Back to Top

Camino a Guadalupe - Route 1

PRIJSBIJLAGE

 

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                €  664
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer           €  546

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                    €  899
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer               €  763

 
Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, pelgrimspaspoort .

Overnachtingen in goede ** tot *** hotelletjes

 

Verlenging op aanvraag.

DAG TOT DAG

 

Dag 1

Aankomst Cuevas del Valle

U begint deze mooie reis in Cuevas del Valle, een bergdorpje gelegen in de Sierra de Gredos. Hier wordt u ontvangen door een zeer gastvrij stel. U voelt zich meteen thuis. U kunt deze dag tot rust komen en genieten van het fantastische uitzicht vanaf uw verblijfplaats of de buurt verkennen. Uw gastheer maakt zijn eigen brandewijn en heeft een moestuin. Zijn vrouw gebruikt de verse producten voor het ontbijt en avond eten en maakt overheerlijke cake. U kunt in deze regio fantastisch wandelen. Uw gastheer laat u graag de mooie plekjes van zijn dorp zien. Overnachting Cuevas del Valle.

Dag 2

Puerto del Pico – Arenas de San Pedro - 25km

Uw gastheer van de eerste dag zet u af bij Puerto del Pico. Deze magische plek is de start van uw wandeling naar Guadalupe. Geniet van het adembenemende uitzicht terwijl u de in perfect staat verkerende Romeinse weg afloopt. Deze weg daalt van de berg af en neemt u mee langs Mombeltran naar Arenas de San Pedro. Arenas de San Pedro is de grootste plaats in de omgeving en ligt aan de voet van een van de hoogste pieken van Gredos. Hier verblijft u in een oude wijnboerderij. Geniet van de rust in de mooie patio of uw prachtige kamer. Uw gastheer is een vogelexpert en weet feilloos de meest bijzondere vogels te spotten. Vraag uw gastheer voor meer informatie. Overnachting Arenas de San Pedro. 

Dag 3

Arenas de San Pedro – Navalcán - 25km

Vandaag doorkruist u de Valle del Tietar, een zeer vogelrijk gebied vernoemd naar de rivier de Tietar die door dit dal stroomt. Langzaam maar zeker verandert het landschap van dennenbos in mediterraans bos, waar olijfbomen, struikgewas, encinas (eik) en eucalyptussen elkaar afwisselen. Onderweg kunt u eventueel ook prachtige grotten van meer dan 500 miljoen jaar oud bezoeken. U komt aan in Navalcan, een dorpje gelegen aan een prachtig meer, waar u verblijft in ´het huis van de pastoor´. Overnachting Navalcan. 

Dag 4

Navalcán – Oropesa - 24,5km

U vervolgt uw route via de cañada real langs het meer en loopt nog verder richting het zuiden. U laat de Sierra de Gredos achter u en loopt door het veld van Arañuelo. In de verte verschijnt een magistraal kasteel bovenop de top van een heuvel, dit is Oropesa, een middeleeuws dorpje. U verblijft op de heuveltop naast het 13de eeuwse kasteel en aangrenzend paleis uit de 14de eeuw wat vandaag de dag een Parador hotel is. Uw verblijf heeft een prachtige patio waar u kunt eten. Overnachting Oropesa. 

Dag 5

Oropesa – Puente del Arzobispo – 20km

Vanaf Oropesa loopt u richting het aangrenzende dorp Puente del Arzobispo. De wandeling gaat dwars door het heuvelige landschap. Wees niet verrast wanneer u onderweg wild tegen komt. Het gebied van Oropesa tot aan Guadalupe staat bekend om haar grote hoeveelheid herten, wilde zwijnen en reeën. Puente del Arzobispo is een prachtig historisch plaatsje aan de rand van de rivier de Tajo (Taag) en heeft haar naam te danken aan de brug die er al sinds de 13de eeuw staat. Dit dorp staat bekend om haar Ceramica en een bezoekje aan het museum is dan ook zeker een aanrader. Op een paar kilometer lopen vindt u de prachtige watervallen genaamd, ´el Pedroso´. Overnachting Punte del Arzobispo.

Dag 6

Puente del Arzobispo – Mohedas - 24km

Uw route gaat verder richting het zuiden naar de Montes de Toledo. Deze bergketen, ook wel ´De vergeten bergen´ genoemd huisvest vele verborgen schatten. Vandaag loopt u via de cañada naar Mohedas. Naarmate we verder richting het zuiden lopen wordt het steeds rustiger. U passeert een enkel dorpje tot aan Aldeanueva de San Bartolomé. Mohedas ligt naast dit dorp. In Mohedas verblijft u in een 18de eeuws huis wat vroeger behoorde tot de Orde van Calatrava, de eerste militaire orde van Castilië. Hun missie in dit gebied was het beschermen van de pelgrims op weg naar Guadalupe tegen de bandieten in de Sierra de Altamira en Palomera die hen probeerden te beroven. Het verblijf ligt aan de voet  van de Sierra de Altamira, waar het door Unesco uitgeroepen Geopark begint. Uw gastvrouw kan heerlijk koken, en het reserveren voor het avondeten voor aanvang van uw reis is dan ook een aanrader. Overnachting Mohedas. 

