Back to Top

Camino Del Norte - Route 1

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 632
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 499
 
P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 764
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 633
 
Fietshuur                                                                                         € 160
 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer,
routebeschrijving,kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 610
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 490

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 826
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 586

Fietshuur                                                                                         € 165

Inclusief :
accommodatie met eigen badkamer, fiets, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving,
kaarten,  culturele gids,  pelgrimspaspoort.

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes en casa rurales.

Verlengingen op aanvraag

Dag 1
Deze mooie gevarieerde route begint in de Baskische havenstad San Sebastian gekend voor haar prachtige stranden en statige belle epoque gebouwen. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad.

Dag 2
San sabastian – Deba :49km,+780m,-880m
De Camino del Norte laat San Sebastian en de Golf van Biscaje achter zich en trekt langs de Baskische kust naar het westen. U fietst vandaag bijna de hele dag met uitzicht op zee. De route begint met een fikse klim naar de top van de berg Igueldo. Hierna fietst u verder zonder al te grote hoogteverschillen over landelijke weggetjes door een open boerenlandschap en dennenbossen. Net voor de route het kleine havenstadje Orio bereikt komt u langs de prachtige Romaanse Martinuskerk. In het kustplaatsje Zarautz pikt de Camino een middeleeuwse pad op dat ons naar Getaria voert. De Gotische kerk van dit historische havenstadje is zeker een bezoekje waard. U fietst verder langs de kust naar Zumaia. Onderweg kunt u genieten van de prachtige uitzichten over de Atlantische Oceaan. Er volgt nu een steile klim naar het dorpje Itiziar met het beroemde 16de eeuwse Santuario de Santa Maria. Vervolgens dalen we af in het dal van de Rio Deba die we volgen naar het gelijknamige vissersplaatsje dat tevens het eindpunt is van deze etappe.
Overnachting
Deba

Dag 3
Deba – Gernika : 48km,+940m-1040m
De Camino del Norte laat nu de kustlijn achter zich en we trekken het bergachtige achterland in. De route begint met een klimmetje naar het Cavario kapelletje. Hierna gaat het pad verder omhoog via kleine landelijke weggetjes en smalle bospaden naar de top van de Col de Arno. U fietst hier door een van de bosrijkste gebieden van Noord Spanje. Over smalle paden daalt u door de dichte dennenbossen naar het stadje Markina, met goed bewaard gebleven middeleeuws centrum. We fietsen verder over een rustige landelijke weg naar Bolibar, waar we de Rio Artibai oversteken. De route begint nu langzaam te stijgen naar het middeleeuwse klooster van Cenarruza dat dateert uit de 11 de eeuw. Via een netwerk van weggetjes en bospaden fietsen we omhoog naar de top van de Alto de Gontzegarai. Hierna zetten we de lange afdaling naar Gernika in. Gernika, beroemd geworden door het schilderij van Picasso dat het tragische bombardement van deze stad afbeeld, is tevens het eindpunt van deze etappe.
Overnachting Gernika

Dag 4
Gernika – Bilbao : 36km,+470m,-330m
Bij het verlaten van Gernika fietsen we langs het Santa Luzia kapelletje en beginnen opnieuw te klimmen door dichte dennenbossen. Over een klinkerweggetje bereiken we uiteindelijk de Col de Morga. Op weg naar het gehucht Goikolexea komt u langs het San Sebastiaan kappelletje, in de muren ervan bevinden zich gedenkstenen die teruggaan tot de 4de eeuw. We fietsen nu aan langzaam bergaf door de groene heuvels en bossen naar Larrabetzu. Dit dorp is rijk aan de imposante herenhuizen zo typisch voor deze streek van Viscaya. We fietsen door akkerlandschap afgewisseld met hier en daar een dennenbos naar Zamudio en de mooie romaanse kerk van San Martin. Ook hier treffen we weer de verstrekte herenhuizen zo typerend voor de adel in het middeleeuwse Baskenland. De route klimt nu langzaam naar de top van de Monte Avril waar u kan genieten van de schitterende uitzichten over Bilbao. Een laatste afdaling brengt u naar Bilbao, dat met zijn statige gotische gebouwen en hypermoderne Guggenheim museum de perfecte mix tussen oud en nieuw lijkt te hebben gevonden.
Overnachting
Bilbao

