Back to Top

Route 1
Vézelay - Bourges, 9 dagen individuele wandelreis

Vanuit Vézelay, de stad die al in de middeleeuwen een belangrijk bedevaartsoord was, en al in de 9e-eeuw een Benedictijner klooster bezat, wandelt u door de Bourgogne. De eerste tientallen kilometers pakt nog net een stukje van het regionale park van de Morvan mee, een bekend natuurpark met bossen en middelhoge bergen, die vooral uit graniet zijn opgebouwd. Door velden en bossen koerst u vervolgens verder naar het zuidwesten, in de richting van Bourges. Voordat u de stad bereikt, ziet u het landschap om u heen geleidelijk aan steeds opener worden. U beëindigt deze eerste route in het oude middeleeuwse centrum van Bourges.

Dag tot dag

Dag 1 :
Vézalay

Aankomst in Vezelay waar u uw tocht over de beroemde camino start.

Overnachting Vezelay

Dag 2 :
Vézelay - Amazy, 20km

U wandelt via landelijke weggetjes door de velden en bossen van de Yvonne regio. Onderweg passeert u een dorpjes als Maison-Dieu en Asnois, alvorens u het middeleeuwse Amazy bereikt.

Overnachting in het nabijgelegen Amazy

Dag 3 :
Amazy - Varzy, 18km

U zet uw tocht door de bossen vandaag voort. Al snel bereikt u Thurigny, een gehuchtje met een prachtig gotisch kapelletje. U vervolgt uw tocht door het boerenlandschap naar Varzy, een bijzonder stadje, dat in de middeleeuwen een bedevaartsoord was, en waar een fraai 13e-eeuwse kerkje te vinden is.

Overnachting Varzy

Dag 4 :
Varzy – Châteauneuf-Val-de-Bargis, 23km

U volgt opnieuw een netwerk van bospaden en kleine landelijke weggetjes door de dichte bossen van deze streek. Onderweg passeert u nog Bourras-l’Abbaye alvorens u Châteauneuf-Val-de-Bargis bereikt.

Overnachting Châteauneuf-Val-de-Bargis

Dag 5 :
Châteauneuf-Val-de-Bargis – La Charité-sur-Loire, 26 km

Opnieuw duikt u de dichte bossen in die afgewisseld worden met rijke akkerlanden en middeleeuwse dorpjes. Eindhalte van uw wandeltocht vandaag is Murlin, waar u zeker een bezoekje moet brengen aan de 12e-eeuwse kerk van Saint Martin. U loopt verder over landelijke weggetjes en paden totdat u bij het middeleeuwse stadje La Charité-sur-Loire aan komt, een aan de Loire gelegen plaats met een kerk die tot UNESCO-werelderfgoed is uitgeroepen.

Overnachting La Charité-sur-Loire

Dag 6 :
La Charité-sur-Loire – Sancergues,
10km
U wandelt dan verder langs velden, door bossen en kleine gehuchten en u komt aan in Sancergues, waar je de 12e-eeuwse kerk van Saint-Jacques moet bezoeken.

Overnachting Sancergues

Dag 7 :
Sancergues- Brecy, 29km

U heeft vandaag een stille en rustige etappe op de Camino voor de boeg, door de natuur. Perfect om wat te reflecteren en te mediteren. U zult enkele mooie dorpjes passeren, zoals Gron met zijn karaktersitieke kerk, Saint-Igny en Francheville. Uw overnachtingsplaats voor vandaag is Brécy. Koning Karel VII heeft er ooit gewoond in het kasteel, dat in de loop der eeuwen verworden is tot een ruïne.

Overnachting Brecy

Dag 8 :
Brecy - Bourges, 21km

Uw laatste wandeldag op de Vézelay-pelgrimsweg brengt u naar de middeleeuwse stad Bourges. Onderweg kunt u stoppen in Saintes-Solange om de 12e-eeuwse kerk te bezoeken. Als u eenmaal in Bourges bent, raden we u aan de prachtige gotische kathedraal - die staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO - en het paleis van Jacques Coeur te bezoeken, een rijke koopman die ooit een imposant huis in zijn geboortestad wilde bouwen.

Overnachting Bourges

Dag 9 :
Bourges

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijsbijlage

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                € 800
P.P op basis van twee personen  zonder bagagevervoer          € 710

Prijs op basis van één persoon met bagagevervoer               €   974
Prijs op basis van één persoon zonder bagagevervoer          €   884

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer**/***, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving, kaarten, transfer van en naar de luchthaven 

Verlenging op aanvraag.