Back to Top

Camino Del Norte - Route 2

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 594
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 474
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 830
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 590
 
Fietshuur                                                                                         € 140
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.
 
Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 610
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 490

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 826
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 586

Fietshuur                                                                                         € 165

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede **  hotelletjes en casa rurales.

Verlengingen op aanvraag

Dag 1
U begint uw tocht in Santander, het kloppende hart van Cantabrië, prachtig gelegen aan de Atlantische kust. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
Santander – Santanillana del Mar :43km,590m,-120m
Via een aantal rustige landweggetjes trekt de Camino del Norte het binnenland in.  U fietst langs een aantal typische Cantabrische dorpjes  zoals Santa Cruz de Benaza en Boo de Pielagos. In Boo de Pielagos fietst u langs de oevers van het estuarium  naar het kleien dorpje Acre. Onze tocht komt nu door een zeer dicht bevolkt gebied. Dit is de smalle strook vruchtbare grond tussen het Cantabrische gebergte en de zee. We passeren vele kleine dorpjes en fietsen afwisselend door velden en kleine bossen. Het eindpunt van deze dag is het stadje Santillana del Mar. Dit perfect bewaarde middeleeuwse dopje met zijn Romaanse kerken en barokke herenhuizen wordt terecht als een van de pareltjes van Spanje beschouwd.
Overnachting
Santanilla del Mar

Dag 3
Santanilla del Mar – Unquera :50km,+230m,- 650m
Onze tocht voert ons vandaag door het groene heuvellandschap van de Cantabrische kust. U fietst langs rustige weggetjes naar Ciguenza waar de koloniaal uitziende kerk van San Martin het dorpje domineert. Dit is een goed voorbeeld van de Indianos architectuur, door rijk geworden emigranten meegebracht naar hun vaderland. We fietsen verder langs rustige landwegen naar Cobreceres waar we opnieuw de Indianos stijl terugvinden in de kerk van San Pedro. Na Comillas, rijk aan architectuur en geschiedenis fietst u langs het prachtige 4 km lange zandstand van Oyambre naar Santa Anna. Onze route trekt nu door het Parque Natural de Oyambre, een natuurgebied van kliffen, duinen, rias en kustvlaktes. De Camino del Norte steekt nu de Ria van San Vincente overlangs  een ellenlange brug die dateert uit de 15de eeuw. Onze tocht leidt ons nu via landweggetjes over de bergen die ons scheiden van de Ria de Tino Menor. We fietsen langs het piepkleine dorpje La Estrada met zijn versterkte herenhuizen en dalen af naar Unquerra dit dorpje dat de grens vormt tussen Cantabrië en Asturië is tevens het eindpunt van deze dag.
Overnachting
Unquera

Dag 4
Unquera – Ribasesella :52km,+250m,-250
We fietsen de brug over de Rio Deva over en we bevinden ons nu in de regio van Asturië, gekend om zijn ruige bergen en woeste kusten. Onze route klimt via een klein bergweggetje omhoog naar het schitterende dorpje Colombres, rijk aan Indianos architectuur. De Camino daalt nu af naar het la Franca strand en vervolgt zich naar Pendueles waar u de kustroute weer oppikt. we fietsen een nagenoeg vlakke route naar het oude walvishaventje Llanes met mooie romaans-gotische kerk.
Na Llanes fietsen we verder langs de kust en we passeren de prachtige stranden van Palombina en Barro. Hierna volgt een gestage klim naar de kerk van San Pedro de Pria, onderweg kunt u genieten van de prachtige vergezichten over het eindeloze strand van San Antolin. Vervolgens daalt de Camino af naar Ribadesella. Dit typische kustplaatsje met zowel een middeleeuws centrum als statige belle-epoque gebouwen is tevens het eindpunt van deze etappe.
Overnachting
Ribadesella

