Back to Top

Route 1

Ponferrada – Santiago de Compostella, 8 dagen, individuele E-bike-reis

Deze unieke e-bike-reis begint in het eeuwenoude stadje Ponferrada. Beschermd door zijn door zijn indrukwekkende Tempeliersburcht is dit van oudsher een belangrijke pleisterplaats langs de Camino Frances. Daarna laten we de stad achter ons om de groene vallei van de Bierzo in te fietsen, op weg naar het middeleeuwse Villafranca, dat rijk is aan romaanse kerken en barokke kloosters. Hierna fietsen we al klimmend de heuvels van Galicië in, met als hoogtepunt het oeroude Keltische dorpje O’Cebreiro, met dikke granieten muren en lage rieten daken. Onderweg kunt u genieten van de schitterende vergezichten over de Galicische bergen. We dalen af over de kale heuvelruggen en door dichte kastanjebossen naar het imposante Samos-klooster. De laatste honderd kilometer van de Camino Frances begint in het levendige marktplaatsje Sarria. Door de groene heuvels van Galicië volgt de route een netwerk van schaduwrijke bosweggetjes, afgewisseld met piepkleine Galicische dorpjes. De Camino daalt af naar de rivier de Minho en het stadje Portomarin, waar een indrukwekkende romaanse vestingskerk op u wacht. De route klimt nu uit het dal van de Minho en verwent u afwisselend met mooie bospaden en schitterende panorama’s over de beboste heuvels. Na Palas de Rei, met zijn vele romaanse kerkjes, steekt u verschillende dichtbeboste valleien over met sfeervolle kleine dorpjes. Een laatste klim brengt u naar de top van de Monte del Gozo, waar u voor het eerste zicht krijgt op de torens van Santiago de Compostella. Deze majestueuze stad met talloze architecturale hoogtepunten is tevens het eindpunt van deze fantastische e-bike-reis.

2-route-groot

DAG TOT DAG

Dag 1
Deze unieke E-bike-reis begint in het eeuwenoude stadje Ponferrada, dat met zijn indrukwekkende tempeliersburcht en Barokke paleizen zeker een bezoekje waard is. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Ponferrada – Villafranca del Bierzo : 23km,+100m, -90m
De route voert ons vandaag door de met bergen omringde vallei van de Bierzo. Het akkerlandschap dat we vandaag doorkruisen, via een netwerk van kleine landelijke weggetjes, wordt intensief gebruikt voor de groente- en fruitteelt. Ook wordt hier een uitstekende wijn verbouwd, mogelijk dankzij het gunstige microklimaat van de Bierzo. De Camino Frances volgt hier min of meer de oude Romeinse heirbaan die ons naar het schitterende Villafranca del Bierzo brengt. In dit van oorsprong middeleeuwse plaatsje is een schat aan architectuur te bewonderen, variërend van pre-romaans tot late barok.
Overnachting in Villafranca del Bierzo.

Dag 3
Villafrancadel Bierzo-OÇebreiro : 28km,+900m,-30m
Vandaag volgt de zwaarste etappe van de gehele reis met een klim naar het hoog in de bergen gelegen O’Cebreiro. We fietsen eerst door de vruchtbare vallei van de Valvace alvorens via landelijke wegen steeds hoger te fietsen door dichte eiken- en kastanjebossen. Het laatste stuk van deze tocht loopt door met heide begroeide heuvelruggen met schitterende vergezichten over het Galicische landschap alvorens we het oeroude O’Çebreiro bereiken. De Keltische oorsprong van dit bergdorpje is duidelijk terug te zien in de huizen met dikke granieten muren en lage daken. U bevindt zich nu in de autonome regio van Galicië!!
Overnachting in O’Çebreiro

