Back to Top

Route 3 :

Trevi nel Lazio - Montecassino, 7 dagen, individuele wandelreis

De Sint Benedictus route voert u initieel door de dicht beboste heuvels van de Monti Simbruini en de Monti Ernici naar het strategische, op een heuveltop gelegen Vico nel Lazio. De smalle straatjes van dit plaatsje vormen een waar labyrint dat zeker een onderzoekje waard is. Als u eenmaal het kartuizer klooster van Trisulti gepasseerd bent, daalt u af in de groene valleien en opent het landschap zich. De San Benedetto route loopt nu verder door de akkerlanden en olijfgaarden aan de voet van het Ernici-gebergte naar Arpino, waar een akropolis te zien is uit de 7de eeuw voor Christus. Hierna vindt de route haar weg door de beroemde Melfa-kloof naar de groene akkerlanden aan de voet van Montecassino. Een korte klim over het, tijdens de Tweede Wereldoorlog door Poolse soldaten aangelegde voetpad, brengt u naar de top van de Montecassino en het wereldberoemde gelijknamige klooster. Een bezoek aan dit vermaarde complex is de perfecte afsluiter voor deze prachtige pelgrimstocht.

DAG TOT DAG                              Zwaarte :  schelp schelp

Dag 1

Trevi nel Lazio
Aankomst in Trevi. U verblijft in een hotel gelegen in het centrum van het stadje.

Dag 2

Trevi nel Lazio - Collepardo : 7h, 24km,  +560m, -750m
Het pad voert u vandaag van de Monti Simbruini naar de Monti Ernici. U doorkruist daarbij een landschap waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. U verlaat Trevi en volgt een oud voetpad door de dichte bossen naar de Arco de Trevi, een Romeinse boog. Hierna volgt u een landelijke weggetje langs de oevers van een riviertje naar het pittoreske dorpje Guarcino. Hierna stijgt de route opnieuw over een rustige weg naar het schilderachtige Vico Nel lazio, alvorens af te dalen naar Collepardo. Overnachting in Collepardo.

Dag 3

Collepardo - Casamari : 7h, 25km,  +440m, -730m
Vandaag volgt een landschappelijk prachtige en cultureel zeer hoogstaande etappe. U volgt een netwerk van paden door de dichten bossen van de Monti Ernici naar het kartuizer klooster van Trisulti. Hierna volgt u een groene vallei tussen de beboste heuvels naar het Vernieri. Het pad volgt nu een rustig landelijk weggetje tussen de olijfgaarden naar Casamari, uw eindpunt voor vandaag. Overnachting in Casamari.

Dag 4

Casamari - Arpino : 5h, 16km,  +530m, -340m
U verlaat Casamari via een rustige secundaire weg en bereikt al snel de buitenwijken van Isola del Liri. Hierna volgt de route een netwerk van landelijke weggetjes door de akkerlanden en olijfgaarden naar het prachtig gelegen Arpino. Overnachting in Arpino.

Dag 5

Arpino - Roccaseca : 4h, 17km,  +410m, -630m
U wandelt een kort stukje via een secundaire weg en bereikt al snel de acropolis van Civitavechia, die zeker een bezoekje waard is. U vervolgt uw route via een netwerk van landelijke weggetjes door het boerenlandschap naar het gehucht Torre de Montenero. Hierna begint de route te stijgen tot u het uitzichtpunt bij de kapel van Madonna della Grazie bereikt. Het pad duikt nu de spectaculaire kloof van de Melfa in. Op het einde van deze kloof wacht u Roccaseca, uw eindpunt voor vandaag. Overnachting in Roccaseca.

Dag 6

Roccaseca - Montecassino: 5h, 19km,  +450m, -240m
U volgt initieel landelijke weggetjes door de groene akkerlanden naar het stadje Santa Lucia, gelegen aan de noordkant van de Monte Cassino. Hiervandaan volgt u een voetpad dat gebruikt werd door de geallieerde soldaten tijdens de verovering van Montecassino in ‘44. Het leidt u naar de top van de berg en de gelijknamige abdij. Na een bezoek gebracht te hebben aan dit wereldberoemde kloostercomplex daalt u af naar Cassino waar deze prachtige pelgrimstocht ten einde komt. Overnachting in Montecassino.

Dag 7

Cassino
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 595
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 540

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 816
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 701

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en Pensions

Verlenging op aanvraag.