Back to Top

Route 5

Mont-de-Marsan –St Jean Pied du Port, 7 dagen

Vanuit de hoofdstad van de Landes brengt de weg van Vézelay u helemaal tot aan de voet van de Pyreneeën. De tot werelderfgoed uitgeroepen abdij van Saint Sever, de gotische kerk van Horsarieu, de beroemde Moncado toren en de vestingbrug en toren van Monreal, zijn maar een paar van de culturele hoogtepunten die u op uw route treft. Langzaam laat u de Dennenbossen en akkerlanden van de Landes achter u en betreedt u de groen heuvels die het voorgebergte vormen van de Pyreneeën. Het middeleeuwse Saint Jean Pied de port, gelegen aan de voet van de Roelandspas is het eindpint van deze prachtige pelgrimstocht boordevol cultuur en natuur. Het is van hieruit dan pelgrims sinds mensenheugenis de oversteek wagen en het laatste stuk van de beroemde pelgrimstocht dwars door Spanje aanvatten. Die hun uiteindelijk naar het verre Santiago zal voeren.

Dag tot dag

Dag 1 :
Mont-de-Marsan, 3 oktober 2020

Aankomst in Mont–de-Marsan.Deze middleeeuwse stad met zijn monumentale brug gelegen aan de oever van de Douze is het start punt van deze prachtige wandelreis naar de spaanse grens.

Dag 2 :
Mont-de-Marsan – Saint Sever, 4 oktober 2020

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 20 km.

U laat het oude centrum van Mont-de-Marsan achter u om het vredige platteland in te trekken, langs boerderijen, dorpjes en prachtige, groene bossen. In het dorp Benquet raden we u aan om de 12e-eeuwse kerk van Saint-Christau te bezoeken. Na het oversteken van de Adour-rivier bereikt u uiteindelijk Saint-Sever, uw eindpunt voor vandaag. Hier mag u de prachtige abdij – deze staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst - zeker niet missen.

U verblijft in een streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 :
Saint Sever - Hagetmau, 5 oktober 2020
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 20 km.

Vandaag heeft u een relatief korte wandeldag, zodat u de tijd kunt nemen om onderweg de bezienswaardigheden langs de Camino te bezoeken. Zo kunt u in Audignon de Romaanse kerk uit de 12e eeuw bekijken. Ook de kerk van Saint-Martin in Horsarrieu is de moeite waard, dit gotische bouwwerk is immers niet voor niks tot Frans nationaal erfgoed aangewezen. Uw eindbestemming voor vandaag is Hagetmau, een stad waar we u even de tijd kunt nemen om de indrukwekkende crypte uit de 12e eeuw te bezoeken.

U verblijft in een streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 :
Hagetmau - Orthez, 6 oktober 2020

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 30 km.

U verlaat Hagetmau en betreedt al snel het platteland om uw tocht voort te zetten door de uitgestrekte maïsvelden. In de verte ziet u de besneeuwde toppen van de Pyreneeën. U steekt de prachtige brug van Pont-Vieux over naar Orthez, met zijn beroemde Moncade-toren. Het is de laatste overgebleven toren van het kasteel dat hier in 1242 is gebouwd.

U verblijft in een streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 :
Orthez - Sauveterre-de-Béarn, 7 oktober 2020

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 23 km.

Als u de stad Orthez verlaat, wordt de Camino een beetje uitdagender, maar uw inspanningen worden beloond als u aankomt in het middeleeuwse dorp Sauveterre-de-Béarn. Het is zeer de moeite waard om dit pittoreske stadje te verkennen, met zijn 13e-eeuwse kerk van Saint-Andre, zijn indrukwekkende vestingbrug en toren van Monreal. Ook kunt u de overblijfselen van de 12e-eeuwse kerker gaan bekijken.

U verblijft in een streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 :
Sauveterre-de-Béarn - Ostabat, 8 oktober 2020

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 26 km.

Vandaag krijgt u de kans om een museum te bezoeken in het dorp Saint-Palais. Het is gewijd aan de Camino de Santiago. Hier komen pelgrimswegen de van Le Puy, de Vézelay-pelgrimsroute en de route Parijs & Tours samen om u vanaf nu verder te leiden over hetzelfde pad. U klimt met de camino naar Soyarza, waar u – als het niet tegen zit met het weer - wordt beloond met prachtige vergezichten. Vanaf hier voert de Camino u langs Harambeltz, een klein dorp met een van muurschilderingen voorziene kerk en prachtig Romaanse portaal. Daarna daalt u af naar Ostabat.

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 7 :
Ostabat -
Saint-Jean-Pied-de-Port , 9 oktober 2020
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 23 km.

Uw laatste wandeldag langs de weg van Vézelay wandelt u door weelderige groene valleien en langs weides met grazende schapen. Nadat u een aantal gehuchten bent gepasseerd, loopt u door de Sint Jacobspoort om de ommuurde stad van Saint-Jean-Pied-de-Port binnen te treden. Saint-Jean-Pied-de-Port is het op één na populairste startpunt voor Camino-pelgrims. 20.000 mensen per jaar kiezen ervoor om hun Camino hier te starten en maken van de gelegenheid gebruik om deze prachtige ommuurde stad te verkennen, waar vele Camino-routes uit Frankrijk samenkomen. U verblijft in een s streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 :
Saint-Jean-Pied-de-Port, 10 oktober 2020

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 729
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 639

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer               €   881
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer          €   791

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer**/***, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, transfer van en naar de luchthaven 

Verlenging op aanvraag.