Dag 5
Ribadesella – Villaviciosa :54km,+330m,-280m
De zoute zeelucht en krijsende meeuwen vergezellen u vandaag op uw tocht langs de ruige kust van Asturië. Na het verlaten van Ribadesella fietsen we over een rustig landweggetje de heuvel van San Esteban op naar het kleine gehuchtje La Vega. Hierna daalt u af naar het schitterende gelijknamige strand. Via een stenig paadje trekt onze route opnieuw omhoog naar het mooie dorpje Berbes met vele typische Horreos. Opnieuw gaat het nu bergaf naar het brede strand van Arenal. We fietsen nu over het  kustpad in de richting van Colunga, met schitterende vergezichten over de grillige kust. Via kleine paden en rustige landwegen fietsen we de vallei van de Llovones in. Tussen de koeien en maïsvelden door bereikt onze route het prachtige pre-romaanse kerkje van San Salvador. We volgen nu de vallei van de Rio Nabla naar Villaviciosa. Dit stadje dat tevens ons eindpunt is voor vandaag staat bekend voor zijn oude stadskern met Indianos architectuur en overheerlijke cider.

Dag 6
Villaviciosa – Oviedo :45km,+650m,-450m
De Camino del Norte loopt nog een laatste stukje langs de kust  tot hij in Casquita definitief het ruige binnenland van Asturië in trekt. Onze route begint nu flink te stijgen naar de traditionele bergdorpjes Camoca Abajo en Arriba. Via kleine weggetjes fietsen we naar het pre-romaanse kerkje van San Salvador de Valdedios. Hierna begint de route aan een steile klim naar de top van de Alto de la Campa, onze eerste bergpas in Asturië. Eenmaal boven kunt u genieten van de schitterende vergezichten over de bergen van Asturië. We dalen nu af naar een veel dichtbevolkter gebied en passeren een aantal dorpjes vooraleer het renaissance paleis van Meres bereiken. In Colloto fietsen we via een middeleeuwse brug de Rio Nora over. Het duurt nu niet lang meer of de buitenwijken van Oviedo komen inzicht. Deze voormalige koninklijke hoofdstad van Asturië is met zijn middeleeuwse straatjes en prachtige gotische kathedraal een waardige afsluiter van deze bijzondere fietsreis.

Dag 7
Oviedo
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Santander –Oviedo, 7 dagen

U begint uw tocht in Santander, het kloppende hart van Cantabrië prachtig gelegen aan de Atlantische kust. De Camino del Norte duikt de smalle doorgang tussen de Cantabrische bergen en de kust in richting Santillana del Mar. Dit perfect bewaarde middeleeuwse dopje met zijn Romaanse kerken en barokke herenhuizen wordt terecht een van de pareltjes van Spanje genoemd. Via rustige landwegen fietsen we het gebied van de Indianos binnen, ex-emigranten die gefortuneerd terugkeerden uit de nieuwe wereld. Na Comilla fietsen we opnieuw langs  de oceaan met  mooie vergezichten over de grillige kust, in scherp contrast met de achterliggende bergen. Bij de brug over de Rio Deva fietsen we de bergachtige regio van Asturias binnen. De route buigt hier dan ook landinwaarts en een pittige klim brengt ons over de bergen naar het oude walvishaventje Llanes. We volgen opnieuw de prachtige kust naar het kustplaatsje Ribadesella met zijn mooie belle epoque gebouwen. Met de zilte zeelucht als gezelschap fietsten we langs de ruige kustlijn van Asturias nar Colugna. Hierna volgt de route de vallei van de Llovones en klimt vervolgens steil  naar de Cabanona Pas, waar u geniet van de prachtige vergezichten over de Spaanse kust. We dalen af naar Villaviciosa, gekend voor zijn oude stadskern met Indiano’s architectuur en overheerlijke cider. We fietsen nu de Bergen van Asturias binnen. Via kleine landweggetjes klimt u met schitterende uitzichten naar de Alto de la Campa. Onderweg passeren we een aantal kleine afgelegen bergdorpjes en fietsen langs akkers en dichte loofbossen. We dalen nu af naar de middeleeuwse brug van Colloto en leggen de laatste kilometers af naar Oviedo. Deze  koninklijke hoofdstad van Asturia, is met zijn middeleeuwse straatjes en prachtige gotische kathedraal een waardige afsluiter van deze bijzondere fietsreis.