Back to Top

Route 1 : 

Santiago - Finisterre, 6 dagen 

Deze korte Camino is de enige pelgrimsroute die in Santiago de Compostella begint. Finisterre wat letterlijk het einde van de wereld in het Latijn betekent was de plaats waar de apostel Jacobus voor het eerst voet aan land zou hebben gezet op het Iberische schiereiland. Door de eeuwen heen was het dan ook gebruikelijk voor vele pelgrims om na korte rustpauze in Santiago de Compostella de tocht te hervatten, om ook deze mythische plek te bezoeken. Hier aangekomen verbranden ze dan vaak ritueel hun kleren een traditie die ook vandaag de dag nog levendig is. Na in de prachtige stad Santiago te zijn bijgekomen van uw tocht, verlaat u de stad in noordelijke richting. Door schaduwrijke eucalyptus bossen klimt u gestaag omhoog naar de Alto Mar do Olvellas vanwaar u mooie uitzichten heeft over de groene heuvels van Galicië. Na het pittoreske stadje Negreira gepasseerd te hebben maakt u een flinke klim via veelal schaduwrijke bospaden naar Maronas. Onderweg komt u langs verschillende rustieke Galisische dorpjes. Na Olveira wandelt u door een hoog gelegen heidelandschap en krijgt u de eerste uitzichten op de Costa del Muerte, de kust des doods. Na een steile afdaling vervolgt de Camino nu zijn weg langs de kust. U loopt afwisselend langs het strand en boven de kliffen in de richting van Finisterre. Het laatste deel van deze tocht eindigt traditioneel met een magische zonsondergang in de Atlantische oceaan. U hebt het meest westelijke punt van Europa bereikt maar nog niet het einde van uw tocht. Er volgt u nog een prachtige wandeling langs de woeste Spaanse kust naar Murxia. Hier eindigt uw tocht bij het kerkje van de Virxe da Barca gelegen aan de voet van de kliffen waar meters hoge golven op de kust inbeuken

DAG TOT DAG

Dag 1
U begint deze mooie wandelreis in de heilige stad Santiago de Compostella. Het middeleeuwse centrum met gotische kathedraal, barokke paleizen en schitterende plazas heeft terecht een plaats verworven op de werelderfgoed lijst van Unesco. Uw hotel is gelegen in het historische centrum.

Dag 2
Santiago de Compostella - Negreira :5h30m,22km,+300m,-180m
Onze tocht begint op de Plaza de Oradoiro in het hart van Santiago de Compostella. We wandelen de stad uit en trekken het platteland van Galicië binnen. Afwisselend wandelt u langs akkers en velden of door schaduwrijke eucalyptus bossen naar het westen. U passeert verschillende slaperige, uit graniet steen opgetrokken dorpjes en steekt een aantal romaanse bruggetjes over alvorens het pittoreske Negreira te bereiken.
Overnachting Negreira.

Dag 3
Negreira - Olveiroa : 8h,33km,+240m,-170m
DEZE ROUTE KAN GESPLITST WORDEN
Via een netwerk van schaduwrijke bospaden en landelijke wegen klimmen we naar de Monte de Aro. Afwisselend wandelen we door het groene boerenlandschap met hier en daar een dorpje verder naar het westen. Als we uitzicht krijgen op het grote stuwmeer van Ferrenza weten we dat Olveiroa, onze eindbestemming niet ver meer is. 
Overnachting Olveiroa.

Dag 4
Olveiroa – Cee :5h,19km,+150m,-490m
Als we Olveiroa achter ons laten wandelen we over een boeren pad het open heidelandschap in met mooie uitzichten over de vallei van de Xalas. Na het gehuchtje Hospital gepasseerd te zijn volgt de Camino Finnisterre de Rio logosa naar het afgelegen kapelletje van Nosa Senora das Nieves. Door dichte dennenbossen daalt ons pad nu af naar het Cruceiro do Armanda, hier kunt u voor het eerst genieten van de prachtige vergezichten over de Costa del Muerte. Het rustige vissersdorpje Cee is ons eindpunt voor vandaag.
Overnachting Cee.

Dag 5
Cee –Cape Fisterra : 4h30m,16km,+450m,-310m
De Camino Finisterre loopt vandaag hoog over de kliffen en langs diepe baaien naar Cape Fisterra, het Romeinse einde van de wereld. Onderweg kunt u genieten van de schitterende vergezichten over de grillige kustlijn. De zonsondergang in de Atlantische oceaan is een waardige afsluiter van deze fantastische wandelreis.
Overnachting Finisterre. 

Dag 6
Na het ontbijt einde van uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

STANDAARD
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 405
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 360

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 530
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 487

Inclusief : * tot **/*** accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer,routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.


GOUDEN RANDJE
P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 670
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 595

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 832
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 715

Inclusief :  Altijd ** tot *** accommodatie met eigen badkamer, stevig wandelontbijt, bagagevervoer,routebeschrijving,  kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.


Standaard:
Bij onze standaard formule maken wij gebruik van pensions en hotelletjes van de categorie ** tot***steeds met eigen badkamer, een enkle keer maken we gebruik van een goede *waar geen ander alternatief is. In Santiago verblijft u in een sfeervol boetiek hotelletje, pal in het historische centrum.   Wij streven ernaar, u bij deze formule een schone en degelijke accommodatie met een stevig ontbijt te leveren tegen een zeer scherpe prijs!

Gouden randje:
Bij onze gouden randje formule maken wij zo veel mogelijk gebruik van Casa Rurales, Fincas en boetiek hotelletjes van de categorie ** tot ***. Wij hebben bij de keuze van onze accommodaties rekening gehouden met het sfeervolle karakter, de  gastronomie en eventuele aanwezigheid van een zwembad of een mooie  tuin. In kleinere plaatsen waar deze per uitzondering ontbreken, boeken wij steeds de best mogellijke accommodatie voor u . Ook bestaat er de mogelijkheid op aanvraag, tot een upgrade naar Paradors en 4 sterren hotels, waar deze aanwezig zijn langs de route. In alle grotere steden is uw accommodatie altijd gelegen in het historische centrum van de stad. Dit is de formule bij uitstek voor ieder die een pelgrimstocht wil maken zonder daarbij aan luxe in te boeten!

Pelgrimspaspoorten : wij voorzien u van de officiële pelgrimspaspoorten (credentials),uitgegeven door de kathedraal van Santiago, voor het bekomen van de Finisterre oorkonde. Deze zijn inclusief, het is dus niet nodig lid te worden van het Nederlandse Sint Jacobsgenootschap om uw paspoort te verkrijgen. U bespaart hiermee €26 per persoon.

 
Verlenging op aanvraag.