Dag 4
O’Cebreiro- Sarria ; 46km,+180m,-1130m
U fietst initieel over de met heide begroeide bergruggen naar het pelgrimsmonument van San Roque. Onderweg geniet u van weidse uitzichten. Er volgt nu een laatste klimmetje naar het hoogste punt van deze route, de Alto do Polo, die u opnieuw trakteert op schitterende vergezichten. Hierna begint het pad de lange afdaling naar Triacastella, waarna we de smalle vallei van de Ouribro volgen naar het monumentale Samos-klooster. De indrukwekkende barokke kloosterkerk is een van de beste voorbeelden van deze stroming in Galicië. Onze etappe eindigt in het oude Sarria, door de eeuwen heen een belangrijke stopplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. Vandaag de dag is dit levendig handelsplaatsje vooral bekend voor zijn culinaire kwaliteiten. Overnachting in Sarria.

Dag 5
Sarria –Pales de Rei: 46km,+570m,-440m
We fietsen vandaag langs kleine Galicische dorpjes en schaduwrijke kastanjebossen. We volgen een netwerk van rustige landelijke weggetjes naar het dorpje Barbedelo, waar we het schitterende romaanse kerkje kunnen bewonderen. Via de brug over de Rio Minho fietsen we Portomarin binnen. De indrukwekkende romaanse Tempelierskerk is getuige van het rijke verleden van dit stadje. We fietsen verder over voornamelijk landweggetjes door het glooiende, groene landschap. Onderweg passeren we een aantal kleine dorpjes met  interessante architectuur zoals het Romaanse kerkje van Castromaior en de mooie gebeeldhouwde romaanse portiek van Eirexe. Palas de Rei, ons eindpunt van vandaag, combineert een moderne stadsplanning met een overvloed aan historische gebouwen. Niet verwonderlijk als we de lange geschiedenis van dit historische handelscentrum in beschouwing nemen.
Overnachting in Palas de Rei.

Dag 6
Palas de rei – Rua : 46km,+190m -470m
Al dalend fietsen we verder door de dichte bossen en groene weides van Galicië. Een authentiek middeleeuwse weg van brede plaveien brengt ons naar het lieflijke dorpje Leboreiro, met een schitterend romaanse kerkje. Na enige tijd passeren we Melide, dat in Galicië zeer vermaard is om zijn culinaire rijkdom. Hierna steekt het pad verschillende kleine riviertjes over. Via schaduwrijke boswegen bereiken we Aruza. We fietsen verder over een netwerk van kleine bospaden en rustige landweggetjes door de, voor deze regio, typische eucalyptusbossen. U fietst langs slaperige dorpjes als A Calle, Salceda en Sant Irene. Rua o Pin is uw laatste stopplaats voor u Santiago de Compostella bereikt. Dit kleine dorpje is een  oase van rust gelegen in de heuvels boven Santiago.
Overnachting in Rua o Pino.

Dag 7
Rua o Pino – Santiago de Compostella :,19km,+150m,-185m
De Camino loopt langs met eucalyptus omzoomde landweggetjes in de richting van Santiago. U passeert de rivier Lavacolla, waar pelgrims van weleer zich wasten alvorens de heilige stad Santiago de Compostella te betreden. U fietst nu een laatste keer steil omhoog, naar de top van de Monte de Gozo. Hier krijgt u voor het eerst de beroemde torens van Santiago de Compostella inzicht. Het majestueuze Santiago met zijn wereldberoemde kathedraal, statige paleizen en middeleeuwse straatjes is het eindpunt van deze fantastische E-bike-reis.

Dag 8
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 594
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 474
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 830
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 590
 
Fietshuur                                                                                         € 140
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.
 
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer inclusief Ebike                     € 964
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer inclusief Ebike                         € 1308

Inclusief :
accommodatie met eigen badkamer, E-bike, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,
culturele gids en pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** hotelletjes en casa rurales.

 

U kunt deze route eventueel ook met uw eigen Ebike maken. In dat geval helpen wij u graag met het vervoer van de e-bikes.

Prijzen voor vertrek op basis van één persoon en verlengingen op aanvraag.