Back to Top
Pamplona – Leon, 9 Dagen

Uw tocht begint in Pamplona, wereldberoemd vanwege de jaarlijkse stierenloop. Als we Pamplona achter ons hebben gelaten, fietsen we de autonome regio van de Rioja binnen. Deze streek is natuurlijk alom gekend vanwege zijn fantastische wijnen, minder bekend zijn de prachtige oude dorpjes die trots vanop de heuveltoppen over de wijngaarden uitkijken. De schitterende historische steden Estella en Puente la Reina met hun weelderige Romaanse architectuur liggen op uw route door het groene wijnlandschap. Het prachtige Logrono, het culturele hart van de Rioja is een volgende stopplaats op deze gevarieerde fietsreis. Door de wijngaarden en het open akkerlandschap van de Rioja fietsen we verder naar de schitterende middeleeuwse stad Santo Domingo de la Calzada. Bekend van zijn vroeg Gotische kathedraal, waarin na een 14de eeuw’s mirakel, nog steeds levende kippen gehouden worden. Door weelderige bossen klimt onze route nu naar de Meseta, de Spaanse hoogvlakte. We genieten  van weidse uitzichten alvorens we de koninklijke stad Burgos bereiken. Deze parel van Gotische architectuur wordt terecht tot een van de mooiste steden van Spanje gerekend.
We laten de stad van El Cid achter ons en steken de eindeloze hoogvlakte van de Meseta met zijn rode paden en gele graanvelden over. In deze dunbevolkte streek, die het hart van Spanje vormt, reiken de velden tot de horizon en duikt hier en daar als in een fatamorgana een slaperig stadje op. Dat deze plaatsjes zoals Carrion de los Condes, Fromista en Sahagun tot de hoogtepunten van de Romaanse architectuur in Spanje worden gerekend, is maar bij weinigen bekend. De Camino Frances  volgt nu een stuk de oude romeinse heirbaan, die de goudmijnen van Astorgas met de rest van het rijk verbond. Deze Camino eindigt in het koninklijke Leon, dat met zijn rijke geschiedenis en  overweldigende plazas en gebouwen een waardige afsluiter is voor deze fantastische fietsvakantie.

1-route-groot


Dag 1
Pamplona
Aankomst in Pamplona.

uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Pamplona – Estella:44km,+650m,-650m
Vanuit Pamplona klimt u flink naar de Alto de Perdon. Hier laten we de dichte groene bossen achter ons en het landschap begint nu langzaam te veranderen. Akkers met zonnebloemen en graanvelden domineren onze afdaling naar Puente la Reina. Via de romaanse brug fietsen we ook de streek van de Rioja binnen. Een heuvelachtig landschap met groene wijngaarden, rode aarde en prachtige op de heuvels gelegen dorpjes. Het middeleeuwse Estella rijk aan gotische en romaanse architectuur is het eindpunt voor deze etappe.
Overnachting
Estella

Dag 3
Estella- Logrono :49km,+670m,-650m
Vandaag fietst u verder door de regio van de Rioja met zijn vele wijngaarden en rode aarde. Na de beroemde wijnfontein van het Irache klooster gepasseerd te zijn maakt de route een pittige klim naar de top van Villamayor de Monjardin. Hierna volgt een rustige afdaling door het schitterende landschap van de Rioja. U fietst langs kleine stadjes met een rijk verleden en schitterende architectuur zoals los Arcos en Vianna vooraleer u Logrono bereikt. Het barokke Logrono de hoofdstad van deze wijnregio is tevens het eindpunt voor vandaag.
Overnachting
Logrono

Dag 4
Logrono – Santo Domingo de la Calzada : 57km,+540m,-290m
We fietsen verder door de wijngaarden van de Rioja over een netwerk van rode paden en kleine weggetjes. Het eerste stadje op onze weg is Navarrete dat dateert uit de 12de eeuw en een schitterende Barokke kerk heeft. In de verte naar het noorden doemt het Cantabrisch gebergte op en zelf maken we een klimmetje door de Sierra de la Demanda naar het hoog in de heuvels gelegen  Valvanera klooster. Santa Domingo de la Calzada met zijn weelderige gotische architectuur terecht tot een van de mooiste steden van Spanje gerekend is het eindpunt van deze etappe.
Overnachting
Santo Domingo de la Calzada

