Back to Top

Route 4 : 

Ribadesella - Oviedo, 6 dagen

Het kustplaatsje Ribadesella met zijn mooie belle epoque gebouwen vormt het beginpunt van deze route. Met de zilte zeelucht als gezelschap volgt de Camino del Norte de ruige kustlijn van Asturias richting Colugna. De route loopt afwisselend over verlaten stranden, dan weer door de heuvels hoog boven de oceaan. Na Colugna trekt het pad de vallei van de Llovones in en klimt vervolgens naar de Cabanona-pas, waar u geniet van de prachtige vergezichten over de Spaanse kust. De Camino del Norte daalt nu af naar Villaviciosa, bekend vanwege zijn oude stadskern met Indiano’s architectuur en overheerlijke cider. De route verlaat de kust en duikt de bergen van Asturias in. Via kleine landweggetjes en bospaden begint onze tocht nu aan een steile klim naar de Alto de la Campa, waar u schitterende uitzichten heeft over de Sariego vallei. Onderweg passeren we een aantal kleine afgelegen bergdorpjes en trekken langs akkers en dichte loofbossen. De Camino del Norte daalt nu af naar de middeleeuwse brug van Colloto en we leggen de laatste kilometers af naar Oviedo. Deze voormalige koninklijke hoofdstad van Asturias is met zijn middeleeuwse straatjes en prachtige gotische kathedraal een waardige afsluiter van deze bijzondere wandelreis.
 

DAG TOT DAG 

Dag 1
Het kustplaatsje Ribadesella met zijn mooie belle epoque gebouwen en uitgestrekte stranden vormt het beginpunt van deze Camino del Norte. Uw hotel is gelegen in het centrum van het stadje.

Dag 2
Ribadesella – Colunga : 7h, 24km,+200m,-100m
De zoute zeelucht en krijsende meeuwen vergezellen u vandaag op uw tocht langs de ruige kust van Asturië. Het pad volgt na het verlaten van Ribadesella een rustig landweggetje de heuvel van San Esteban over naar het kleine gehuchtje La Vega waar u afdaalt naar het schitterende strand. Via een stenig paadje trekt het pad opnieuw omhoog naar het mooie dorpje Berbes met vele typische horreos. Vervolgens daalt de Camino af naar het brede strand van Arenal. Hierna volgen we het kust pad in de richting van Colunga met schitterende vergezichten over de grillige kust.
Overnachting Colunga.

Dag 3
Colunga – Villaviciosa : 5h, 17km,+130m,-180m
De Camino del Norte trekt via kleine paden en rustige landwegen de vallei van de Llovones in. Tussen de koeien en maïsvelden door bereikt ons pad het prachtige pre-romaanse kerkje van San Salvador dat dateert uit de 10de eeuw. Onze route volgt nu de vallei van de Rio Nabla naar Villaviciosa. Dit stadje dat tevens ons eindpunt is voor vandaag staat bekend voor zijn oude stadskern met Indianos architectuur en overheerlijke cider.
Overnachting Villaviciosa.

Dag 4
Villaviciosa – Pola de Siero : 7h30m, 28km,+450m,-200m
De Camino del Norte loopt nog een laatste stukje langs de kust  tot hij in Casquita definitief het ruige binnenland van Asturië in trekt. Het pad begint nu flink te stijgen naar de traditionele bergdorpjes Camoca Abajo en Arriba. Via kleine weggetjes bereiken we het pre-romaanse kerkje van San Salvador de Valdedios een van de beste voorbeelden van deze bouwstijl in Asturië. Hierna begint de route aan een steile klim naar de top van de Alto de la Campa, onze eerste bergpas in Asturië. Eenmaal boven kunt u genieten van de schitterende vergezichten over de bergen van Asturie. Een makkelijke afdaling brengt ons naar Pola de Siero, onze eindbestemming voor vandaag.
Overnachting Pola de Siero.

Dag 5
Pola de Siero – Oviedo :4 h,17km,+200m,-250m
De route loopt nu door een veel dichtbevolkter gebied en passeert een aantal dorpjes vooraleer het renaissance paleis van Meres te bereiken. In Colloto steken we via een middeleeuwse brug de Rio Nora over. Het duurt nu niet lang meer of de buitenwijken van Oviedo komen in zicht. Deze voormalige koninklijke hoofdstad van Asturia is met zijn middeleeuwse straatjes en prachtige gotische kathedraal een waardige afsluiter van deze bijzondere wandelreis.
Overnachting Oviedo.

Dag 6
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 649
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 566
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 873
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 705
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 491
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 449


P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 723
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 639

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede * tot ** hotelletjes en pensions.

Verlenging op aanvraag.