Back to Top

Route 3

Limoges – Périgueux, 7 dagen , individuele wandelreis

Vanuit het historische hart van Limoges, de stad van het porselein, leidt de camino u richting de Dordogne. Al snel bereikt u het prachtige regionale park van Périgord Limousin, dat beroemd is om zijn coulisselandschappen en fraaie doorkijkjes over de venen en velden. In de dorpen en stadjes die volgen, kunt u weer genieten van talrijke kasteeltjes, kapelletjes en kerken uit de late middeleeuwen toen dit gebied druk betwist werd door de Engelsen en de Fransen. Hierna btreed u het domain van de zwarte truffel, rond het stadje Sant Germain, waar u in het ecomuseum van alles te weten kunt komen over deze bijzonder gewilde paddenstoel. Uw route eindigt in Périgueux, het kloppend hart van de Dordogne, en hoofdstad van het gelijknamige departement. Een prachtige plaats om even uit te rusten in het middeleeuwse centrum en terug te kijken op deze bijzondere wandelreis.

Dag tot dag

Dag 1 :
Limoges
Aankomst in Limoges.
U verblijft in een hotel in het historisch centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 :
Limoges – Les Cars, 31km

U begint uw camino in de middeleeuwse straatjes van Limoges. Wanneer u de stad verlaat, loopt u het Franse platteland in, waar u de ‘poudges’ – zo worden de paden door de heuvels lokaal genoemd - gaat bewandelen. Wanneer u later op de dag in Aixe-sur-Vienne arriveert, raden we u aan het schitterende 15e-eeuwse Losmonerie-kasteel te bezoeken. Opvallend zijn ook de vele, door de stad staande Madonnabeeldjes.

U overnacht in het dorpje Les Cars, waar u verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 :
Les Cars – La Coquille, 24km

Vanuit het dorpje Les Cars neemt de Vézelay-pelgrimsweg u mee naar het prachtige landschap van het Périgord Limousin Regional Natural Park. Dit regionale park met een oppervlakte van maar liefst 1800 vierkante kilometer staat bekend om zijn coulissenlandschap en is bezaaid met venen, graslanden en houtwalletjes. Het dorpje Bussière-Galant, dat deel uitmaakt van het regionale park, is uw enige onderbreking voor vandaag. Totdat u La Coquille bereikt. La Coquille is ook uw overnachtingsplaats voor vandaag. Neemt u vooral nog even een kijkje bij de Saint-Joseph-kerk en het kasteel La Meynardie.

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 :
La Coquille - Thiviers, 19km

Vandaag kunt u van een plezierig en afwisselend stuk camino genieten. U volgt een netwerk van oude paden die al eeuwenlang bewandeld worden door pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Dit is ook de route die Napoléon in 1815 nam bij zijn terugkeer vanaf het eiland Elba. Wanneer u in het fraaie stadje Thiviers aankomt, kunt u de Notre-Dame gaan bezoeken, een kerk die geïnspireerd is op de San Isidoro-kerk van León, de stad langs de Camino Frances in Noord-Spanje. Ook het 16e-eeuwse Vaucocour-kasteel en het middeleeuwse centrum met zijn houten huizen zijn zeer de moeite waard.

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 :
Thiviers - Sorges, 18km

Vandaag heeft u een korte en gemakkelijke etappe voor de boeg, waarbij u in een rustig tempo van het platteland kunt genieten, op weg naar Sorges, de ‘stad’ van de truffel. Veel meer dan duizend inwoners telt het plaatsje niet. Loopt u vooral even binnen in het ecomuseum, de plek waar u alles te weten kunt komen over het ‘zwarte goud’, de truffel. Uiteraard is de onder de grond groeiende paddenstoel een enorme delicatesse, in de streek, maar ook ver daarbuiten.

De aan Saint-Germain gewijde kerk tenslotte, is door de Franse overheid aangewezen als nationaal erfgoed.

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 :
Sorges - Périgueux, 23km

De camino leidt u langs graanvelden naar Cornille, een aardig dorpje omringd door velden en bosschages, met een fraaie 12e-eeuwse kerk en een klein kasteel. Vervolgens zet u koers richting Périgueux, uw einddoel deze week, een stad met een schitterende kathedraal, die natuurlijk niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is geplaatst. Ook het middeleeuwse centrum, de musea en de Vesone-toren zijn zeer de moeite waard.

U verblijft in een hotel in het historisch centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 7 :
Périgueux,

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 643
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 568

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer               €   773
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer          €   698

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer**/***, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, transfer van en naar de luchthaven 
Verlenging op aanvraag.