Dag 5
Sant Domingo de la Calzada – Burgos: 68km+1000m,-650m
Naarmate we de grens met Castillië naderen nemen de groene wijngaarden af en komen we in een heuvelachtig landschap van goudgele graanvelden. Er wachten ons flink wat klimmetjes als we de lage bergen van de Montes de Oca oversteken. Diep in de heuvels verscholen ligt het piepkleine middeleeuwse San Juan de Ortega met schitterende romaanse tombe en gotisch mausoleum. We dalen af naar de vlakke vallei van de Pico rivier die ons naar Burgos leidt. Deze magistrale stad boordevol gotische en barokke monumenten is tevens het eindpunt voor vandaag.
Overnachting
Burgos

Dag 6
Burgos – Fromista : 73km,+650m,-550m
Vandaag fietsen we de Meseta binnen, de Spaanse hoogvlakte die het ware hart van Spanje vormt. Dit is een land van eindeloze graanvelden en rode paden die tot aan de horizon reiken. De oude piepkleine dorpjes waar we onderweg langs fietsen zijn vaak rijk aan romaanse architectuur. Het schilderachtige Fromista is het eindpunt van deze etappe . De 11de eeuwse San Martin kerk van Fromista wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van de romaanse kunst in Spanje.
Overnachting
Fromista

Dag 7
Fromista – Sahagun : 67km,+150m,-80m
We fietsen verder door de eindeloze Meseta naar het westen. Parallel aan onze route ontwaren we in de verte de besneeuwde toppen van het Cantabrische gebergte verder is het landschap hier vlak zover het oog reikt. Onze fietstocht door de velden brengt ons langs Carrion de los Condes, een uit rode bakstenen opgetrokken middeleeuws stadje met vele paleizen, kloosters en kerken. Via een netwerk van rode paden en landelijke weggetjes bereiken we uiteindelijk Sahagun, ons eindpunt voor vandaag. Dit middeleeuwse stadje met zijn smalle straatjes en vele kloosters huist een van de mooiste Mudejar kerken van Spanje!
Overnachting
Sahagun

Dag 8
Sahagun – Leon : 67km,+200m,-200m
We verlaten Sahagun via de middeleeuwse brug over de Rio Cea. Onze route volgt nu de oude Romeinse heirbaan naar het westen en we fietsen de graanvelden van het hoog plateau rond Leon binnen. We fietsen door een oker landschap naar Mansilla de las Mullas, een middeleeuwse vestingstadje uit de 12 de eeuw. Het laatste stuk van onze tocht loopt door de akkers en velden die Leon omringen alvorens we de eerste glimp opvangen van deze koninklijke stad. De grandeur van Leon met zijn vele verschillende bouwstijlen, van magistrale gotische kathedraal tot art-deco boulevards is moeilijk te overtreffen. Het is dan ook een waardige afsluiter voor deze fantastische fietsreis.
Overnachting
Leon

Dag 9
Na het ontbijt, einde van het arrangement.

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 485
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 402
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 696
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 530
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 801
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 701

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 974
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 874 

Fietshuur                                                                                             € 280

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.


GOUDEN RANDJE
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 1164
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 1064

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1249
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 1149

Fietshuur                                                                                              € 280

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

 

Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensionnetjes en eenvoudige hotelletjes van de categorie * tot ** steeds met eigen badkamer. Op sommige van onze  eind en startpunten zoals bv. Sarria maken wij hierbij ook af en toe gebruik van een 3 *accommodatie.  In de grote steden zoals bijvoorbeeld Burgos of Logroño is de accommodatie steeds gelegen in het historische centrum van de stad. Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van Casa Rurales, Fincas en boetiek hotelletjes van de categorie ** tot ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de  gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie  tuin . Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar Paradors en 4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

 

 

Verlengingen op aanvraag