Dag 5
Bilbao – Laredo :65km,+890,-910
Via de 15de eeuwse  duivelsbrug verlaten we de stad en fietsen langs de Rio Galindo naar de kust. Er volgt nu een steil klimmetje naar Barakaldo, waar reeds sinds de Romeinse periode  ijzererts ontgonnen wordt. Fietsend langs de oevers van de Galindo rivier bereiken we Portugalete en volgende rotsige kust naar het roze strand van La Arena. We vervolgen onze weg langs de kust naar het dorpje Onton waar we Baskenland achter ons laten en Cantabrië binnenfietsen. Er volgen nog een aantal kleine klimmetjes op weg naar  Castro Urdiales met een van de mooiste gotische kerken van Cantabrië. Met schitterende vergezichten over de Atlantische Oceaan fietsen we naar Cerdigo. De romaanse kerk en de oude herenhuizen van het dorp getuigen nog van het feit dat dit vroeger een belangrijke stopplaats op de Camino del Norte was. Als we Liendo bereiken zien we de eerste voorbeelden van de zogenaamde Indianos architectuur. Kleine paleisjes gebouwd, door in de Americas rijk geworden emigranten. Een laatste inspanning brengt ons naar Laredo. Dit leuke stadje met geweldige stranden en prachtig middeleeuws centrum is tevens ons eindpunt voor vandaag.

Dag 6
Laredo – Santander ;43km,+220m,-220m
Vandaag volgt er een nagenoeg vlakke etappe met schitterende uitzichten. Onze route duikt het moerasgebied rond Santona in, dit is een van de belangrijkste broedgebieden voor waadvogels van Europa. We fietsen nu langs de schitterende stranden van Berria en Noja op uw weg naar het westen. Na Noja trekt de route het binnenland in naar het dorpje Meruello. U steekt via een middeleeuwse brug het Soloranzo riviertje over en bereikt zo de schitterende romaanse kerk van Bareyo die dateert uit de 12de eeuw. De Camino keert nu terug naar de kust en genietend van de mooie vergezichten fietst u verder naar Somo. Hier kunt u met een traditionele Pendrenera de baai oversteken naar Santander. Deze prachtig gelegen havenstad is tevens een waardige afsluiter van deze fantastische fietsreis.

Dag 7
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

San Sebastian –Santander, 7 dagen

Deze mooie gevarieerde route begint in de Baskische havenstad San Sebastian gekend voor haar prachtige stranden en statige belle epoque gebouwen. U verlaat de stad en fietst langs koeienweiden en boerenhoeves soms door een dennenbos maar steeds houdt u uitzicht op de eindeloze oceaan. Na het schilderachtige haventje Getaria verlaat de route tijdelijk de kust en u fietst via landweggetjes het groene binnenland in. Ter hoogte van het middeleeuwse havenstadje Deba, met zijn prachtige gotische kerk, daalt U terug af naar de kust. De route fietst nu het Baskische kustgebergte in en klimt steil door de dichte bossen naar de top van de Arno, het hoogste punt van deze route. Fietsend langs landelijke wegen bereiken we het indrukwekkende Zenarruza klooster. De Camino daalt nu scherp af naar Picasso’s historische Guernika. Opnieuw slingert de route zich omhoog het glooiende achterland van Viscaya in, alvorens af te dalen naar Bilbao, met zijn statige gotische gebouwen en hypermoderne Guggenheim museum. Via de 15de eeuwse  duivelsbrug fietsen we de stad uit en volgen de Rio Galindo naar de kust. De Camino loopt nu door het steile groene kustgebied richting Cantabria. U fietst langs het strandt dan weer hoog boven de kliffen alvorens het middeleeuwse havenstadje Castro-Urdiales bereiken. De route volgt nu de adembenemende kliffen van de ruige Cantabrische kust naar Laredo, gekend voor zijn prachtige stranden.  De Camino doorkruist nu de moerassen van Santona, een van de belangrijkste broedgebieden voor watervogels van Europa. U fietst verder langs mooie stranden en hoge kliffen naar Santander. Deze prachtig gelegen havenstad is tevens een waardige afsluiter van deze fantastische fietsreis.