Dag 7

Mohedas –  Navatrasierra - 24km

U loopt langs de voet van de Sierra de Altamira, richting Carrascalejo waar u de bergpas omhoog loopt. Eenmaal aangekomen op de top (circa 1,000 meter) geniet u van een onbeschrijfelijk uitzicht, met aan de ene kant uitzicht tot aan de Sierra de Gredos waar de reis begon, en aan de andere kant het uitgestrekte dal van het Geopark dat zich van noord tot zuid over 100km uitstrekt. U daalt af naar het dorpje Navatrasierra. Zonder dat u het zich beseft bevindt u zich in het grootste paleontologische gebied van Spanje, één van de belangrijkste afzettingen van mariene fossielen ter wereld. In het restaurant ´El Cazador´ kunt u een prachtige collectie aanschouwen. El Cazador is ook een aanrader voor het avondeten. Uw verblijf bevindt zich op 5 kilometer van Navatrasierra, middenin het Geopark. U verblijft op een locatie waar drinkwater uit een 70 meter diepe put wordt gefilterd en al het eten zelf wordt verbouwd, Agroturismo op en top. Geniet van de prachtige natuur, verken de omgeving, of geniet van een heerlijke massage midden in het Geopark Villuercas Ibores de la Jara. Het ontbijt is volledig bereidt met seizoensproducten uit hun moestuin en van hun eigen dieren. Overnachting Navatrasierra. 

Dag 8

Navatrasierra -  Guadalupe 29km

De laatste dag van deze camino vertrekt vanuit het dal van het Geopark. Een laatste klim is nodig voordat Guadalupe verschijnt. U loopt over de oude pelgrimsroute en passeert het ‘ziekenhuis van de bisschop’ waar vroeger leprapatiënten verzorgd werden. Hier werden pelgrims geholpen die verzorging nodig hadden. Na het ziekenhuis doorkruist u de Sierra de la Paloma. Guadalupe is wat wij noemen een van Spanje´s best bewaarde geheimen. Bij aankomst zult u zien waarom. Deze magistrale plek verdient zonder twijfel een plek op de werelderfgoedlijst. Als kroon op uw reis verblijft u in een prachtig historisch pand op steenworp afstand van het klooster en heiligdom. Op het gezellige pleintje vindt u allerlei gezellige barretjes en winkels. Vergeet niet een tapa van Morcilla te bestellen terwijl u nageniet van deze prachtige reis! Overnachting Guadelupe. 

Dag 9

Guadalupe

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Route 1: 

Camino Guadalupe; Cuevas del Valle - Guadelupe, 9 dagen

Guadalupe is het tweede pelgrimsoord van Spanje en daarmee een aanrader als vervolg op de route naar Santiago de Compostela. Guadalupe heeft haar naam te danken aan de heilige maagd Maria van Guadalupe, wiens afbeelding werd gevonden door pastoor Gil Cordero op de plaats waar we vandaag de dag het klooster en heiligdom. In 1993 is deze plek door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Jaarlijks trekt Guadalupe duizenden pelgrims, een traditie die al meer dan 700 jaar teruggaat.

Deze camino begint 8 dagen eerder in de prachtige Sierra de Gredos bij een bergpas waar u afdaalt over een oude Romeinse weg. Deze weg behoort tot de Cañada Real (Transhumance), wegen die vroeger werden gebruikt om het vee van noord naar zuid te verplaatsen en doorkruisen grote delen van Spanje. De Camino Guadalupe loopt door drie provincies: Ávila, Toledo en Cáceres. U loopt door twee bergketens, de Sierra de Gredos en de Montes de Toledo. Deze laatste worden in Spanje ook wel de ‘vergeten bergen’ genoemd. Deze bergketens behoren tot de oudste van Spanje en hebben zeer verschillende landschappen met onder meer het typisch mediterrane bos. Ook  wandelt u door meerdere natuurparken, waaronder een Geopark, indrukwekkende gebergtes en schilderachtige landschappen in het Spaanse onontdekte binnenland. Laat u verrassen door de schoonheid van dit landschap, de rust, de natuur, en de grote diversiteit van vogel- en wildsoorten. Tijdens uw reis verblijft u iedere dag op een unieke locatie en wordt u op Spaanse wijze gastvrij verwelkomd. Dankzij de bergketen waartoe Gredos behoort, die van boven Madrid tot aan Portugal loopt, is het gebied zeer rijk aan zon en daarmee ideaal voor wandelingen in het voor- en najaar.