Back to Top

Route 1

Cascia - Rieti, 6 dagen

Een zeer afwisselend stuk van de San Benedetto route, die u door de dicht beboste heuvels van Umbrië naar de groene akkerlanden rondom Rieti voert. De Sint Benedictus route loopt aanvankelijk over de Sentero di Santa Rita door de met heuvels bedekte bossen naar het middeleeuwse stadje Monteleone di Spoleto. Hierna verandert het landschap en wandelt u naar het beroemde Leonessa, door groene weides, die worden afgewisseld door stukjes bos en akkerlanden. Het stadje Leonessa wordt in Italië beschouwd als het perfecte voorbeeld van de overgang tussen de middeleeuwen en de renaissance. Als u Leonessa achter u heeft gelaten, volgt u een netwerk van bergpaden door het ruige heuvellandschap naar het dramatische, op de bergflank gelegen Poggio Bustone. Hierna daalt de Sint Benedictus route af via kleine paden en landelijke weggetjes naar de groene akkerlanden in de riviervlakte van de Velino, vlak voor Rieti. Het pauselijke stadje Rieti is met zijn vele historische gebouwen een waardige afsluiter van deze gevarieerde wandelreis.

DAG TOT DAG                           Zwaarte :  schelp schelp

Dag 1

Cascia
Aankomst in Cascia, u verblijft in een hotel gelegen in het centrum van het stadje.

Dag 2

Cascia  – Monteleone di Spoleto : 6h, 18km,  +460m, -180m
U verlaat Cascia over de Sentero di Santa Rita een prachtige holle weg die u initieel door de omliggende bossen voert. U bereikt de rivier de Corno en het pad loopt nu verder langs de over naar het dorpje Roccaperona waar de kappel van de heilige Rita zeker een bezoekje waard is. Hierna volgt u een landelijke weggetje dat u hoog door de heuvels naar het middeleeuwse stadje Monteleone di Spoleto brengt. Onderweg kunt u genieten van de schitterende vergezichten. Overnachting in Monteleone di Spoleto.

Dag 3

Monteleone di Spoleto - Leonessa : 4h, 14km,  +200m, -160m
Vandaag volgt er een korte, zo goed als vlakke etappe. Het pad voert u door een groen weidelandschap met grazende koeien en paarden. U passeert een aantal piepkleine dorpjes en onderweg kunt u genieten van het uitzicht op de Reatiner bergen. Uw eindbestemming vandaag is het beroemde stadje Leonessa, waar de middeleeuwen en de renaissance met elkaar versmelten. Overnachting in Leonessa.

Dag 4

Leonessa – Poggio Bustone : 5,5h, 16km,  +610m, -730m
De route  leidt u vandaag door het meest bergachtige gebied van de hele tocht. U volgt hierbij een netwerk van kleine bergpaden en klimt naar 1500 meter, het hoogste punt, waar u kunt genieten van een overweldigend uitzicht. Het laatste stuk loopt de route door dichte bossen alvorens u het schitterend gelegen stadje Poggio Bustone bereikt. Overnachting in Poggio Bustone.

Dag 5

Poggio Bustone - Rieti : 6h, 18km,  +220m, -630m
U laat Poggio Bustone achter u en daalt geleidelijk af over de flanken van het Reatiner gebergte naar de vlakte voor Rieti. Het pad volgt hierbij een netwerk van bospaden en boerenweggetjes door het groene landschap. Het pauselijke stadje Rieti, strategisch gelegen boven op de heuvel, vormt het eindpunt van deze prachtige wandelreis. Overnachting in Rieti.

Dag 6
Rieti

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 618
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 540

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 870
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 695

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt , bagagevervoer, routebeschrijving en kaarten.

Overnachtingen in hotelletjes en Pensions

Verlenging op aanvraag.