Back to Top

Route 4

Périgueux - Mont-de-Marsan, 11 dagen,

Vanuit het hart van de Dordogne voert de Vézelay-route u tot in het hart van de Landes. Langs rivieren, bossen en abdijen, dwars door het Franse platteland. Uw tocht start in  het poeroude Perigeux de hoofdstad van de gelijknamige Perigord, wereldberoemd voor zijn heerlijke keuken. Een eerste hoogtepunt op uw weg naar het zuiden is de Romaanse abdij Chancelade, die tot de beste van Frankrijk behoord. Als u de rivier de Dordogne en de vakwerkhuizen van Sainte-Foy-la-Grande achter u hebt gelaten, betreedt u de wijnstreek l'Entre-Deux-Mers hier worden de beroemde bordeauxwijnen verbouwd. Het middeleeuwse La Réole aan de oevers van de Garonne diende als uitvalsbasis voor  Richard Leeuwenhart in Aquitanië en dankt aan hem zijn burcht en gotische gebouwen. Hierna trekt de weg van Vezelay het vlakke land van de Landes met zijn naaldbossen en vruchtbare akkerlanden binnen. Het middeleeuwse Mont-de-Marsan met zijn vele monumenten en kerken vormt het eindpunt van deze wandelreis.

Dag tot dag

Dag 1 :
Périgueux, 24 september 2020

Aankomst in Périguieux.

U verblijft in een hotel in het historisch centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 :
Périgueux -
Saint-Astier, 25 september 2020
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 24 km.

Op uw eerste wandeldag bereikt u al snel de Romaanse abdij van Chancelade, een 10e-eeuws bouwwerk dat door de Franse overheid tot nationaal erfgoed is aangewezen. Na de abdij neemt het pad u door de bossen mee naar Saint-Astier, een klein stadje dat zijn naam te danken heeft aan een kluizenaar uit de 6e-eeuw, en dat ooit een bedevaartsoord was rond zijn graf. We raden u aan er nog even de plaatselijke kerk en het grote kasteel van Puyferrat te bezoeken. Saint-Astier is tevens uw overnachtingsplaats voor vanavond.

U verblijft in een streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 :
Saint-Astier - Mussidan, 26 september 2020
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 23 km.

Met de etappe van vandaag zal u voornamelijk de rivier volgen, langs gehuchten en dorpjes, waar u de traditionele architectuur van de streek kunt bewonderen. Het laatste deel van de dag loopt u door groene dennenbossen, een klassiek kenmerk van de regio Landes. Mussidan is uw eindbestemming voor vandaag. U verblijft in een streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 :
Mussidan – Sainte-Foy-la-Grande, 27 september 2020
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 35 km.

Na Mussidan loopt de Camino verder door dennenbossen en langs afgelegen boerderijen. Bij Montfaucon kunt u uitrusten en de kerk bezoeken, voordat u de wandeling vervolgt door de wijngaarden bij Sainte-Foy-la-Grande, uw slaapplaats voor vandaag. Neem in Sainte-Foy vooral even de tijd om de oude stad met zijn pittoreske vakwerkhuizen te verkennen en de Notre Dame-kerk te bezoeken. U verblijft in een streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 :
Sainte-Foy-la-Grande – Saint-Ferme, 28 september 2020

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 25 km.

Vandaag laat de Vézelay-pelgrimsweg de rivier de Dordogne achter zich om u mee te nemen langs de wijngaarden van de beroemde wijnstreek 'l'Entre-Deux-Mers' (tussen twee zeeën). Eenmaal aangekomen bij Pellegrue, raden we u aan het kasteel en de kleine kerk te bezoeken. Uw eindbestemming voor vandaag is Saint-Ferme, een gehucht met een Benedictijnse abdij die uit de 6e-eeuw stamt. Het huidige gebouw dateert van de 12e-eeuw.
U verblijft in een streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 :
Saint-Ferme - La Réole, 29 september 2020

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 21 km.

Na het verlaten van Saint-Ferme bereikt u al snel het dorp Monségur, van waaruit u verder loopt richting Saint-Hilaire-de-la-Noaille. Eindpunt vandaag is La Réole. Richard Leeuwenhart, de Engelse koning uit de 12e-eeuw, heeft een aantal prachtige zalen in deze stad laten bouwen. Ook het klooster van Saint-Pierre en de oude vakwerkhuizen in het historische centrum zijn een must-see in La Réole.

U verblijft in een streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 7 :
La Réole – Bazas,
30 september 2020
De totale wandelafstand vandaag bedraagt 28 km.

Vandaag neemt de Camino u mee langs de rivier de Garonne tot u het kleine en mooie dorp Pondaurat bereikt, waar u de Saint-Antoine kerk en het gelijknamige klooster treft. Een ander charmant dorp op de route van vandaag is Auros. Uw stop voor de avond is Bazas, een plaats met een prachtige kathedraal, een mooi centraal plein en een interessant stadhuis.

U verblijft in een streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 :
Bazas - Captieux, 1 oktober 2020

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 21 km.

Vandaag komt de leidt de weg van Vézelay u de streek van de Landes binnen en u wandelt voornamelijk over bospaden door rustige dennenbossen. In Beaulac raden we u aan de mooie kerk te bezoeken en een pauze te nemen aan de rivier. Uw eindbestemming voor vandaag is Captieux. U verblijft in een streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 9 :
Captieux - Roquefort, 2 oktober 2020

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 33 km.

Met een lange wandeldag voor de boeg, begint u uw tocht vandaag met een rustig traject door de dennenbossen. Bij Retjons komt u een bijzondere kilometersteen tegen, die aangeeft dat Santiago de Compostela ‘nog maar’ duizend kilometer lopen is. Bij het fraaie kapelletje van Lugaut kunt u even rusten te midden van het bos. Daarna loopt u door naar uw overnachtingsplaats Roquefort.

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 10 :
Roquefort - Mont-de-Marsan, 3 oktober 2020

De totale wandelafstand vandaag bedraagt 33 km.

Deze etappe van de Vézelay pelgrimsroute neemt u mee door mooie dorpen als Corbleu, Bostens en Bougue om u uiteindelijk bij uw overnachtingsplaats te brengen: Mont-de-Marsan. Een middeleeuwse stad met bezienswaardigheden als de Saint-Medard-kerk, de kerk van La Madeleine (nationaal erfgoed vermeld) en de Lacataye-kerker. Ook is er een kunstmuseum, dat aangewezen is tot nationaal erfgoed door de Franse overheid.

Uw hotel is gelgen in het centrum van de stad op basis van logies en ontbijt.

Dag 11 :
Mont-de-Marsan, 3 oktober 2020

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 1018
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 853

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer               €   1479
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer          €   1018

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer**/***, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, transfer van en naar de luchthaven 

Verlenging op aanvraag.