Pyreneeën met zijn typische Baskische dorpjes trekt u naar Pamplona, wereldberoemd vanwege de jaarlijkse stierenloop.

De Rioja streek is natuurlijk alom gekend vanwege zijn fantastische wijnen minder bekend zijn de schitterende oude dorpjes die trots vanaf de heuveltoppen over de wijngaarden uitkijken. De schitterende historische steden Estella en Puenta la Reina met hun weelderige Romaanse architectuur liggen op uw pad. Deze Camino eindigt in het prachtige Logrono, het culturele hart van de Rioja.

DAG TOT DAG


Aankomst in St Jean Pied de Port, u verblijft in een hotel gelegen in het centrum van het stadje.
Overnachting St Jean Pied de Port.


St Jean  – Roncesvalles : 8h, 26km,  +550m, -540m
Zodra u St Jean verlaat begint de route begint gelijk gestaag te klimmen, onderweg kunt u genieten van de steeds weidser wordende uitzichten.
Eenmaal boven steekt u via de Roelandspas de Spaanse grens over over en daalt af door de dichte bossen naar het oude klooster van Roncevalles.
Overnachting Roncesvalles.


Roncesvalles  –  Zubiri : 7h, 22km, +90m, -550m
De Camino kruist vandaag twee mooie bergpassen en daalt verder af door beuken- en eikenbossen. Het pad volgt dan de Arga rivier naar Zubiri.
Overnachting Zubiri.


Zubiri – Pamplona : 6h, 20km,+/-250m
Het pad volgt opnieuw de Arga rivier door dichte eiken en berkenbossen, als u Pamplona nadert wordt het landschap vriendelijker met akkers, coniferen en landelijke weggetjes.
Overnachting Pamplona.


Pamplona – Puente la Reina : 6h15m , 21.5km, +330m, -480m
Als u Pamplona verlaat merkt u dadelijk de verandering in het landschap dat nu veel mediterraner aan voelt. De Camino loopt door dicht struikgewas omhoog naar de Alto de Perdon. De beklimming van  deze eerste echte heuvel aan Spaanse zijde, bracht de pelgrim van weleer vergeving van zijn zonden. U vervolgt uw weg door graanvelden naar het middeleeuwse Puente de la Reine met zijn schitterende Romaanse brug.
Overnachting Puente de la Reina.


Puente de la Reina – Estella : 6h15m,21km,+260m,-170m
Het pad loopt nu door akkerlandschap in de richting van Estella. U komt afwisselend door olijfgaarden, graanvelden en kleine  wijngaarden en passeert verschillende op de toppen van de heuvels gelegen vestingstadjes.
Overnachting Estella.


Estella – Los Arcos : 6h30m, 21,5km, +220km, -210m
Vandaag trekt u door het prachtige landschap van de met wijngaarden en graanvelden bedekte streek van de Rioja. Als u over de brede zandpaden door de velden naar Los Arcos wandelt passeert u over een afstand van 12km geen enkel dorpje. Overnachting Los Arcos.


Los Arcos – Logrono : 8h, 27km, +190m, -240m
Opnieuw loopt het pad verder door het prachtige landschap van de Rioja. Komt u hier in de herfst dan kunt u uitgebreid genieten van de overheerlijke druiven en vijgen die u onderweg aangeboden worden. In de lente is dit gebied een zee van bloemen. U passeert vandaag ook de indrukwekkende ruïnes van het Clavijo kasteel gelegen op een heuvel hoog boven het pad.
Overnachting Logrono.


Na het ontbijt eindigt uw arrangement in deze schitterende hoofdstad van de rioja regio.

BUDGET
P.P 2 personen met bagagevervoer        €499
P.P 2 personen zonder bagagevervoer   €459

P.P 1 persoon met bagagevervoer          €677
P.P 1 persoon zonder bagagevervoer     €637

Inclusief : kamers met eigen badkamer, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten, officieel pelgrimspaspoort.

 

STANDAARD
P.P 2 personen met bagagevervoer        €625
P.P 2 personen zonder bagagevervoer   €564

P.P 1 persoon met bagagevervoer          €870
P.P 1 persoon zonder bagagevervoer     €815

Inclusief : kamers met eigen badkamer, stevig wandelontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten, culturele gids,  officieel pelgrimspaspoort.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                 € 537
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer            € 477
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                     € 670
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                € 608
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
GOUDEN RANDJE
P.P 2 personen met bagagevervoer        €864
P.P 2 personen zonder bagagevervoer   €797
 
P.P 1 persoon met bagagevervoer          €1073
P.P 1 persoon zonder bagagevervoer     €1013 
 
Inclusief : kamers met eigen badkamer, stevig wandelontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  officieel pelgrimspaspoort.
 

Bij onze budget formule langs de Camino Frances maken wij gebruik van pensions en  hotelletjes van categorie *. Alle kamers zijn steeds voorzien van een eigen badkamer. Door gebruik te maken van accommodaties zonder ontbijt kunnen wij u op deze route een zo scherp mogellijke prijs aanbieden met het behoud van het comfort van privé kamers met eigen sanitair. In alle overnachtingsplaatsen zijn barretjes aanwezig waar u reeds vroeg kunt ontbijten.


Bij onze standaard formule langs de Camino Frances maken wij gebruik van pensions en  hotelletjes van de categorie **tot *** en zelfs een occasionele ****, afhankelijk van de gekozen route. Uitzonderlijk wordt er gebruik gemaakt van goede* ster accommodatie, bij gebrek aan overige in kleine plaatsjes. Alle kamers zijn steeds voorzien van een eigen badkamer. In grotere steden zoals Pamplona, Leon en Burgos slaapt u in het historische centrum van de stad en wordt er overnacht in degelijke ***hotels.  Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren met een stevig wandelontbijt tegen een zeer scherpe prijs!


Bij onze gouden randje formule maken wij langs de route zo veel mogelijk gebruik van sfeervolle Casa Rurales, Fincas en boetiek hotelletjes van de categorie ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie tuin. In de steden maken wij gebruik van goede ***hotels of gelijkwaardig, altijd gelegen in het historische centrum van de stad. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds het best mogelijke hotel voor u (2 ster of gelijkwaardig). Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar Paradors en 4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!


wij voorzien u van de officiële paspoorten (credentials),uitgegeven door de kathedraal van Santiago, voor het bekomen van de Compostella. Deze zijn inclusief, het is dus niet nodig lid te worden van het Nederlandse Sint Jacobsgenootschap om uw paspoort te verkrijgen. U bespaart hiermee €26 per persoon.


Verlenging op aanvraag.