Back to Top

Route 2 :

Rieti - Trevi nel Lazio, 8 dagen, individuele wandelreis

Het eerste deel van deze tocht trekt de Cammino di San Benedetto route door de groene akkerlanden van de Turano vallei naar het gelijknamige meer. De vergezichten over het azuurblauwe water, voor u Castel di Tora bereikt zijn van een zeldzame schoonheid. Hierna trekt de Sint Benedictus route de met dichte bossen bedekte omliggende heuvels van het Montei Lucreti regionale park in. Afgelegen paden leiden u door de bergen en valleien van dit gebied naar het rustieke dorpje Mandela. U vervolgt uw route stroomopwaards langs de oevers van het Giovenzano riviertje, dat u door de gelijknamige groene vallei volgt naar het wereld beroemde kloostercomplex van Subiaco, dat gesticht werd door Sint Benedictus. Een laatste wandeldag door dichte wouden brengt u naar het van oorsprong romeinse Trevi de Lazio, dat met zijn verschillende romeinse monumenten een waardige afsluiter is voor deze schitterende wandelreis.

DAG TOT DAG                    Zwaarte :  schelp schelp

Dag 1

Rieti
Aankomst in Rieti, u verblijft in een hotel gelegen in het centrum van het stadje.

Dag 2

Rieti - Rocca Sinibalda : 7h, 21km,  +350m, -190m
U laat Rieti achter u en volgt een netwerk van boerenpaadjes en landelijke weggetjes door de groene akkerlanden van de Turano-vallei. Onderweg passeert u een aantal boerendorpjes. Deze etappe kent nauwelijks hoogteverschil, enkel op het einde volgt er een klein klimmetje naar het hoger gelegen
Rocca Sinibalda, vanwaar u een mooie terugblik kunt werpen over de vallei waar u vandaag doorheen getrokken bent. Overnachting in Rocca Sinibalda.

Dag 3

Rocca Sinibalda – Castel di Tora : 4,5h, 14km,  +280m, -250m
Vandaag volgt er een mooie, maar vrij makkelijke etappe door een open boerenlandschap. Het laatste stuk van de tocht loopt de route langs de oevers van het prachtige meer van Turano. Het dramatisch boven het meer gelegen Castel di Tora is uw eindpunt voor vandaag. Overnachting in Castel di Tora.

Dag 4

Castel di Tora - Orvinio : 6,5h, 17km,  +790m, -560m
Er volgt vandaag een spectaculaire wandeldag, die u afwisselend door de heuvels voert met prachtige uitzichten over het Turano meer om dan weer af te dalen door de dichte bossen. Het pad slingert zich vervolgens via landelijke weggetjes en paden door verlaten groene valleien om dan opnieuw te stijgen naar het in de heuvels gelegen dorpje Orvino. Overnachting in Orvino.

Dag 5

Orvinio - Mandela : 7h, 20km,  +540m, -910m
Er volgt vandaag een prachtige bergetappe, die u grotendeels door het Monti Lucreti regionale park voert. U volgt een netwerk van verlaten bergpaden, waarbij u regelmatig kunt genieten van indrukwekkende uitzichten over de groene bergflanken. Onderweg passeert u het prachtig gelegen dorpje Licenza. Het rustige bergdorpje Mandela vormt het eindpunt voor vandaag. Overnachting in Mandela.

Dag 6

Mandela - Subiaco: 8,5h, 29km,  +560m, -520m
Een lange, maar makkelijke etappe leidt u vandaag naar het wereldberoemde kloostercomplex van Subiaco. U volgt rustige landelijke weggetjes langs de oevers van de Giovenzano-rivier naar het bergdorpje Sambuci. U vervolt uw weg door het dal van de Giovenzano naar het rustieke stadje Gerano. Hierna steekt de route een lage pas over en daalt u af naar Subiaco. Dit Kloostercomplex met zijn vele abdijen behoort tot de oudste van Europa. Overnachting in Subiaco.

Dag 7

Subiaco – Trevi Nel Lazio : 6h, 18km,  +350m, -10m
Een makkelijke wandeldag die u langs de oever van de Anienne-rivier leidt, door het ruige landschap van het Monti Simbruini regionale park. Het eerste stuk van de route loopt nauwelijks merkbaar bergop door een dichtbeboste vallei, totdat u de Ponte Comunaque bereikt. Hierna begint het pad te stijgen en volgt u een netwerk van oude paden en landelijke weggetjes naar de romeinse stadspoorten van Trevi. Dit van oorsprong Romeinse stadje is een waardige afsluiter van deze spectaculaire wandelreis. Overnachting in Trevi Nel Lazio.

Dag 8

Trevi Nel lazio
Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 670
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 581

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 900
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 722

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en Pensions

Verlenging op aanvraag.